Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Slaven na trenutak zabrinuo Modre, onda su se ukazale Čačićeve zamjene (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 01.10.22. | 21:20

Dinamo je opravdao očekivanja i na domaćem terenu svladao Slaven Belupo s 4:1.

Dinamo je stigao do 10. prvenstvene pobjede u 11. kolu svladavši na domaćem terenu Slaven Belupo s uvjerljivom razlikom. Nakon 'rutinski' odrađenih prvih 45 minuta, nakon kojih su Plavi vodili s 1:0, Slaven Belupo iznenadio je domaćine izjednačujućim golom pola sata prije kraja utakmica. Međutim, Čačićeve zamjene Bruno Petković, Martin Baturina (izborio penal) i Petar Bočkaj (strijelac i asistent) Dinamu su donijeli zasluženu i očekivanu pobjedu kojom su Plavi zadržali veliku prednost pred drugoplasiranim Osijekom.

Nakon utakmice Dinamovi navijači, predvođeni Bad Blue Boysima poručili su svojim ljubimcima: "Hoćemo pobjedu", aludiravši, dakako, na susret protiv Red Bull Salzburga u srijedu u Ligi prvaka.

(1.70) Red Bull Salzburg (3.70) Dinamo (5.20)

Nakon višednevne kišurine, tmurnog neba bez trunka sunca, današnji dan rane zagrebačke jeseni bio je prilično topao, sunčan i vedar. Unatoč ‘paraliziranom’ gradu povodom jubilarnog 30. izdanja Zagrebačkog maratona, na Maksimiru se skupilo solidnih 3630 gledatelja, a Bad Blue Boysi stigli su na utakmicu prilično ‘zagrijani’ budući da su u nešto ranijem terminu, u Košarkaškom centru Dražen Petrović, imali navijačko nadglasavanje s Maliganima, u sklopu 1. košarkaške Premijer lige između KK Dinama i sinjskog Alkara.

Ante Čačić utakmicu je započeo s praktički najjačom momčadi s iznimkom Brune Petkovića koji je ostao na klupi, a u prvih 11 našao se Josip Drmić s nadom da će nastaviti dobru formu započetu u utorak u Jarmini u sklopu šesnaestine finala Hrvatskog kupa. Zoran Zekić se, pak, odlučio na prilično defenzivnu taktiku s čak petoricom braniča, i još dva defenzivna vezna, želeći čvrstim blokom i igranjem na kontranapade izbjeći sudbinu svoje momčadi iz drugog kola u Koprivnici kada je Dinamo slavio s 5:1, a mogao je i prilično uvjerljivije.

Dinamu nije trebalo dugo vremena da probije bunker gostujućeg sastava. Već u devetoj minuti, pokušaj Josipa Drmića završio je na gredi suparničkog gola, a lopta se odbila do nesretnog golmana Farmaceuta, Antuna Markovića, koji postiže autogol za vodstvo Dinama. Nakon što je lopta već prešla crtu, Mislav Oršić samo je potvrdio zgoditak zakucavši loptu u praznu mrežu.

Nastavili su Plavi s pritiskom i prilikama. U svega nekoliko minuta Dinamo je tri puta opasno zaprijetio. Prvo preko Oršića iz slobodnjaka, kada je lopta pogodila stativu, zatim preko Arijana Ademija koji nije najbolje zahvatio centaršut Luke Ivanušeca, a u dobroj prilici našao se i Dario Špikić.

Slaven Belupo ipak nije bio bezopasan. Farmaceuti su u nekoliko navrata opasno zaprijetili iz kontranapada, a najbolje pokušaje imali su nakon udarca Arbera Hoxhe s distance i Matea Kocijana koji je u jednom navratu izbio sam pred Dominika Livakovića,

Unatoč tim pokušajima Slavena, u prvom dijelu na Maksimiru igrala se jedna prilično jednosmjerna i predvidljiva utakmica i ništa nije naslučivalo da bi Dinamo mogao ostati bez tri boda.

Na odmoru, Ante Čačić zamijenio je Drmića Brunom Petkovićem, a promjenu je napravio i Zoran Zekić, ne u igračkom kadru, već u taktičkoj formaciji. Slaven Belupo u nastavak je krenuo puno hrabrije i otvorenije prema Dinamovom golu.

Nakon što je prvih 15 minuta nastavka prošlo bez konkretnih prigoda, Slaven Belupo uspio je izjednačiti. Antonio Bosec ubacio je svijeću s desne strane, a usamljeni Hoxha glavom matira Livakovića za izjednačenje. Dinamo je u tim trenucima igrao s 10 igrača u polju budući da je Josip Mišić napustio teren zbog ozljede te ga je, nakon što je na semaforu već zasjalo 1:1, zamijenio Martin Baturina.

Dinamo nije trebao (pre)dugo čekati na novi dolazak u vodstvo. A donijeli su mu ga – igrači koji su ušli s klupe. Tomislav Božić udario je Baturinu po nozi u vlastitom kaznenom prostoru. Duje Strukan nije odmah pokazao na bijelu točku već se oglasio VAR. Nakon pregledavanja snimke sve je bilo jasno. Dinamo je zaradio kazneni udarac, a loptu je na bijelu točku postavio Petković. Lagani zalet i gromovit udarac u kut Markovićevog gola. Slavenov golman pogodio je stranu, ali bio je nemoćan. Dinamo ponovno vodi.

Desetak minuta prije kraja Čačić je napravio još dvije izmjene. Ušli su Petar Bočkaj i Sadegh Moharrami, a izašli Špikić i Ristovski. Zanimljivo, dok je Dinamo napravio četiri izmjene, Slaven nije niti jednu! Tek u 80. Zoran Zekić uvodi napadače Antu Crnca i Ivana Krstanovića umjesto Matea Kocijana i Vinka Solde.

Tek što su Slavenovi napadači ušli u igru, Dinamo je zabio treći gol na utakmici! Mislav Oršić odapeo je s 30 metara, Marković je odbio loptu, ali samo do Petra Bočkaja koji iz blizine poentira za lagodnu prednost Modrih. No, tu nije bio kraj Dinamovim golovima. U trećoj minuti sudačke nadoknade, Bočkaj je sjajno uposlio Ivanušeca koji iskusa matira Markovića za konačni rezultat.

Golove s utakmice možete pronaći OVDJE.

Pred Dinamom je dvomeč s Red Bull Salzburgom u Ligi prvaka. Prva utakmica igra se u srijedu 5. listopada, a druga na Maksimiru 11. listopada. Dinamo će na terene HNL-a ponovno 16. listopada kada dočekuje Varaždin, a Slaven Belupo u 9. listopada dočekuje Osijek.

Dinamo – Slaven Belupo 4:1

Stadion: Maksimir, Zagreb

Gledatelja: 3630

Strijelci: 1:0 Marković-ag (9.), 1:1 Bosec (60., Bosec), 2:1 Petković (72.-11m, Baturina), 3:1 Bočkaj (81), 4:1 (93., Bočkaj)

Sudac: Duje Strukan (Split), pomoćnici: Alen Jakšić (Split) i Ivan Starčević (Brezovac)

VAR: Marin Vidulin (Kanfanar), AVAR: Luka Pajić (Rijeka)

Žuti kartoni: Ivanušec 83. (Dinamo) / Mioč 72., Bašić 82. (Slaven Belupo)

Crveni kartoni:

Dinamo (4-3-3): Livaković – Ristovski (od 79. Moharrami), J. Šutalo, Perić, Ljubičić – Ademi, Mišić (od 60. Baturina), Ivanušec – Špikić (od 79. Bočkaj), Drmić (od 46. Drmić), Oršić (od 88. Marin)

Slaven Belupo (5-4-1): Marković – Bosec, Tepšić, Božić, Soldo (od 80. Crnac), Martingala – Mudražija (od 85.) Mihalić), Bašić, Mioč (od 85. Behram) – Kocijan (od 80. Krstanović) – Hoxha (od 88. Hlevnjak)

HNL, 11. kolo

Petak, 30. rujna

Varaždin – Istra 1961 1:1

Subota, 1. listopada

Osijek – Lokomotiva 4:1

Dinamo – Slaven Belupo 4:1

Nedjelja, 2. listopada

Rijeka – Hajduk 15.00

Šibenik – Gorica 17.30

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHrvatska nogometna ligaHNLSlaven Belupo

Ostale Vijesti