Eva Grgić - Biografija

Eva Grgić
Novinar
Eva Grgić

Rođena Slavonka iz Đakova stigla u Zagreb na Fakultet političkih znanosti i ostala do danas. Magistra je novinarstva i odnosa s javnošću zaluđena sportom. Diplomirala je na temi hrvatske košarke, iako su joj ustvari rukomet i nogomet obilježili život od djetinjstva, baš kao i plava boja. Od oca i braće naslijedila je ljubav prema Dinamu, utakmice je revno pohodila sa Sjevera i Istoka, a o plavima pisala svoje najljepše tekstove. Zaljubljena u lik i djelo Zvonimira Bobana i Nike Kranjčara, sretna i zbog buđenja sporta u Slavoniji.

I sama se bavi boksom i crossfitom, ali i redovnim treniranjem brzopoteznih odgovora i potpitanja sugovornicima. Reportaža i intervju najdraže su joj novinske vrste.

Rukometom se i sama bavila, a uz to je i radila za Hrvatski rukometni savez, kao i njemački u organizaciji Europskog prvenstva 2018. u Hrvatskoj i Svjetskog 2019. igranog u Njemačkoj i Danskoj, na kojima je vodila upravo Nijemce i Hrvate.

U šarenilu novinarstva prošla je i televizijsko i radijsko novinarstvo, ali najviše strasti i ljubavi osjetila je upravo u pisanom. Punu afirmaciju dobiva u redakciji Večernjeg lista iz kojeg je stigla u Germanijak.


Eva Grgić - Članci