Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Majstorije Benrahoua i Sahitija za četvrtu pobjedu Bijelih nad Varaždinom

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 22.04.23. | 21:08

Hajduk je glatko pobijedio iskupivši se za poraz u Rijeci

Hajduk je bez većih problema i četvrti put ove sezone svladao Varažin, zacementirao drugu poziciju malo se primaknuvši Modrima koji nisu slavili u Puli. Varaždinci ne mogu očito protiv Hajduka, nisu se puno ni nadali, a sad su zaostali u borbi za Europu. Hajduku su se vratili Livaja i Krovinović, no ovaj put su u glavnim ulogama bili Benrahou i Sahiti koji su dali majstorske pogotke za majstora s mora…

Iznenadio je trener Hajduka Ivan Leko uvrštavanjem debitanta, mladog Kanađanina Nike Kristiana Sigura na desni bok koji nije s juniorima u Švicarskoj jer nema pravo nastupa, ali je zato nastupio za seniore, premda je vezni igrač, pokrio je poziciju ozlijeđenih Mikanovića i Lovrencsicsa te dobio pljesak na startu za poticaj kao i cijela juniorska momčad kada ih je spomenuo službeni spiker. Prije susreta održana je minuta šutnje za nedavno preminulog nekadašnjeg trenera Hajduka Josipa Duvančića.

Utakmica je počela s dvije poluprilike Hajduka, a onda je veliku prigodu na drugoj strani imao Niko Domjanić, udarac za 7-8 metara obranio mu je Lučić. Uzvratio je Hajduk preko Sahitija koji se sjurio po desnoj strani, ali mu je udarac u prvi kut obranio Zelenika. Hajduk je imao kontrolu, ali Varaždinci su pokušavali izlaziti preko krila.

Onda je stigao trenutak kada je Hajduk poveo, najbolji igrač Bijelih Marko Livaja prekršajem je oboren na oko 18 metara, a uloge izvođača prihvatio se Yassine Benrahou. Ljevicom je nacilja u sami kut, mreža se zatresla, Zelenika je bio nemoćan. Uskoro je iz igre morao Grgić zbog ozljede, a zamijenio ga je Krovinović koji nije startao, ali eto je i on uskočio u momčad.

Malo nakon toga pokušao je Michele Šego iskosa, ali je Lučić obranio njegov jaki udarac koji je išao u vratarev kut. U nadoknadi prvog dijela Benrahou je imao još jedan slobodnjak, ali ovaj put iskosa, pa je Zelenika odbio loptu.

Trener gostiju Kovačević tijekom pauze napravio je dvije promjene, a Leko jednu, oba sastava su ušla u redizajniranom sastavu. Na startu nastavka probao je efektno petom zabiti Sahiti, ali je Zelenika bio budan. Blizu drugog gola bio je Hajduk i u 58. minuti kada je Kolarić nespretno pogodio vratnicu nakon ubačaja Mlakara.

Pravo malo remek-djelo izveo je Emir Sahiti za 2:0, primio je loptu od Benrahoua, ušao u kazneni prostor i zapucao desnom vanjskom u suprotne rašlje. Veliko slavlje njega i svih na Poljudu, Sahiti je ponovno pravi nakon što se oporavio od ozljede, a dobio je veliki pljesak na izlasku.

Probudio se malo Varaždin nakon drugog gola, iz daljine je pucao nekadašnji Bijeli Tonio Teklić, ali je Lučić bio siguran. Lučić je malo potom obranio i udarac Pellumbija iz blizine koji je pucao slabo. Moglo je biti i uvjerljivije, ali Anello nije pogodio iz voleja u posljednjoj minuti nakon lijepe kontre…

HAJDUK – VARAŽDIN 2:0 (1:0)

Stadion Poljud. Gledatelja: 10.596

Glavni sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Nikola Kečkiš (Virovitica). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar). AVAR: Goran Perica (Šibenik).

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Sigur, Ferro (46. Borevković), Awaziem, Melnjak (84. Letaj) – Grgić (38. Krovinović), Fossati – Sahiti (69. Anello), Benrahou, Mlakar (84. N. Kalinić) – Livaja. Trener: Ivan Leko.

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika – Stanić (85. Ba), Jelenić, Pellumbi, Urata (46. Mitrovski) – Puclin (od 60. Belcar), Pilj (71. Elezi) – Šego, Teklić, Drožđek – Domjanić (46. Kolarić). Trener: Mario Kovačević.

Strijelci: 1:0 – Benrahou (25.), 2:0 – Sahiti (65., Benrahou)

Žuti kartoni: Borevković, Anello (Hajduk)

Crveni kartoni:




Tagovi

HajdukNK VaraždinVaraždinHNL

Ostale Vijesti