Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Spektakularan preokret! Nakon teške ozljede Jurića i 1:3, Gorica u nadoknadi do velikih 5:4!

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 10.03.23. | 19:00

Istra je do 79. minute imala veliko vodstvo i bila dva mjesta od treće pozicije na ljestvici. A onda je krenuo neviđeni povratak Goričana, zatim i luda završnica u sudačkoj nadoknadi!

Kakva utakmica, koliko preokreta, devet pogodaka! Bila je to do 79. minute noćna mora za Goricu. Istra je imala 1:3, a pritom se teško ozlijedio Ante Matej Jurić, sa stadiona ga je odvezla hitna pomoć! Nitko tada nije mogao misliti da taj susret može završiti pozitivno za momčad Željka Sopića. Ali, vidjeli smo veliki preokret, u samo četiri minute stigli su Goričani s 1:3 na 4:3 držali taj rezultat i u nadoknadi. No, tada je zabila Istra za 4:4, opet je izgledalo da će veliki preokret pasti u vodu. No, već u idućem napadu zabio je Josip Mitrović za 5:4 i pobjedu koja Gorici vraća nadu u ostanak!

Pitali su se mnogi kako će Istra čak devet utakmica bez kažnjenog Ante Ercega, kako će Gonzalo Garcia nadoknaditi taj hendikep. Oni skloni brzom zaključivanju rekli bi da je to pretežak udarac za europske ambicije Puljana, a ako znamo da su u Veliku Goricu doputovali i bez srca veznog reda Petrusenka i Mlinara, s druge strane 'ranjena zvijer' Gorica. Međutim, momčad s Alda Drosine turnjala je Goricom prvih sat vremena, 'nezamjenjivog' Ercega zamijenio je Bakrar, preuzeo ulogu igrača odluke i s dvama golovima u prvom dijelu utro Istrin put prema tri boda. Kad je u 55. minuti sjajni Caseres zabio i treći gol Puljana, Istra je već počela sanjati europski san, tom bi pobjedom došla na samo dva boda do trećeg mjesta, koje trenutno drži Osijek.

Ružna scena nakon sat vremena,strašna ozljeda Ante Mateja Jurića zasjenila je puno toga u ovoj goričkoj utakmici. Goričin igrač teško je stradao nakon sudara s Duvnjakom u kojemu je on dobio žuti karton. Ali je vrlo neugodno prizemljio i pritom teško ozlijedio ruku, radi se vjerojatno o lomu, Jurića je s travnjaka odvela hitna pomoć! Svi igrači su ostali šokirani, vidjelo se to u nastavku utakmice, trebalo im je svima neko vrijeme da dođu k sebi i opet spoje nekoliko dodavanja. S obje strane! Izgledalo je baš traumatično... Još jedan šok i još jedan udarac za Željka Sopića i njegovu momčad. U tim trenucima Istra je već imala 1:3, imala je u rukama sigurnu pobjedu.

Da navedemo, poveli su gosti u 13. minuti, Caseres je vrhunski, dubinskom loptom pronašao Bakrara, koji se ubacio između domaćih braniča i matirao Radoševića. Asistencija i egzekucija za čistu 'desetku'. Bili su Puljani nešto bolji u tom dijelu igre, imali poneku priliku, iako, ne odveć opasnu. A Goričani su izjednačili nakon prekida. Pršir je ubacio pred gol, Bralić izbjegao čuvarima i ramenom(!) i izjednačio. Bio je to gol koji je dao poticaj Goričanima, zabili su ubrzo još jednom, ali je pogodak Mitrovića poništen zbog zaleđa. Međutim, nije dugo bio 'egal', ubrzo je Bakrar, nakon što je prvo pogodio vratnicu, zabio svoj drugi pogodak. Potom su uslijedile nek prilike domaćina, pogotovo iz prekida, da bi Istra u 55. minuta zabila i treći. Sad je Caseres bio strijelac, pecizno je opalio i pogodio mrežu. Istra je bila na pragu velike pobjede, Gorica na pragu ispadanja.

No, nakon te teške ozljede Jurića, kad je za Goricu sve izgledalo beznadno, vidjeli smo nevjerojatan preokret. Pamtit će Majkić svoju veliku pogrešku. istrčao je i faulirao Fućka, koji je već dodao loptu Majstoroviću, a on promašio prazna vrata. Međutim, nakon provjere VAR snimke sudac Lovrić dosudio je kazneni udarac, upravo je Pršir bio precizan i u 79. minuti Gorica se vratila u igru. A već četiri minute kasnije vodila je 4:3! Istrani su potpuno popustili, valjda misleći da ne mogu izgubiti ovu utakmicu, međutim, izgubili su je. Prvo je Fućak, Goričin junak zabio u gužvi za 3:3, a onda je Majstorović pronašao Suka na prvoj stativi i on je loptu sproveo u mrežu. Veliko veselje domaćina, Suk je, inače, ušao u igru upravo umjesto teško ozlijeđenog Jurića, bilo je 4:3. Ali, nije ni to bilo sve.

U sudačkoj nadoknadi prvo je Matheus zabio za 4:4, potom Mitrović za pobjedu na još jedno dodavanje Majstorovića. Za veliko slavlje u utakmici za antologiju.

Gorica - Istra 1961 5:4

Velika Gorica. Stadion: Gradski. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomočnici: Goran Pataki (Đakovo) i Ivan Janić (Ilok). VAR: Duje Strukan (Split). AVAR: Alen Jakšić (Split).

Gorica (4-4-2): Radošević - Tomečak, Bralić, Štiglec (od 46. Vojtko), Krizmanić - Ndockyt (od 46. Majstorović), Pršir, Mrzljak, Mitrović - Fućak (od 87. Petković), Matavž (od 46. Jurič, od 64. Suk). Trener: Željko Sopić

Istra 1961 (4-3-3): Majkić - Hujber, Marešić, Galilea, Kadušić (od 90. L. Marin) - Mahmoud (od 79,. Matheus), Duvnjak (od 89. Maurić), Caseres - Boultam (od 90. Josipović), Bakrar, Vuk. Trener: Gonzalo Garcia.

Strijelci: 0:1 - Bakrar (13., Caseres), 1:1 - Bralić (30., Pršir), 1:2 - Bakrar (42.), 1:3 - Caseres (55.), 2:3 - Pršir (79.-11m), 3:3 - Fućak (81.), 4:3 - Suk (83. Majstorović), 4:4 - Matheus (90+5), 5:4 - Mitrović (90+6, Majstorović)

Žuti kartoni: Štiglec, Jurić, Bralić, Krizmanić. Mrzljak (Gorica); Hujber, Marešić, Boultam, Majkić (Istra)

Crveni kartoni:



Tagovi

HNK GoricaIstra 1961Željko SopićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti