Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Lokomotiva plaća danak neiskustvu i cijenu odrastanja svojih igrača

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 05.08.23. | 13:00

Na Kajzerici imaju znanje, vjerojatno najbolju skautsku službu u HNL-u, odličnu školu i etiketu "razvoje momčadi". Međutim, iskustvo ne dolazi preko noći i zato im se događaju greške koje ih koštaju bodova

Vratila se malo sreća Lokomotivi. Nakon što su ostali bez sva tri boda protiv Gorice u sudačkoj nadoknadi, tjedan dana kasnije nadoknadili su dva gola minusa protiv Varaždina i izvukli bod. I taj bod će im dobro doći tijekom dva tjedna pauze s obzirom na to da je Dinamo odgodio njihovu utakmicu koja se trebala igrati sljedećeg vikenda.

Kupio si je Silvijo Čabraja malo vremena jer nismo sigurni kakva bi mu bila pozicija da je Lokomotiva nakon tri kola imala tek bod na kontu. OK, nema niti sada puno više ali ipak se lakše se diše zbog preokreta.

Okladite se na bogatu Germanijinu ponudu ljetnog prijelanog roka 2023. (Igraj odgovorno, 18+)

Osnovni problem Lokosa je cijena tog odrastanja koju moraju platiti. Mlada su momčad, razvojna, potentna i silno talentirana. No, bez iskustva i to ih košta bodova.

Primjerice, protiv Varaždina su sva tri gola bila plod njihovih grešaka. Kod prvog se “svijeća” nije na vrijeme očistila i Mitrevski je to znalački iskoristio. Kod drugog gola trebalo se bolje reagirati u petercu, kod onog trećeg Milićević je proigrao Šegu bolje nego što je to činio njegov bivši suigrač Tonio Teklić lani…

I unatoč snazi koju Lokomotiva posjeduje u ofenzivnom segmentu, a koja je uostalom zabila tri gola i iščupala bod, te greške koje pripisujemo neiskustvu razlog su lošeg ulaska Lokomotive u novu sezonu.

Ok, ima tu razloga i optimizmu. Pogotovo što se pokazalo kako na Kajzerici prilikom skautskog procesa daju velik značaj karakternom potencijalu igrača. Jer, izvući se nakon 2-0 i 3-1 ne može momčad koja u sebi ne posjeduje jaku vjeru u svoje mogućnosti.

Tu prije svega mislimo na Luku Stojkovića (19) koji iz utakmice u utakmicu pokazuje da je velika vrijednost HR nogometa. Što u Maksimiru čekaju s transferom, ne znamo. No, ako će predugo razmišljati - ne bi se iznenadili da Stojković ode na neku drugu adresu. Tih tri milijuna eura, a koliko navodno traži Lokomotiva uz određeni postotak od idućeg transfera, na ovom igraču bi se pokazalo kao mudro ulaganje. Jer, njegova cijena može ići samo prema više.

Slična je stvar s Nikolom Čavlinom (21) koji jučer jednostavno nije imao svoj dan. No, toliko puta je ovaj mladi vratar spašavao Lokose da i on ima pravo na poneku lošu partiju a koja će mu svakako pomoći u daljnjem razvoju. Naravno, pod uvjetom da je Čavlina svjestan tih grešaka i da napravi analizu. Uostalom, prilično smo sigurni kako je riječ o vrataru s najvećim potencijalom u Hrvatskoj. O njemu ovisi hoće li ga iskoristiti do kraja...

Tu je i Indridt Tuci (22) čiji su povratak u sastav nakon ozljede na Kajzerici čekali kao ozebli sunce, ali čija igra u prvom poluvremenu nije bila na razini. Sumnjamo da je Čabraja izvukao svog napadača jer je bio nezadovoljan, već smo dojma da je to bilo u skladu s dogovorom da se Tuciju da poluvrijeme, odnosno da ono drugo testira Ivana Bulatovića (27) koji je ovo ljeto stigao iz crnogorskog Arsenala iz Tivta. U ovom trenutku Tuci je i dalje prva opcija Lokosa u napadu.

Nakon Varaždina Lokomotiva ima dva tjedna bez utakmica, dovoljno da napravi “mini ciklus” priprema pred nastavak prvenstva a koje im nosi gostovanje na Rujevici pa domaćinstvo Osijeku.



Tagovi

Luka StojanovićLokomotiva ZagrebNK VaraždinHNL

Ostale Vijesti