Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Dinamo još dva boda bacio u vjetar, Mitrović propustio šokirati Modre, Banić junak Goričana!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 05.08.23. | 22:48

Dinamo se dugo mučio, mogao i još više rezultatski patiti, a kad su krenule prilike, ispriječio se sjajni vratar gostiju.

Ne ide Dinamu u Maksimiru ove sezone u HNL-u, od šest mogućih bodova na svojem stadionu uzeli su Modri tek jedan! Gorica je ostala neporažena (0-0), loša je to vijest za momčad Igora Bišćana i u kontekstu domaćeg prvenstva, ali i uoči vrućeg gostovanja u Ateni u utorak. Trebala je Dinamu pobjeda, očekivala se pobjeda za dodatnu dozu samopouzdanja, ali umjesto toga samo remi. Nekonkretan je bio Dinamo prvih sat vremena, a kad je krenuo po gol, kad je redao šanse, nije bilo preciznosti ili je odlično reagirao i sve skidao Ivan Banić, koji se na kraju pretvorio u Goričina junaka!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Igor Bišćan odlučio je na travnjak poslati momčad bez dva 'kapitalca' ovog prijelaznog roka, Josipa Šutala i Luke Ivanušeca. Je li u pitanju samo odmor ili su razlog i ti potencijalni transferi pa da ne bi prizivao vraga? U svakom slučaju, nakon sat vremena odlučio ih je Bišćan uvesti u igri, morao je posegnuti i za njima, jer Dinamo se dotad mučio, teško su Modri dolazili do vrata Banića. Opet je Željko Sopić čvrsto postavio svoju momčad u Maksimiru, a Dinamo nije bio onako energičan, onako odlučan kakav je bio, primjerice, u Puli. Prizivao je Dinamov trener baš tu utakmicu, ali nije je uspio prizvati, nije ni izbliza njegova momčad bila tako uvjerljiva.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Štoviše, Gorica je bila bliža pogotku, sanjat će Josip Mitrović ovu utakmicu. U prvom dijelu Ndockyt je dobio duel s Perićem, izborio se za udarac, Livaković vrhunski obranio, Mitrović bio na odbijancu, pucao je s nekoliko metara i pogodio vratnicu. Bila je to najbolja prilika na utakmici, Dinamov odgovor nije bio ni približno tako konkretan. Jednom je Ljubičić pokušao lobom, jednom je Kaneko bio u šesnaestercu, ali nije uspio zapucati, drugi je put Japanac pucao preko gola. Debitirao je Kaneko pred zagrebačkom publikom, vidi se da nije 'bezveznjak', ali još je samozatajan, nedostaje mu odlučnosti, valjda će doći s vremenom i prilagodbom. Najbolji Dinamov potez prvog poluvremena dijelo je Brune Petkovića, 'odvozio' je slalom kroz obranu Gorice, ali njegovu loptu nitko uspio ugurati u mrežu.

'Hoćemo pobjedu' orilo se sa Sjevera na poluvremenu, vijorile su hrvatske zastave, kao i uvijek 5.kolovoza, ali Dinamovi igrači nisu uspjeli ispuniti želju publike. Napali su Modri nešto konkretnije u nastavku, pucao je Baturina u Banića, ulaskom Ivanušeca pojačao se taj napadački arsenal, obranio je i njemu Banić jedan udarac. Gorica je sve češće bila u svom šesnaestercu, ovog puta Dinamo nije pao nakon 60.minute, već je dodao ga. No, opet je priliku da postane junak imao Josip Mitrović. Nesporazum u Dinamovoj obrani i dodavanje Majstorovića gurnuli su ga u novi zicer, ali kao da se uplašio Livakovića ispred sebe, pucao je preko gola. Ne znamo hoće li Mitrović moči zaspati idućih nekoliko noći, kakvu je šansu imao gurnuti Dinamo u potpuni očaj!

A onda je Bruno Petković izveo jedan od svojih poznatih driblinga, izbacio je Goričine braniče iz ravnoteže i bio sam pred Banićem. Svi su već vidjeli loptu u mreži, gađao je Petković ljevicom suprotan kut, ali promašio za nekoliko centimetara. Kakva je to bila šansa, 'uzvratio' je Petković Mitroviću. Koju minutu kasnije s 20-ak je metara, isto blizu vratnice, pucao Perić. Onda opet Ivanušec, sve isto, pokraj iste vratnice. Imao je Ivanušec još jednu, najbolju priliku, došao je pred Banića, koji je vrhunski obranio. A onda je u nadoknadi skinuo i snažan udarac Baturine! I sačuvao mrežu te Dinamu zadao velike glavobolje. Ovome se nitko u Maksimiru nije nadao!

Dinamo – Gorica 0-0

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 3005. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćnici: Luka Pajić (Rijeka) i Ivan Starčević (Brezovac). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Ante Terzić (Split).

DINAMO: Livaković – Moharrami (od 78. Ristovski), Bernauer (od 59. J.Šutalo), Perić, Ljubičić – Sučić (od 59. Ivanušec), Mišić – Kaneko (od 59. Mihajličenko), Baturina, Špikić (od 77. Emreli) – Petković. Trener: Igor Bišćan.

GORICA: Banić – Raspopović (od 89. Leš), Maloča, Krizmanić, Štiglec – Soldo (od 62.Munksgaard), Pršir – Majstorović, Ndockyt (od 89. Blummel), Mitrović (od 77. Ilečić) – Vujnović (od 77. Jurić). Trener: Željko Sopić.

Strijelci:

Žuti kartoni: Bernauer, Mišić (Dinamo); Ndockyt, Maloča (Gorica)

Crveni kartoni:



Tagovi

GNK DinamoHNK GoricaHNL

Ostale Vijesti