Pixsell
Pixsell

Germanijak.hr postava 3. kola: Rijeka dala najviše igrača, Livaja u vrhu napada, a za potez kola nismo puno razmišljali

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 09.11.23. | 12:00

U 3. kolu vidjeli smo tri golijade.

Treće kolo Hrvatske nogometne lige pružilo nam je , kao i prethodna dva, neke doista atraktivne utakmice i kada sumiramo sve što smo dosad vidjeli, možemo reći kako je elitni razred hrvatskog klupskog nogometa doista na visokoj razini.

Očekivano, najviše igrača u momčad kola dala je Rijeka. Igrači Sergeja Jakirovića oduševili su prošli tjedan. Igrali su dvije utakmice na Rujevici, a oba su protivnika ispratili sa šest komada u mreži. Nakon kosovskog Dukagjinija u četvrtak, jučer navečer teško je stradala i Istra 1961, a jako dobru utakmicu odigrao je Franjo Ivanović. Krenuo je u sezonu kao zamjena Obregonu, ali jednom kada je dobio priliku od prve minute, više nije bilo dvojbe tko će u narednom razdoblju biti prvi Jakirovićev izbor za 'devetku'. Ivanović je otvorio golijadu protiv Puljana, a imao je velike zasluge i za peti pogodak.

Mjesto u postavi kola pronašla su još tri Riječana. Toni Fruk bio je asistent za drugi i treći pogodak Rijeke, a centimetri su ga spriječili da se i sam upiše u listu strijelaca, nakon što je njegov slobodni udarac završio na gredi. Marco Pašalić oduševljava nogometnu javnost atraktivnim potezima i udarcem iz daljine, koji već sada kotira kao možda i najbolji na hrvatskim terenima, a osim spektakularnog pogotka, stigao je upisati i jednu asistenciju. Lindon Selahi zaokružio je kvartet riječkih predstavnika u postavi kola, a tu je stigao zahvaljujući lijepom golu iz daljine, kao i asistenciji za autogol Majstorovića, kada je napravio pravi nered po lijevoj strani obrane.

Dva predstavnika u momčadi kola ima Lokomotiva. Bili su u velikom zaostatku protiv Varaždina, ali su se vratili te izborili 3-3 ponajviše zahvaljujući Luki Stojkoviću (dva gola i asistencija) te Branimiru Kalaici, koji je načeo obranu Varaždinaca pogotkom za 1-2.

Marin Pilj bio je jedan od najzaslužnijih za to što je Varaždin zabio tri pogotka Lokomotivi. Bivši veznjak Osijeka igra na visokoj razini, kao i ostatak varaždinskog napada, ali nedostaje im pomoć obrane te su već drugo kolo zaredom ispustili prednost od dva gola.

Ivan Banić bio je heroj Gorice u iznenađujućem remiju na Maksimiru. Obranio je nekoliko dobrih prilika Modrih, a vrhunac sjajne prezentacije bila je obrana udarca Martina Baturine u sudačkoj nadoknadi. Mlada nada Dinama čak si i ne treba previše zamjeriti jer je dobro pucao, Banićeva intervencija je naprosto bila vrhunska.

Slaven Belupo također je zabio tri pogotka svojem protivniku. Stradao je Rudeš, iako su po igri možda i zaslužili bod. Apsolutni junak Farmaceuta bio je domaći dečko Vinko Međimorec, povratnik u Koprivnicu nakon tri godine inozemstva. Uz njega, mejsto na desnom beku u postavi kola pronašao je Antonio Bosec, koji je izvanredno ubacio s desne strane za prvi pogodak koprivničkog sastava.

Nismo mogli, a da ne nagradimo i jednog igrača Rudeša. Iako drže začelje ljestvice kao jedina momčad bez boda, igrači pod vodstvom Roberta Prosinečkog gaje otvorenu igru, spuštenog garda izlaze pred svakog protivnika i njihove tri dosadašnje utakmice bilo je lijepo gledati. Ivan Tomečak lijepim je pogotkom dao nadu Rudešu da bi mogao stići do boda u Koprivnici, ali ipak će još malo pričekati na prvi bod.

 

Za kraj, spomenimo kako smo potpunu momčad 3. kola HNL-a dobili tek početkom studenog kad su odgođenu utakmicu odigrali Osijek i Hajduk. I to oba kluba s različitim trenerima nego bi to bio slučaj da se utakmica odigrala kad i sve ostale u tom kolu.

U derbiju kola igranom na Opus Areni je Hajduk slavio s minimalnih 1-0, a pogodak odluke postigao je Marko Livaja koji se tako našao u vrhu naše postave kole gdje je privremeno bio Franjo Ivanović.

POTEZ KOLA – Marco Pašalić

Nema sumnje, pogodak Marca Pašalića ući će u izbor za jedan od ljepših ove sezone. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, primio je loptu na 20 metara i bez sekunde razmišljanja raspalio loptu u lijeve rašlje. Maestralan potez za 3-0 vodstvo protiv Istre 1961, a nesretni Lovro Majkić bio je kao na streljani, nijedan od golova ne ide njemu na dušu.

Rijeka je u Pašaliću dobila jednog od najatraktivnijih igrača lige, a bilo mu je dovoljno tek nekoliko utakmcia da pokaže zbog čega je bio član Borussije iz Dortmunda, upisavši i debi za njihov seniorski sastav. Nakon što je riješio sve probleme s ozljedama, spreman je ove sezone nositi Rijeku, a pogoci kao ovaj protiv Istre 1961 ili bomba protiv Dukagjinija, razlog su zbog kojeg ga stručni komentatori već nazivaju igračem poteza. Za ovakve golove navijači će uvijek rado platiti ulaznicu.

Germanijak.hr postava 3. kola:




Tagovi

Germanijak postava kolaHrvatska nogometna ligaHNLMarco Pašalić

Ostale Vijesti