Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Germanijak.hr potez sezone: Sahitijeve škarice bile su spektakularne, ali o preokretu Gorice pričat će se godinama!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.05.23. | 19:09

Ove sezone uživali smo u desetak fenomenalnih utakmica, vidjeli toliko sjajnih pogodaka da ih je nemoguće pobrojati, ali jedan sunčani petak u Turopolju nećemo tako brzo zaboraviti...

Još jedna HNL sezona je za nama. Igrači su već otišli na svoje zaslužene odmore, a sad je došlo vrijeme da se proberu najbolji trenuci, najbolje utakmice i najbolji potezi sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je konkurencija za potez HNL sezone 22./23. uistinu ogromna, najupečatljivija će ostati utakmica Gorice i Istre 1961 iz 25. kola.

U tim trenucima Gorica je bila uvjerljivo posljednja na prvenstvenoj tablici. Činilo se tada kako se spas čini kao nemoguća misija, ali ono što se tog sunčanog 10. ožujka dogodilo u Turopolju pamtit će se godinama, moguće i desetljećima.

Istra 1961 je povela već u 13. minuti preko Bakrara iz prve konkretne prilike na utakmici. Domaćin se vratio u igru u 30. minuti kad je precizan bio Bralić, da bi onda gosti iz Pule stigli do vodstva 3-1. Utakmicu je obilježio i ružan lom ruke napadača Gorice Jurića, ali usprkos velikom zaostatku i šoku zbog ozljede svojeg napadača, igrači Željka Sopića pokazali su ogromnu vjeruju u svoje mogućnosti te su na kraju došli do pobjede.

U 79. je Prišir smanjio za 2-3, dok je dvije minute kasnije Kristijan Fućak zabio za 3-3. U 83. minuti je Joey Suk zabio za 4-3, a kao da to nije bilo dovoljno samo po sebi, triler se nastavio u produžetku. Igrana se četvrta od 10 minuta sudačke nadoknade kad je Matheus zabio za 4-4, ali onda je već u sljedećoj akciji Mitrović na suprotnoj strani ponovno doveo Goricu u vodstvo. U 101. minuti Zdenko Lovrić označio je kraj jedne od najluđih i najuzbudljivijih utakmica u povijesti HNL-a te nema sumnje da će se o njoj pričati još godinama.

Preokret Gorice tako je potez sezone, ali kad bi se morao birati pogodak sezone, onda bi to bile škarice Emira Sahitija u 12. kolu protiv Varaždina (2-1). Iako je Bruno Petković 'specijalizirao' takve golove (sjećamo se majstorija protiv Bodo/Glimta te Lokomotive), Sahiti je poentirao maestralno nakon što ga je lijepom ubačajem pronašao Livaja. Koliko je Kosovar važan za Hajduk vidjelo se kad ga nije bilo, a iako se početkom sezone pisalo kako je nadomak odlaska u HSV, on je krajem prošle godine potpisao novi ugovor s kojim je vjernost Bilima produljio do 2026. godine. (rv)



Tagovi

Germanijak postava kolaGermanijakEmir SahitiHNK Gorica

Ostale Vijesti