Nel Pavletic / Pixsell
Nel Pavletic / Pixsell

Goropadna Rijeka kao na igrici, nova magija Pašalića i šest komada u pulskoj mreži

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 06.08.23. | 22:43

Nova spektakularna utakmica na Rujevici, koja je ovaj tjedan vidjela čak 12 golova svojih miljenika.

U posljednjoj ovotjednoj utakmici 3. kola Hrvatske nogometne lige, Rijeka je s uvjerljivih 6-0 pobijedila Istru 1961. Kolo će se naknadno zaključiti dvobojem Osijeka i Hajduka, koji je odgođen na zahtjev Osječana zbog europskih ispita.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Večerašnju susret na Rujevici bio je prava uspavanka sve dok Dario Marešić u 34. minuti nije grubom pogreškom poklonio pogodak Riječanima. Nakon toga, raspodija Jakirovićeve momčadi koja je pokazala puni raskoš talenta. A kada u sastavu imate Pašalića, Ivanovića, Fruka, Jankovića i Selahija, može se s punim pravom reći kako ta momčad obiluje talentom. Rijeka je, izuzev utakmice na Poljudu, još jednom pokazala totalni nogomet i trenutno su na 16 postignutih pogodaka u pet utakmica ove sezone u svim natjecanjima.

Teren na Rujevici bio je prilično mokar zbog obilne kiše, igrači su se u više navrata okliznuli, a dijelom i zbog tih uvjeta nogomet koji smo vidjeli u prvom . Iz uvodnih 20 minuta nismo imali gotovo pa ništa za izdvojiti. Sa svake strane po jedan udarac iz daljine, prijetili su Selahi i Marešić, ali ništa što bi bilo doista opasno po gol. U 22. minuti dotad najbolji pokušaj na utakmici. Nakon slobodnog udarca lopta se odbila do Nike Galešića, koji je sa 6-7 metara iskosa, svojevrsnim karate udarcem, pucao oko pola metra pored desne vratnice.

Utakmica je bila prilično mirna sve do 34. minute, a tada je stoper Puljana Dario Marešić odlučio začiniti uspavanku na Rujevici i nevjerojatnom je pogreškom poklonio loptu Franji Ivanoviću. Autor hat-tricka protiv Dukagjinija ovakve poklone ne propušta, odmah je pucao s 10-11 metara i pogodio desni kut Majkićevog gola.

Pogodak je u potpunosti otvorio utakmicu i do kraja poluvremena gledali smo fantastičan nogomet. Novi opasan pokušaj domaćih stigao je već u 37. minuti. Janković je odapeo s 20-ak metara poluvisoko, Majkić je samo pogledom ispratio loptu, ali otišlo je tik uz lijevu vratnicu. Odmah potom iz daljine je udarac oprobao i Bruno Goda, Istrin čuvar mreže bio je dobro postavljen, no bio je to samo uvod u efikasan završetak poluvremena.

Lindon Selahi u 44. minuti povisio je na 2-0. Albanac je prvo na centru požrtvovno ukrao loptu te je nakon kombinacije s Frukom opalio s 20 metara i prekrasno pogodio donji lijevi kut.

Ako je pogodak Selahija bio prekrasan, što tek reći za potez Marca Pašalića iz prve minute sudačke nadoknade. Primio je loptu na 20 metara i bez sekunde razmišljanja raspalio loptu u lijeve rašlje. Maestralan potez za 3-0 rezultat kojim se otišlo u svlačionicu.

Mislav Karoglan odlučio je ništa ne promijeniti u poluvremenu, ali to nije polučilo željeni rezultat kod Puljana. Rijeka je i u nastavku dvoboja krenula nizati prilike. U 48. minuti Toni Fruk je iz slobodnog udarca naciljao u gredu, a vrlo brzo uslijedile su nove teške minute za goste.

U 58. minuti Marco Pašalić oštro je iz kuta ubacio na peterac, gdje je najviši bio Bruno Goda i zabio već treći pogodak u sezoni. Pomalo nevjerojatno, četvrti pogodak na utakmici zabio je protiv Rudeša i Dukagjinija također.

Istra 1961 nije se pošteno niti otrijeznila od četvrtog, a već su oplakivali i peti pogodak u vlastitoj mreži. Selahi je sjajno probio po desnoj strani, proigrao Ivanovića u sredinu, a lopta se od braniča Ante Majstorovića odbila u mrežu.

Sergej Jakirović potom je odlučio odmoriti neke od udarnih snaga, pa su umjesto Selahija, Pašalića i Bande u igru ušli Grgić, Hodža i Ilinković. Vrlo brzo iz igre su izašli Ivanović i Fruk, ušli Djouahra i Obregon, a uskoro je koprodukcija igrača s klupe zaokružila pola tuceta u mreži nesretnih Puljana. Djouahra je lijepo prošao po lijevoj strani, oštrom prizemnom loptom vratio u sredinu, a Alen Grgić uklizao je i pospremio loptu u mrežu.

Bio je to posljednji pogodak na utakmici, a do kraja je domaći sastav umalo i sedmi puta zatresao mrežu, što bi im bio HNL rekord. Srećom po nesretne goste, zaustavili su se samo na šestici. Sve što treba znati o ovoj utakmici sažela je statistika, odnosno broj udaraca. Dvadeset puta prijetili su domaćini, gosti jednom.

Rijeka – Istra 1961 6-0 (3-0)

Stadion: Rujevica, 4.856 gledatelja

Strijelci: 1-0 Ivanović (34.), 2-0 Selahi (44., Fruk), 3-0 Pašalić (45+1., Fruk), 4-0 Goda (58., Pašalić), 5-0 ag. Majstorović (61., Selahi), 6-0 Grgić (81., Djouahra)

Žuti kartoni: Smolčić (Rijeka), Nebyla, Ćalušić, Petrusenko (Istra 1961)

Glavni sudac: Dario Bel (Osijek), pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo), Dejan Vuković (Zagreb), četvrti sudac: Toni Dadić (Zagreb), VAR: Fran Jović (Zagreb), AVAR: Ante Čuljak (Zagreb).

Rijeka (4-2-3-1): Labrović - Smolčić, Galešić, Dilaver, Goda – Banda (66. Hodža), Selahi (66. Ilinković) – Pašalić (66. Grgić), Janković, Fruk (74. Djouahra), Ivanović (74. Obregon)

Istra 1961 (4-3-1-2): Majkić – Douglas (55. Valinčić), Marešić, Majstorović, Hujber – Nebyla (67. Mlinar), Petrušenko, Ćalušić – Čuić (67. Lisica) - Erceg, Travaglia (55. Maurić)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNK RijekaIstra 1961HNL

Ostale Vijesti