Borna Jaksic/Pixsell
Borna Jaksic/Pixsell

Marjan Šišić: “Interes za Matkovića postoji, ali imamo privilegij da nam se ne žuri”

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 07.05.24. | 11:20

Mladi i izuzetno talentirani napadač Osijeka ima sve više potencijalnih kupaca iz zapadne Europe. Germanijak je provjerio kako njegovi agenti gledaju na to zanimanje i kakav je plan

Ako je i bilo sumnji i ponekih nekih upitnika, oni su posve iščezli ovo proljeće kada se struka u Osijeku konačno odvažila te povukla pravi potez. Anton Matković (18) počeo je dobivati minutažu koju njegov talent zaslužuje i postali su jasniji obrisi priče prema kojoj je njegovo ime debelim flomasterom zaokruženo u bilježnicama skauta svakog iole ozbiljnijeg europskog kluba.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Ne mogu o konkretnim imenima jer to nije profesionalno, niti u skladu s nekim mojim poimanjem ovog posla, ali jasno da je svijet nogometa jako mali i da svi koji u ovom trenutku trebaju znati da se pojavio ozbiljan talent - to i znaju. A Anton je sigurno u toj priči”, rekao nam je Marijan Šišić, agent koji je preuzeo brigu oko karijere Osijekova napadača.

“Zapravo, ja sam nositelj posla s partnerima Tomislavom Puljićem i Matejom Škegrom koji je prvi uočio i preporučio Antona. Ja sam tu isturen više zbog iskustva koje imam, ali važno mi je naglasiti da se o njegovoj karijeri brinemo svo troje kao punopravni partneri”, poručio je Šišić koji je na temu Antona Matkovića u ponedjeljak dao izjave za dvoje talijanskih medija što sugerira kako je 18-godišnjak postao vruća roba na nogometnom tržištu.


“Interes svakako postoji, ali imamo tu privilegiju da nam se nigdje ne žuri. Matković je karakterno jak i čvrsto na zemlji, roditelji su upoznati s planom i pristupom koji imamo sa njegovom karijerom te imamo punu potporu. To je jako bitno”.

A plan neopisivo nalikuje onom koji je Šišić realizirao s Joškom Gvardiolom. Dakle, biti strpljiv i čekati da se talent razvija bez dodatnog pritiska i potom reagirati u pravom trenutku.

“Upravo tako. Smatram da je riječ o ozbiljnom talentu na europskoj pa i svjetskoj razini i važno je napraviti pravi korak u pravo vrijeme. Vi se sjećate kako ja nisam bio za opciju da Gvardiol odmah ode u Leipzig kada je stigla ponuda u Dinamo već smo dogovorili ostanak u Maksimiru još godinu dana. Tek kada smo procijenili da je pravo vrijeme, Joško je otišao u Leipzig pa završio u Manchester Cityju. Tako ćemo raditi i s Antonom. Bitno je da igra, da ima minutažu, da se razvija, stječe iskustvo te da osjeti povjerenje. A to je počeo vraćati na terenu”, naglasit će Marjan Šašić uz bitnu napomenu kako je Osijek zapravo taj koji ima sve u svojim rukama jer Matković ima profesionalni ugovor do ljeta 2026. godine.

“Potpisao ga je s 18. godina i tu je klub pokazao da računa na njega, a opet - ugovor nije na duži period da bi nam ruke bile posve vezane. Ponavljam, idemo korak po korak i svaki sljedeći potez vući ćemo u pravo vrijeme. Ne prerano, svakako ne prekasno”, poručio je Šišić.

Navijači Osijeka rado bi vidjeli Matkovića što duže u “bijelo -plavom dresu, ali jasno je da kakvi su nogometni postulati i da klub živi od prodaje svoje supstance…

“On je igrač pod ugovorom, klub odlučuje o prodaji. Ne mogu reći da će to biti ovo ljeto ili ono iduće jer puno elemenata ovisi o tome. Tržište diktira uvjete i ono postavlja neka pravila. Kada dođe idealan trenutak i prava prilika, sjest ćemo za stol i dogovoriti se da svi budu zadovoljni. Ponajprije Anton i njegova obitelj a potom i Osijek kao klub”, zaključio je Marjan Šišić.



Tagovi

NK OsijekAnton MatkovićMarjan ŠišićHNL

Ostale Vijesti