REUTERS/Ognen Teofilovski
REUTERS/Ognen Teofilovski

Povratnik Mandić: “O Sigurdssonu su mi pričali i u Njemačkoj, a atmosfera među igračima nikad nije bila upitna”

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 07.05.24. | 13:19

Ozljede su prošlost za još jedan veliki talent koji je hrvatskoj dao ljubuški Izviđač, a već je godinama u najjačkoj ligi svijeta

Izbornik Dagur Sigurdsson okupio je hrvatsku rukometnu reprezentaciju za Gjensidige Cup na kojem će uz Hrvatsku igrati Norveška, Danska i Argentina. Pozvao je 21 igrača, a na popisu nema Igora Karačića, Filipa Glavaša, Jakova Gojuna i Lovre Mihića. Nitko od njih nije otpisan, već izbornik želi proširiti bazu i vidjeti na koga može računati u budućnosti. 

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tako su se na ovom popisu našli Fran Mileta, Ivano Pavlović, Ilija Brozović, a i povratnik u redove reprezentacije kojega se dugo očekivalo - David Mandić. Naše desno krilo muku je mučilo s ozljedama za vrijeme posljednjih okupljanja reprezentacije (pomaknut disk u vratu, potom i koljeno) pa joj nije mogao dati svoj obol, ali je zato sada u potpunosti spreman. Koljeno, kaže nam uz osmijeh, osjeti samo još na promjene vremena.

“Hvala Bogu, napokon sam došao! Nisam se ozlijedio prije reprezentacije, odlično se osjećam i spreman. Jako sam sretan što sam tu s ekipom, s mojim prijateljima”, rekao nam je Mandić.

“Malo nekako kao da u promjeni vremena osjetim neke stvari, ali sada je sve super, imam neke vježbe koje radim, ali stvarno je sve dobro.”

Koliko ste upoznati s radom novog izbornika?

“Upućen sam, čuo sam od suigrača, ali i iz Njemačke kako je dobar čovjek, dobar trener. Trenirao je Füchse Berlin, ali i druge poznate klubove. Imamo i ja i ostatak momčadi jako dobro mišljenje o njemu. Čuli smo se preko poruka i zaključili da je najbitnije da se oporavim pa onda budem spreman potpuno za ono za što me treba.”

Osim Sigurdssona, novi-stari trener je i trener vratara, Mario Kelentrić. S njim ste surađivali.

“Radili smo zajedno u Zagrebu, isto jako dobar čovjek, veselim se suradnji s njim, uvijek smo dobro funkcionirali.”

Postoje izmjene i u igračkom kadru reprezentacije, a nakon Eura puno se pričalo o atmosferi, ne nužno među igračima, ali između tadašnjeg izbornika Perkovca i igrača.

“Među igračima je uvijek sve dobro, atmosfera je super. Nitko se ne boji za svoje mjesto, to je sve zdrava konkurencija i dobro je da smo potkovani na svim pozicijama. S igračima sam se čuo i kada nisam bio u kadru, tako da je u tom smislu uvijek sve bilo odlično i tu nema nikakvih problema.”

Ovaj turnir u Oslu bit će dosta jak pred same Igre, kako vidite naše protivnike?

"Idemo na pobjede u svakoj utakmici, igramo jako dobar turnir, stvarno jak, ali ima dosta igrača i vjerujem da će svi zaigrati. Ali još se više veselim Igrama, prošle smo propustili, ali sada je došlo vrijeme."

Melsungen je i ove sezone jako dobar u Bundesligi, ali evo, dogodio se i pomalo iznenađujuć remi u posljednjem kolu protiv Erlangena 31-31, ali i tada ste vi bili odlični i zabili četiri gola.

“Njemačka je ipak najjača liga u svijetu. I protiv zadnjeg igrati jako je teško, patnja. Mi smo s drugom postavom ušli u utakmicu, malo smo se i istrošili, bilo je Final Four pa Füchse, ali to je i dalje sve dobro, svi su u klubu zadovoljni.”

Koji su vaši planovi za budućnost što se kluba tiče?

“U klubu je odlično. Sada nema ozljeda, to je najbitnije. Ostat ću gore, potpisati do 2028. godine. Diže se klub, sve je super, ciljat ćemo i neke trofeje, novi planovi, novi ciljevi kojima se svi veselimo”.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

David MandićDagur SigurdssonMario Kelentrićhrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti