Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Kopić razmišlja o klupi Dinama i na proljeće

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 04.12.21. | 09:50

Matjaž Kek produžio je ugovor i ostaje na klupi reprezentacije Slovenije do 2024. godine

Iz susjedne države u petak je stigla vijest kako Matjaž Kek ostaje na klupi reprezentacije Slovenije. Ono što je bilo očito nakon medijskog istupa bivšeg trenera Rijeke prije nekoliko dana sada je formalizirano. Dobio je ugovor na tri godine i za sada ništa od njegova povratka u HNL gdje ga se često spominjalo u kontekstu nasljednika Damira Krznara.

Iako, to je više bila zabava za narod nego nešto konkretno. Uostalom, predsjednik Barišić je izjavio da nije bilo kontakta s Kekom posljednjih dana. Doduše, to treba uzeti s dozom rezerve jer komunikacijski tokovi u Maksimiru često se rade na svoju ruku pa nije isključeno da predsjednik nije znao da se komuniciralo s Kekom. No, to je sada najmanje bitno jer u svakom slučaju sada Kek nije bio niti približno blizu klupi Dinama kao što je bio nakon odlaska Nenada Bjelice. Iako je i ta priča na staklenim nogama s popriličnom dozom farse.

Naime, tada je razgovor s Kekom odradio Zoran Mamić. To je bio privatan razgovor uz dogovorenu diskreciju s obje strane. Međutim, dan - dva kasnije vijest da se razgovaralo s Kekom “slučajno” je pronašla svoj put u javnost. Posljedično, slovenska nogometna javnost digla se na noge i Kek se morao povući pod pritiskom. Realno, da ga se ozbiljno htjelo dovesti na klupu Dinama, ta se vijest ne bi probila u medijski prostor. I onda se otvorio prostor za Igora Jovićevića čiji su aduti bili rezultati s juniorskom momčadi i vjetar u leđa određenih maksimirskih operativaca. Međutim, Jovićević je brzo izgorio da bi Zoran Mamić preuzeo ulogu spasitelja. I odradio sjajan posao u EL, izborio europsko proljeće a ruku na srce ta utakmica s Tottenhamom nosi dio njegovih zasluga.

Vijest iz Slovenije zapravo i ne znači puno u kontekstu Dinama jer je sasvim bilo jasno da Kek neće preuzeti klub iz Maksimira uoči dvije utakmice koje će bitno odrediti položaj modrih. Zašto bi se odmah u startu kompromitirao? Svaki ozbiljan trener želi “clean start” a on bi mogao doći tek nakon kraja polusezone i uoči početka zimskih priprema. Tada se ima vremena konsolidirati momčadi, stvoriti automatizme, upoznati igrače i prenijeti neku svoju ideju. Pa s par pojačanja pod bor, krenuti svojim putem.

Općenito tražiti kandidate u ovom trenutku je deplasirano. Dinamo se odlučio na Željka Kopića koji je u ovom trenutku idealno rješenje. Čovjek je iz sustava, poznaje situaciju i ima iskustvo HNL-a. Dobio je pet utakmica koje su kvalifikacijske za skidanje predznaka vd. ispred njegova imena. Doduše, izjavama kako ne razmišlja o takvom raspletu pokazuje dozu skromnosti. Samo to. Ili je barem želi prikazati. Jasno je da Kopić razmišlja o sebi na klupi Dinama na proljeće s novim ugovorom. Uostalom, ne poznajemo trenera s naših prostora koji ne bi htio klupu Dinama.

I ne razumijemo zašto to jasno ne komunicira. Pokazao bi stav, pozitivno razmišljanje i ambiciju. Pa ako dobije Hajduk, otkine bod West Hamu i posljednje tri utakmice završi s devet bodova, čisto sumnjamo da bi ga netko u Maksimiru mijenjao.



Tagovi

GNK DinamoŽeljko KopićMatjaž Kek

Ostale Vijesti