Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Sopić: "Na poluvremenu bih potjerao osam igrača i trenera. A onda je netko upalio struju!"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.03.23. | 20:45

Trener Gorice, još pod dojmom velike (5:4) pobjede nad Istrom u epskom preokretu, iznio svoj dojam te odlične utakmice

Željko Sopić još dugo nakon utakmice, u kojoj je Gorica od 1:3 došla do 5:4 protiv Istre, nije mogao sputati emocije. I teško je mogao opisati što se sve događalo u tih 90+ minuta.

"Puno se miješa emocija, od toga da bi trebalo na poluvremenu potjerati osam igrača i trenera do pobjede 5:4, koja nas drži u životu. Teško je sve svesti u nekoliko rečenica, ali ova momčad ne može igrati dok ne napravi 20 faula, to sam rekao prvi dan. Probali smo protiv tika-take bez faula, trebali su voditi 1:5 an 1:3!. Jako loših 60 minuta, onda je netko upalio struju i svi su se počeli bacati na glavu i dođemo do 5:4. To mogu samo momčadi s karakterom ili s velikim m...ima. Sljedeća dva dana su slobodni nakon ovakvog pražnjenja.", u jednom dahu ispričao je Sopić.

Što je rekao igračima na poluvremenu?

"Bilo bi ružno da kažem što sam im rekao na poluvremenu! Pohvalio sam ih da su super igrali i da tako nastave. Ma, rekao sam da nije problem izgubiti do dječjeg vrtića, ali da mora taj vrtić ostaviti dvije ili tri litre krvi na terenu i ja ću im prvi čestitati. Ali ovo kako mi igramo da je sramotno! Ponovno kažem, na poluvremenu bih pothjerao, da sam predsjednik kluba, osam igrača i trenera. U toj cijeloj euforiji vidjela se nervoza u Istri, nisu igrali tako dobro, a onda nam se posrećilo. Zabilo smo pet golova, pobijedili, ali trebamo ostati na zemlji, to je samo jedna pobjeda, tri boda. Još uvijek je velika razlika za onima koji ostaju u ligi."

Utakmicu je obilježila i teška ozljeda Jurića?

"Kod tog doskoka je pao, ustao i onda signalizirao da nešto ne valja. Odmah sam znao da je nešto ozbiljno. Nadam se da se samo okrenuo lakat, da nije pukao, ali nije izgledalo dobro. Čekamo što će reći liječnici."

No, baš Suk koji je ušao umjesto njega bio je igrač koji je jako utjecao na preokret?

"Nogomet piše romane. Kao što sad moram objašnjavati kako smo pobijedili, tako sam sebi objašnjavao kako smo izgubili od Hajduka. Nagradilo nas je, jer smo igrali dobro od 60. do 90. minute. Iskren, htio sam vaditi Mitrovića kod 1:3, onda smo zabili za 2:3, pa što ću, hoću li ga mijenjati ili ne, na kraju on zabije za 5:4. Nogomet je knjiga koja nije ispisana prije utakmice! Još sam pod emocijama, ovo je bio nevjerojatan doživljaj, epski preokret.", zaključio je trener Gorice. (T.N.)



Tagovi

HNK GoricaIstra 1961Željko SopićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti