Hajduk Split
Hajduk Split

Awaziemovo ukazanje, čudesan gol Sahitija i žal Varaždinaca

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 08.10.22. | 21:11

Hajduk je izvukao pobjedu koja je mogla otići lako i na drugu stranu

Varaždin će imati ponovno za čime žaliti nakon utakmice s Hajdukom. Po drugi put bili su ozbiljan takmac Bijelima, a u 12. kolu na Poljudu veći dio susreta su držali Hajduk u neizvjesnosti. Činilo se da će otkinuti bodove Bijelima, a onda se ukazao Awaziem u posljednjim sekundama susreta.

Utakmica je krenula jednosmjerno, u početku prvog dijela igralo se samo na polovici Varaždina. Gosti jednostavno nisu pronalazili načina za izaći sa svoje polovice barem do pola prvog dijela. U tom periodu kombinirali su igrači Hajduka oko gola Varaždina, ali konkretnog udarca iz kojeg bi došli do vodstva nije bilo. Probudio se Varaždin nakon toga i pritisnuo domaće koji nisu imali uhodanih mehanizama za izaći s loptom nakon gol auta. Trener je vjerojatno inzistirao na igri od stopera, ali lopte koje je bi kasnije Elez slao prema naprijed nisu pronalazile u tim trenucima cilj.

Tu krizu u igri Bijelih prekinuo je prekrasan gol za vodstvo. Već sad na prvu konkurira po dojmu za gol sezone, a zabio ga je Emir Sahiti na asistenciju Marka Livaje. Ubacio je Livaja s desne strane, a vidjelo se da će kosovski reprezentativac ići na atraktivan udarac. Namjestio se na škarice i zahvatio loptu te predivno pospremio iza leđa nemoćnog Olivera Zelenike.

Neće bit prvi put da ponavljamo da je Varaždin hit momčad ove sezone u HNL-u, a sa svojom rasterećenošću nisu se dali pokolebati nakon takvog gola Sahitija. Trener gostiju Mario Kovačević odlučio se u drugo poluvrijeme ući s tri izmjene. Izašli su Katanec, M. Stanić i Šego, a u igru su ušli Banovec, Posavec i Ćubelić. U drugo poluvrijeme gosti su ušli dosta bolje i pritisnuli Hajduk na njihovoj polovici. Posjed je na strani Varaždinaca, a i prilike koje ipak nisu realizirali.

Doveli su do toga da je publika počela igrače Hajduka zviždati zbog pristupa i igre koju su pokazivali, ili točnije nisu pokazali u drugom dijelu. Nevjerojatan pad nastupio je nakon vodstva, a to su Varaždinci znali iskoristiti. Ubacio je Posavec u 71. minuti u šesnaesterac, a tamo Brodić između Awaziema i Eleza glavom sa sedam metara poslao loptu iza leđa Kalinića za 1:1.

Reagirao je nakon toga Mislav Karoglan s tri izmjene. Ranije u igru poslao Mlakara umjesto Biuka, a u 75. minuti vadi iz igre Atanasova koji danas nije pokazao apsolutno ništa, a s njim su izašli Mikanović i Fossati. U igru su ušli onda Pukštas, Lovrencsics i Vuković, a samo dvije minute kasnije ozlijedio se i Lovre Kalinić kojeg je zamijeno Karlo Sentić. Kako je utakmica odmicala postavljalo se pitanje koja momčad zapravo pretendira ka vrhu tablice. Ali u Hajduku, unatoč krizi u igri, i dalje ima nešto više individualne kvalitete pa i iskustva kojim u ovakvim utakmicama dolaze do pobjeda.

Junak je ponovno bio Chidozie Awaziem i to u posljednjim sekundama susreta. Čulina je produžio osam minuta susret, a Bijeli su pritisnuli Varaždin u nadoknadi. Zvižduci s tribina dali su rezultat pa je i pristup postao drugačiji, a plodom je urodio golom Awaziema za nova tri boda. Krovinović je izveo slobodan udarac iskosa s 25 metara, Livaja na drugoj stativi vratio glavom u peterac, a Awaziem nadskočio svih i iz blizine poslao loptu u mrežu.

Dojam će još jednom ostati po strani nakon tri boda, ali ostaje pitanje dokad će visjeti rezultat do zadnjeg trena.

Već u srijedu Hajduk čeka Kup utakmica protiv Tehničara, a potom u subotu 13. kolo HNL protiv Gorice u gostima. Varaždin u idućem kolu ima još jedno teško gostovanje, a to je na Maksimiru kod Dinama.

Hajduk – Varaždin 2:1

Stadion: Poljud, Split. Gledatelja:

Sudac: Ante Čulina (Zagreb), pomoćnici: Dario Kolarević (Zagreb), Ivan Starčević (Bjelovar), četvrti sudac: Dario Kulušić (Šibenik), VAR: Ante Čuljak (Zagreb), AVAR: Ivan Mihalj (Velika Gorica)

Strijelci: Emir Sahiti (33') 1:0, Fran Brodić (71') 1:1, Chidozie Awaziem (98') 2:1

Žuti kartoni: Marco Fossati, Gergo Lovrencsics (Hajduk); Luka Jelenić (Varaždin)

Crveni karton: /

Hajduk (4-2-3-1): L. Kalinić (od 79' Sentić) – Mikanović(od 76' Lovrencsics), Awaziem, Elez, Melnjak – Atanasov(od 76' Pukštas), Fossati(od 76' Vuković) – Sahiti, Krovinović, Biuk(od 60' Mlakar) - Livaja

Varaždin (4-3-3): Zelenika – J. Stanić, Jelenić, Stolnik, Katanec(od 46' Posavec) – M. Stanić(od 46' Ćubelić), Elezi(od 63' Puclin), Pilj – Šego(od 46' Banovec), Brodić, Kolarić

HNL, 12. kolo

Petak, 7. listopada

Lokomotiva - Šibenik 1:1

Subota, 8. listopada

Hajduk - Varaždin 2:1

Istra 1961 - Dinamo - odgođeno

Nedjelja, 9. listopada

Slaven Belupo - Osijek, 15.00

Gorica - Rijeka, 17.10


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

HajdukNK VaraždinHNL

Ostale Vijesti