Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Kramarić može presuditi Kovaču na klupi Wolfsburga, za nasljednika Nijemci zazivaju 'Dinamovog krvnika'

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.02.24. | 10:17

Turbulentno je za Hrvate u Bundesligi posljednjih tjedana

U nedjelju Wolfsburg čeka utakmica s Hoffenheimom (15.30, Sportklub), a mogla bi biti presudna za budućnost Nike Kovača na klupi Vukova. Niz od tri 1-1 remija, prije toga pobjeda tek u jednoj utakmici i to protiv Darmstadta, a oko toga sve 'u crvenom' nije baš najidealnija situacija, niti ono što čelnici Wolfsburga žele. Kada dođu teška vremena, znate kako to ide, u nogometu glavom plaća trener, a to je u ovom slučaju hrvatski stručnjak.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Rezultati i učinak nisu dovoljni za naša očekivanja. U prvom dijelu sezone smo vidjeli koliki nam je potencijal, ali smo se potpuno izgubili. Sada se moramo bolje predstaviti. Moramo dobiti trobod protiv Hoffenheima", poručio je sportski direktor Wolfsburga Sebastian Schindzielorz nakon remija s Kölnom.

Već tjednima njemački mediji popunjavaju svoje stupce pričom oko mogućeg Kovačeva odlaska, a pri tome odmah nude i alternative. Steffen Baumgart (52), Thomas Reis (50) i Ralph Hasenhüttl (56) su početkom tjedna navedeni kao potencijalni nasljednici, ali jedno ime njemačkoj javnosti posebno golica maštu: Matthias Jaissle (35). Međutim, nekadašnji trener Salzburga, s kojim je srušio i zagrebački Dinamo, još uvijek ima ugovor s Al-Ahlijem u Saudijskoj Arabiji do 2026. godine te je pitanje hoće li ga Wolfsburg, bude li potrebe, uspjeti dovesti, odnosno, hoće li ga Saudijci pustiti.

Nakon što je sa Salzburgom postao prvak države, izborio nokaut fazu Lige prvaka, a sada je u Saudijskoj Arabiji na trećem mjestu ljestvice, moguće je da se mladi Nijemac ipak nekako uspije dogovoriti da se okuša u Njemačkoj. Uostalom, njegovo forsiranje progresivnog nogometa i znanje rada s mladom momčadi (prosjek momčadi u Salzburgu mu je bio 23 godine), iznimno odgovara viziji Wolfsburga kao kluba koji bi htio profilirati mlade talentirane igrače, a usput se boriti i za što više pozicije u domaćem i europskom nogometu..

Puno toga će se iskristalizirati u nedjelju navečer kada Vukovi pokušaju do naći put do gornjeg doma ljestvice protiv Hoffenheima. Dakle, raspoloženje jednog od Kovačevih miljenika - Adreja Kramarića - moglo bi biti presudno.

“Pod njim sam postigao svoje prve golove za Hrvatsku i jako sam mu zahvalan što mi je dao priliku. Jako ga poštujem", uvijek je lijepo govorio Kramarić o Kovaču.

Bude li ga Kramarić u ovom okršaju uspio srušiti i Kovač nakon toga dobije otkaz, Hoffenheim će u potpunosti obilježiti kraj njegovog mandata, budući da je Jaissle u igračkoj karijeri najviše nastupa upisao upravo za Hoffenheim.



Tagovi

Andrej KramarićWolfsburgNiko KovačBundesligaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti