RK Dubrava
RK Dubrava

Rukometni rasplet: Na kraju pet momčadi s 19 bodova, iz lige ispali Križevci

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.05.24. | 08:55

Rudar i Karlovac igrat će razigravanje za ostanak u ligi.

U četvrtak smo pisali o raritetnom posljednjem kolu u rukometnoj Ligi za ostanak. Naime, moglo se dogoditi da čak sedam momčadi prvenstvo završi s 19 bodova, a od tih sedam klubova jedan bi (uz Kaštela) ispao iz lige, dok bi dva igrala kvalifikacije za ostanak.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

To posljednje kolo odigrano je sinoć. Na kraju Trogir protiv Kaštela (28-25) i Gorica protiv Križevaca (30-26) nisu dozvolila iznenađenja, te će Kaštelani i Križevčani u idućoj sezoni igrati drugi rang hrvatskog rukometa. Po 19 bodova na kraju je osvojilo pet klubova. Dubrava je u direktnom okršaju s Osijekom slavila u ispunjenom Brlogu s 27-24 i tako zadržala prvoligaški status i 23. godinu u nizu, no taj poraz Osjećanima nije previše škodio jer su u krugu od pet momčadi s 19 bodova na kraju završili kao najbolji, odnosno četvrti u ligi.

Ostanak je osigurala i Moslavina koja je u Metkoviću svladala domaćina s 27-26. Moslavina je djelovala kao sigurni putnik u niži rang, no u posljednjih šest kola nanizali su šest pobjeda i na taj način sačuvali prvoligaški status.

Rudar je u Rudama s 23-21 svladao Karlovac. Time su obje momčadi ligu završile s 19 bodova, ali su u krugu s Osijekom, Moslavinom i Dubravom bile najslabije te će morati igrati protiv viceprvaka 1.HRL Sjever, odnosno 1.HRL Jug i pokušati kroz repasaž zadržati prvoligaški status.

Viceprvak Sjevera bit će Sisak ili Bjelovar, a u Premijer ligu ulazi Čakovec. Viceprvak Juga bit će Umag ili Buzet, a u Premijer ligu se vraća Zamet.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Posljednje kolo Lige za prvaka Premijer lige:

Dubrava - Osijek 27-24

Kaštela - Trogir 25-28

KTC Križevci - Gorica 26-30

Metković - Moslavina 26-27

Rudar - Karlovac 23-21



Tagovi

RK Dubravarukometna Premijer liga

Ostale Vijesti