Vjeran Zganec Rogulja / Pixsell
Vjeran Zganec Rogulja / Pixsell

Pet golova u Koprivnici, neočekivani junak zadao novu glavobolju Prosinečkom

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 05.08.23. | 20:28

Fantastičan dvoboj vidjeli smo na Kušek Apašu, tri udarca glavom presudila su Rudešu i ostavila ih prikucane za dno ljestvice.

U dvoboju momčadi koje su ovo kolo dočekale na zadnja dva mjesta prvenstvene ljestvice, Slaven Belupo je na krilima Vinka Međimoreca upisao izuzetno vrijedne bodove. Bila je to utakmica u kojoj prvih 40 minuta nikako nije ukazivalo da ćemo do kraja vidjeti pravu poslasticu od nogometa, prepunu napetosti i zanimljivih poteza, a na koncu je prevagu donio povratnik u redove Farmaceuta i izdanak koprivničke škole nogometa. Ujedno je i Robertu Prosinečkom zadao nove glavobolje jer njegova momčad ne samo što je posljednja na ljestvici i jedina bez bodova, već je u tri kola primila čak 11 golova. Puno previše ako misle opstati u elitnom razredu hrvatskog klupskog nogometa.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo poluvrijeme nije nam, barem ne u većem dijelu, ponudilo nogometnu poslasticu. Rudeš je, kao i u prvom kolu protiv Rijeke, bio jako dobar i organiziran u prvih 25 minuta i nešto su više prijetili od domaćina.

U 10. minuti Aleksa Latković je primio loptu u 16-ercu, okrenuo se i izvukao na udarac. Ciljao je crnogorski krilni napadač suprotne rašlje, nije bilo bezopasno. Isti igrač ponovno je zaprijetio sedam minuta kasnije s nešto veće udaljenosti, prizemno je tukao u lijevi kut i natjerao Antuna Markovića na ozbiljniju intervenciju.

Zanimljiv podatak izdvojili smo u 33. minuti, kada je Rudeš napravio prvi momčadski prekršaj na utakmici. Farmaceuti su do tog trenutka stavili već šest prekršaja u statističku kolonu.

Najozbiljniji pokušaj Slaven Belupa u prvih 40 minuta vidjeli smo u 39. minuti. Iskusni Benedikt Mioč izborio se za udarac na 15-ak metara od gola, bio je točno na sredini 16-erca i bez bloka, ali je dosta mlako tukao po zemlji te dobro postavljeni Mario Marić nije imao tešku zadaću. Dojma smo da je Mioč morao daleko više izvući iz ove pozicije.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Bio je to samo uvod u 44. minutu i vodeći pogodak Slaven Belupa. Bila je to jednostavna kombinacija. Nakon što je Brian Oddei svojim nonšalantnim driblingom izgubio loptu na polovici domaćina, krenula je polukontra koprivničke momčadi. Tomislav Bosec je prvi pokušaj centaršuta loše odradio, no prihvatio je odbijenu loptu i sjajno centrirao na vrh peterca gdje je nebeskim skokom Ante Crnac poslao loptu u donji desni kut i matirao Marića.

I dok domaći navijači predvođeni Podravskim štukama još nisu niti proslavili gol, Rudeš je izjednačio! Riad Mašala napravio je veći dio posla, sjajno je s desne strane poslao povratnu loptu u srce 16-erca, natrčao je Aleksa Latković i manirom iskusnog strijelca svladao Markovića za potpuno zasluženo izjednačenje i najpravedniji ishod prvih 45 minuta.

U nastavak dvoboja ušlo se bez izmjena, a kao i u prvom dijelu, nešto bolje je otvorio Rudeš, ali nedovoljno konkretno. Prijetili su preko Oddeija, no ništa što bi iziskivalo intervenciju Markovića.

Iz prve prilike u drugom poluvremenu, Slaven Belupo je vratio vodstvo. Slobodan udarac izveo je Benedikt Mioč i naciljao glavu Vinka Međimoreca. Povratnik u redove Farmaceuta bio je najviši na vrhu pereca i glavom poslao loptu iza Marića.

U 70. minuti Crnac je sjajnim driblingom posložio dvojicu igrača Rudeša na travnjak, opalio s 20-ak metara, ali Marić je sjajnom paradom to izvadio ispod grede. Četiri minute kasnije, neočekivani junak domaćih ponovno je zasjao. Ubačaj iz kuta izveo je Marko Martinaga, a najviši je, ponovno na vrhu peterca, bio Vinko Međimorec, domaći dečko koji je prethodne tri sezone proveo u inozemstvu.

Činilo se kako su Farmaceuti tim pogotkom zadali konačan udarac Rudešu, ali HNL je ove sezone doista u jednom ludom izdanju i gledamo utakmice s pregršt uzbuđenja i golova. Već u 78. minuti, Vanja Vukmanović daje loptu u prostor za Ivana Tomečaka, koji je probio po lijevoj strani, a njegov udarac je okrznuo obrambenog igrača i u luku neuhvatljivom za Markovića završio je u lijevom kutu domaćeg gola.

Odmah nakon smanjenja minusa, Prosinečki je reagirao i ubacio još dva napadača. Ušli su Kovačević i Plazonja, izašli napadač Ljubanović i veznjak Pasariček, što je bio jasan znak da Žuti ide na sve ili ništa. Kasnije je i Mašalu zamijenio za još jednog napadača - Dominika Rešetara - koji je u prvoj od tri minute sudačke nadoknade imao opasan pokušaj iz daljine, no otišlo je iznad grede.

Slaven Belupo – Rudeš 3-2 (1-1)

Stadion: Ivan Kušek Apaš, Koprivnica

Strijelci: 1-0 Crnac (44., Bosec), 1-1 Latković (45., Mašala), 2-1 Međimorec (56., Mioč), 3-1 Međimorec (74., Martinaga), 3-2 Tomečak (78., Vukmanović)

Žuti kartoni: Mašala (Rudeš)

Glavni sudac: Igor Pajač (Sv.Ivan Zelina), pomoćnici: Jerko Crnčić (Vrbovec) i Dino Knez (Osijek). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar), AVAR: Marjan Tomas (Vladislavci).

Slaven Belupo (4-2-3-1): Marković - Bosec, Račić, Međimorec, Martinaga - Agbekpornu, Hlevnjak - Crnac (90+3. Boras), Mioč, Hoxha – Ortiz (73. Šakota)

Rudeš (3-4-2-1): Marić - Tomečak, Matić, Camara – Mašala (89. Rešetar), Pasariček (80. Plazonja), Vukmanović, Lazarov – Oddei (73. Srbljinović), Latković – Ljubanović (80. Kovačević)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaSlaven BelupoNK RudešHNL

Ostale Vijesti