Nel Pavletić / Pixsell
Nel Pavletić / Pixsell

Jakirović izdvojio jednog igrača i poručio: "Želim Rijeku koja ne spušta nogu s gasa"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.08.23. | 22:59

Trener Rijeke sumirao je dojmove nakon uvjerljive pobjede protiv Istre 1961.

Dvije utakmice Rijeka je odigrala ovaj tjedan, obje na Rujevici i u obje je svoje suparnike počastila s pola tuceta, odnosno šest golova u mreži. Protiv kosovskog Dukagjinija slavili su 6-1, a danas je sa 6-0 stradala Istra 1961.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Rijeke Sergej Jakirović bio je izuzetno zadovoljan nakon ovakvih igara.

"Sjajan tjedan, ovo je prvi puta da nemam ni riječi kako bi opisao našu igru, bilo je blizu savršenstva. Čestitke svim igračima koji su u ovome sudjelovali. Bili smo energični i svježi s obzirom na utakmicu u četvrtak, kapa do poda svima.”

Nevjerojatna je energija bila prisutna kod igrača Rijeke. Iako su u četvrtak igrali europsku utakmicu, večeras su 90 minuta igrali napadački nogomet.

"Mi smo sportaši, želimo zabiti što više golova. Svi igrači se žele dokazati, jako mi je drago zbog njih jer znam koliko se odriču i daju od sebe. Ovo je Rijeka koju želim gledati, koja ne spušta nogu s gasa. Samo ovako treba nastaviti.”

Koga od igrača izdvojiti nakon ovakve igre?

"Momčad je ta koja izbacuje pojedince. Svi su oni dali svoj obol. Najviše mi je drago zbog Selahija jer je propustio 20 dana priprema, mučio se, sada se vraća kroz utakmice.”

Slijedi dalek i zahtjevan put na sjever Europe, gdje Rijeku očekuje gostovanje kod B36 Tórshavna s Ovčjih Otoka.

"Idemo u utorak u 4 ujutro iz Rijeke, vraćamo se u Rijeku u subotu popodne. Morat ćemo spavati u Kopenhagenu, u utorak vjerojatno nećemo niti trenirati. Igrat ćemo protiv ozbiljne momčadi, gledali smo jučer njihove dvije utakmice. Imaju svoj sustav, dugo igraju zajedno, imaju nekoliko pojedinaca koji mogu igrati u Rijeci i moramo biti maksimalno ozbiljni da se s pozitivnim rezultatom vratimo u Rijeku te da ih na domaćem terenu eliminiramo.” (I.M.)



Tagovi

Sergej JakirovićHrvatska nogometna ligaHNK RijekaHNL

Ostale Vijesti