Srećko Niketić/Pixsell
Srećko Niketić/Pixsell

Slabom Dinamu Drosina ostala neosvojiva, Garcia zaustavio Bišćanovu pozitivnu pulsku priču

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 22.04.23. | 18:55

Hrvatski prvak odigrao je lošu utakmicu (0:0) i opet nije uspio slomiti Istru, kojoj na njezinu stadionu ove sezone nije zabio gol u 180 minuta

Aldo Drosina ostaje za Dinamo ove sezone neosvojiva tvrđava! Niti u drugom dolasku u Pulu Modri nisu uspjeli slomiti momčad Gonzala Garcije, niti drugi put nisu zabili gol. Otišli su kući s 0:0, nisu kao zadnji put (1:0) izgubili, ali igrom nisu ni sad oduševili, naprotiv, bila je to najslabija Dinamova partija od zadnje tri pod Bišćanom. Priznao je Bišćan da voli Drosinu, da je na tom stadionu uvijek pobjeđivao, sad je Gonzalo Garcia zaustavio tu njegovu pobjedničku priču.

Sigurno su razočarani bili oni koji su očekivali nastavak Dinamova preporoda, da nakon dvije startne Bišćanove pobjede treća bude najuvjerljivija. Međutim, upravo suprotno, bilo je to dobrim dijelom susreta blijedo Dinamovo izdanje, tromo, sporo, često i bezidejno. Znali su Modri da će im na Drosini biti teško, predvidio je to i sam Bišćan, a pitali smo se tijekom utakmice kakav si izgovor našao Ante Čačić da je, kojim slučajem, još uvijek na klupi Dinama. Vjerojatno bi 'optužio' vrućinu, početkom utakmice temperatura se približila ljetnih 25 stupnjeva, a Dinamo igrači djelovali su u prvih pola sata kao da ih ozbiljno 'oparilo' Sunce. Lopta je teško prolazila kroz disciplinirane Istrine redove, ritmom i požrtvovnošću odskakao je tek Robert Ljubičić, ostali kao da su bili u nekoj nižoj brzini.

Istra je propustila kazniti nekoliko izrazito konfuznih reakcija Dinamove obrane. Prvo je Šutalo nonšalantno izgubio loptu, Caseres je ušao u kazneni prostor, Šutalo ga je stigao i spasio stvar. Puljani su malo protestirali, tražili kazneni udarac, međutim, sudac Strukan i VAR nisu niti pomislili na tu opciju. Još je jednom pogriješio Šutalo, ali je opet ispravio, Bakrar mu je zamalo pobjegao i krenuo sam prema Livakoviću, ali Dinamov stoper u presudnom je trenutku bio dovoljno ozbiljan. Griješio je i Perić, no nisu ni to domaćini iskoristili ni taj kiks, Bakrar nije uspio završiit akciju.

Već u 27.minuti Garcia je morao mijenjati, junak zadnje sraza protiv Dinama, strijelac Matheus ozlijedio se nakon prekršaja Perkovića, ušao je Lisica. Vidjeli smo u prvom dijelu tek jednu Dinamovu prijetnju, Drmić je bio u dobroj situaciji, pucao je iskosa, Majkić je obranio. Puljani su bili konkretniji, došli još nekoliko puta u finu priliku, ali završni su udarci bili neprecizni, nisu uspjeli svladati Livakovića. No, u zaključku prvog dijela, Istra je bila ta koja je propustila kazniti Dinamovu lošu partiju, bez premca najlošijih Dinamovih 45 minuta pod Bišćanovim kormilom.

Nešto bolji Modri u nastavku, ali i dalje ispod razine svoje kvalitete. Puno je toga nedostajalo u igri Dinama, podsjetilo je ovo izdanje na ono nedavno kad je na klupi bio Čačić, čak je tada u nekim segmentima Dinamo bio i bolji, imao izraženije šanse, ipak, ovaj put Modri nisu izgubili. Koliko netočnih dodavanja, izgubljenih duela! I loše završnice. Bišćan je s klupe ubacio juniora Frana Topića, zamijenio je Drmića i zamalo je baš taj dečko donio vodstvo, ubačaj Ristovskog bio je precizan, Topić sam na sedam-osam metara, pucao je glavom, pokraj gola. Mogao se proslaviti, pamtiti utakmicu na Drosini zauvijek, ali čekat će neku drugu priliku za prvijenac u modrom dresu. A onda su mogli do gola i domaćini. Bakrar je, po tko zna koji put, pobjegao Perić, izbjegao je i Šutala, koji također nije imao svoj dan. Na drugoj mu je stativi bio Abdallahi, no Bakrar je bio sebičan, odlučio je pucati, pokušao lukavstvom prevariti Livakovića, no, reprezentativna 'jedinica' nije se dala, uhvatio je Livaković tu loptu i, u suradnji sa sebičnim Bakrarom spasio Modre.

Bilo je do kraja još uzbuđenja, vrzmao se Dinamo po domaćem kaznenom prostoru, šuljali su se i Puljani, ali ovog puta nismo vidjeli 'nokaut' u sudačkoj nadoknadi, Dinamo ovaj put nosi s Drosine bod. Bišćanov plan, niti igre niti rezultata nije u potpunosti uspio, ali piše se Dinamu bod, koji će još malo matematički odgoditi borbu za naslov, Dinamo će teško do sljedeće nedjelja i derbija na Poljudu doći kao prvak.

Istra 1961 - Dinamo 0:0

Pula. Stadion: Aldo Drosina.Gledatelja: 3340. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Alen Jakšić (Split). VAR: Mario Zebec (Cestica). AVAR: Jerko Crnčić (Vrbovec).

Istra 1961 (4-3-3): Majkić – Hujber, Galilea, Marešić, Marin – Petrusenko, Caceres, Mlinar (od 82. Blagojević) – Kadušić (od 68. Abdallahi), Bakrar, Matheus (od 27. Lisica). Trener: Gonzalo Garcia.

Dinamo (4-2-3-1): Livaković – Ristovski, Šutalo, Perić, Perković – Ljubičić, Mišić – Špikić (od 90. Bulat), Baturina (od 65. Menalo), Ivanušec – Drmić (od 65. Topić). Trener: Igor Bišćan.

Strijelci:

Žuti kartoni: Galilea, Abdallahi (Istra 1961); Perković (Dinamo)



Tagovi

GNK DinamoIstra 1961HNLHrvatska nogometna ligaIgor BišćanGonzalo Garcia

Ostale Vijesti