Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Kiša golova u Kranjčevićevoj za remi Lokomotive i Varaždina

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 04.08.23. | 22:03

Varaždin je vodio 2-0 i 3-1 i na koncu nije uspio osvojiti više od boda u sudaru s Lokomotivom

Lokomotiva i Varaždin podjelili su bodove u prvoj utakmici 3. kola HNL-a. Nakon 90. minuta prilično sadržajne utakmice u kojoj je Varaždin vodio 2-0 i 3-1 na koncu je završilo 3-3, ponajviše zahvaljujući Luki Stojkoviću koji je još jednom poslao ozbiljnu poruku "misliocima" u Maksimiru da ne oklijevaju previše... S druge strane, odličnu partiju odigrao je Fran Brodić koji je s dva gola stigao do brojke četiri u ovoj sezoni. No, nije bilo dovoljno za pobjedu. Baš kao i protiv Slaven Belupa prošlo kolo, Varaždin je prosuo sve što je imao.

Pola sata prije početka kiša je počela stidljivo padati, da bi s početnim zviždukom Jakova Titlića krenuo pljusak u Kranjčevićevoj ulici. Nošena vjetrom, radila je poprilične probleme gledateljima i službenim osobama, dok se na travnjaku vrlo brzo zaigrao vaterpolo.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U takvim uvjetima teško je bilo očekivati da Lokomotiva i Varaždin mogu pružiti ono što su njihovi stratezi na klupama spremali cijeli tjedan. Više su prilike bile plod greške suparničkih obrana. Inače, u momčadi Lokomotive došlo je do promjene u zadnji tren. Već je službeni zapisnik nudio Šotičeka od prve minute da bi Čabraja ipak dao priliku Lukasu Kačavendi.

Prva veća prilika na utakmici bila je djelo Luke Stojkovića koji se sjajno izborio za poziciju, ali njegov udarac glavom otišao je tik pored vratnice. Malo je zakuhao Čavlina nepreciznim dodavanjem, ali Belcar se nije snašao najbolje. Varaždin se uspio othrvati početnom pritisku Lokomotive pa zaprijetio preko Šege iz daljine, odnosno Brodića čija povratna lopta nije pronašla suigrača.

A onda je lopta u 19. minuti prešla Čavlini preko noge, pa stigla do Mitrovskog koji se nije iznenadio kao Belcar nešto ranije te odličnim udarcem doveo goste u vodstvo. Nastavio je Mitrevski niz s obzirom na to da je zabio i prošlo kolo Slaven Belupu, a nastavio ga je i Fran Brodić jer je tri minute kasnije povisio vodstvo Varaždina. Nakon udarca iz kuta, lopta se odbila do Pilja čiji ubačaj Čavlina odbija, ali samo do Brodića koji šalje loptu u mrežu!

Nekoliko bezopasnih pokušaja Lokomotive bilo je uvod u kontranapad Varaždina u 37. minuti koji je završen vrlo dobrim udarcem Šege, ali i odličnom obranom Čavline. Identičan epilog imala je akcija Varaždina kada je iz blizine probao Luka Škaričić

I to je bilo sve od prvog poluvremena. Na početku onog drugog igru je napustio napadač Tuci kojeg je zamijenio Bulatović upisavši tako svoj prvi službeni nastup za Lokose. Prijetila je Lokomotiva, ali više stihijski. Nije bilo konkretne završnice, ali znalo se da su opasni u prekidu. Stojković je u 59. minuti izveo udarac iz kuta, Kalaica nadvisio Brodića i smanjio rezultat. Četiri minute kasnije isti igrači odradili su “copy-paste” akciju, ali ovoga puta Kalaica nije bio dovoljno precizan. Kazna je stigla vrlo brzo.

Ponovno jedna greška i krivo dodavanje dalo je priliku Šegi da asistira Brodiću a najbolji napadač Varaždina zabio je svoj četvrti gol u HNL-u!

Nije nam baš jasno što se čeka u Maksimiru s dvojcem Kačavenda - Stojković. No, dok su na Kajzerici, barem Lokomotiva ima neke šanse… U 71. minuti upravo je taj dvojac izigrao obranu gostiju pa ponovno smanjio rezultat, a malo kasnije ga je Stojković odveo u egal s bijele točke. Imao je Igor Postonjski priliku iz slobodnog udarca da ponovno odvede Varaždin u vodstvo, ali pogodio je vratnicu. Do kraja dvoboja rezultat se nije mijenjao.

Lokomotiva - Varaždin 3-3

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 300

Sudac: Jakov Titlić (Potravlje); pomoćnici: Hrvoje Radić (Split) i Goran Perica (Šibenik). Četvrti sudac: Dario Kulušić (Šibenik), VAR: Duje Strukan (Split), AVAR: Ante Terzić (Podstrana).

Strijelci: 0-1 Mitrovski (19.), 0-2 Brodić (22.), 1-2 Kalaica (as. Stojković), 1-3 Brodić (67. as. Šego), 2-3 Stojković (71. as. Kačavenda), 3-3 Stojković (78. - 11m)

Žuti kartoni: Vranjković, Fetaj (Lokomotiva); Brodić, Šego (Varaždin)

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina - Vranjković, Mersinaj, Kalaica, Milićević - Bubanja, Marić (od 75. Fetaj) - Kanižaj (od 87. Krivak), Kačavenda (od 75. Šotiček), Stojković - Tuci (od 46. Bulatović).

Varaždin (4-3-3): Zelenika - Škaričić (od 72. Pajić), Pellumbi, Jelenić, Boršić (od 81. bručić) - Pilj, Mitrovski (od 72. Nekić), Elezi - Brodić, Belcar (od 72. Postonjski), Šego (od 87. Vukušić).



Tagovi

Lokomotiva ZagrebNK VaraždinHNL

Ostale Vijesti