Pixsell
Pixsell

Germanijak.hr postava 11. kola: Osijek i Hajduk 'privatizirali' obranu, Bočkaj upao na 'novu' poziciju (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 03.10.22. | 15:24

Uvjerljiva pobjeda nad Lokomotivom te trijumf u Jadranskom derbiju omogućili su Osijeku i Hajduku najviše igrača u postavi 11. kola.

U jučer završenom 11. kolu Hrvatske nogometne lige vidjeli smo dvije domaće pobjede od 4:1, dva remija 1:1, a jedinu gostujuću pobjedu upisao je Hajduk na Rujevici u Jadranskom derbiju.

Zbog uvjerljive pobjede Osijeka nad Lokomotivom i pobijede Bijelih u Jadranskom derbiju, Osijek i Hajduk su, očekivano, dobili najviše mjesta u našoj postavi kola, Osijek četvoricu, a Hajduk trojicu, dok su Dinamo, Varaždin, Istra 1961 i Šibenik dali po jednoga.

Na vratima naše postave kola našao se vratar Hajduka Lovre Kalinić, jedini golman koji u 11. kolu nije primio pogodak! Na otvaranju utakmice sjajno je obranio pokušaj Jorgea Obregona, a bio je siguran u svim ostalim pokušajima Riječkih Bijelih da nekakvim 'zalutalim metkom' prekinu crnu seriju rezultata. Hajduk je stigao do pobjede golom Chidozieja Awaziema na dodavanje Dine Mikanovića te su se dva junaka Bijelih zasluženo našla u našoj postavi kola.

A najviše igrača u udarnih 11 11. kola zaslužio je Osijek koji je 'blitzkriegom' razbio Lokomotivu s 4:1. Već u 3. minuti Osijek je vodio s 2:0, a do odmora su Bijelo-plavi stigli do nedostižne prednosti od tri razlike. Mladi Adrian Leon Barišić načeo je neprepoznatljive Lokose golom u 2. minuti na dodavanje Mije Caktaša iz kornera, povisio je Dion Drena Beljo minutu kasnije, a u zadnjoj minuti prvog dijela Mijo Caktaš zabio je za tri razlike Bijelo-plavijh, a onda je u drugom dijelu asistirao igraču utakmice Laszlu Kleinheisleru za 4:0. U postavu kola uvrstio se još i Marin Leovac koji je konstantno jurio po lijevoj strani Osijekovog napada, a bio je i jedan od najzaslužnijih za drugi gol Osijeka. Dion Drena Beljo, možda je neopravdano izostavljen iz postave kola nakon što je zabio, asistirao i često proigravao suigrače, no, jednostavno u najboljih 11 nije bilo mjesta za pet Osječana.

U veznu liniju uvršten je dvojac iz prve utakmice kola, odigrane prošli petak u Varaždinu. Tonio Teklić zabio je fenomenalan gol za svoju momčad, a konačni rezultat (1:1) postavio je Facundo Caseres u 69., ujedno i glavni 'motor' Garcijine 'tiki take'.

Petar Bočkaj ušao je u nastavku utakmice na Maksimiru protiv Lokomotive i do kraja zabio i lijepo asistirao Luki Ivanušecu za konačni rezultat, te je uvršten na desno krilo ove imaginarne momčadi, ono na kojem je znao igrati u prethodnim klubovima (Inter Zaprešić, Lokomotiva i Osijek), ali je prvi put tu poziciju zaigrao u Dinamu.

Za kraj, mjesto u napadu zaslužio je Ivan Delić koji je svojim pogotkom donio bod (1:1) Šibeniku protiv vrlo dobre Gorice.

POTEZ KOLA - Tonio Teklić

Varaždinov veznjak u 37. minuti utakmice protiv Šibenika primio je loptu na 30-ak metara od suparničkog gola, namjestio se na lijevu nogu, odapeo i neobranjivo pogodio za 1:0 vodstvo svoje momčadi. Iako smo u kolu vidjeli još nekoliko sjajnih poteza (peta Laszla Kleinheislera, njegov gol za 4:0, dodavanje Petra Bočkaja za četvrti gol Dinama, gol Arbera Hoxhe za 1:1 na Maksimiru, lijepi pogodak Tonija Fruka u Šibeniku...), odlučili smo se za Teklića jer je gol bio zaista prekrasan.

GERMANIJAK.HR POSTAVA 11. KOLA (4-1-4-1):

HNL, 11. kolo

Petak, 30. rujna

Varaždin – Istra 1961 1:1

Subota, 1. listopada

Osijek – Lokomotiva 4:1

Dinamo – Slaven Belupo 4:1

Nedjelja, 2. listopada

Rijeka – Hajduk 0:1

Šibenik – Gorica 1:1

HNL, 12. kolo

Petak, 7. listopada

Lokomotiva - Šibenik, 18.00

Subota, 8. listopada

Hajduk - Varaždin, 19.05

Istra 1961 - Dinamo - odgođeno

Nedjelja, 9. listopada

Slaven Belupo - Osijek, 15.00

Gorica - Rijeka, 17.10


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Germanijak postava kolaDinamo ZagrebGNK DinamoHajdukNK OsijekHNK RijekaRijekaHNK GoricaLokomotiva ZagrebSlaven BelupoNK ŠibenikNK VaraždinIstra 1961Lovre KalinićTonio TeklićMijo CaktašDino MikanovićFacundo CaseresPetar BočkajLaszlo KleinheislerIvan DelićAdrian Leon BarišićChidozie AwaziemMarin Leovac

Ostale Vijesti