Sime Zelic/PIXSELL, grafika
Sime Zelic/PIXSELL, grafika

Germanijak.hr postava 28. kola: Petkovićev gol potez kola, dvojac iz Gorice, El Toro kao spiritus movens Osijeka

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 01.04.24. | 13:00

Devet pogodaka, čak 25 žutih kartona, ali nijedan crveni. Prvo kolo posljednjeg kruga prvenstva bilo je prilično zanimljivo...

Kolo kojeg je obilježio Derbi u Splitu započelo je tiho, a završilo glasno. U petak smo u dvije utakmice vidjeli tek jedan pogodak, onaj Ramona Miereza koji je svojem Osijeku donio tri boda u Koprivnici, dok su mreže u Puli u ogledu Istre 1961 i Lokomotive mirovale. Nije to bila utakmica koju ćemo dugo pamtiti, ali ako bismo jednog igrača trebali naglasiti, onda je to bio Luka Hujber koji je jako dobro zatvorio desnu stranu protiv svoje nekadašnje momčadi. Dobar je u redovima Puljana bio i stasiti pričuvni vratar Marijan Ćorić, ali budući da se Nevistić istaknuo s nekoliko sjajnih intervencija u Splitu, do momčadi kola u svojem ovosezonskom HNL debiju ipak nije uspio doći.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U petak, dakle, nismo uživali u nekoj nogometnoj rapsodiji, ali zato subota nije razočarala.

Prvo su na teren izašli nogometaši Varaždina i Gorice, a ta utakmica ujedno je bila i najefikasnija u ovom kolu. U svojem debiju na klupi Gorice, Rajko Vidović upisao je pobjedu 4-2. Vrlo dobar je bio Rukavina, a izvrsni Pršir i Jurić, stoga potonju dvojicu nismo mogli zaobići kad smo slagali postavu kola. Dvojba je bila Rukavina – Jurić, no potonji je stavio točku na i pobjede gostiju – prvo asistencijom Prširu, a onda i pogotkom.

Pretposljednja utakmica bila je ona na Kranjčevićevoj gdje su snage odmjerili Rudeš i Rijeka. Sopić je na konferenciji za medije hvalio stopere, stoga je svoje mjesto u momčadi kola dobio lijevi stoper, Matej Mitrović. Nismo mogli zaobići ni Marca Pašalića koji je zabio nakon 154 dana posta, baš kao ni sjajnog Lindona Selahija na čiju ‘bombu’ mladi Ciban nije mogao ukrotiti. Vrlo dobar je kod Rijeke bio Dilaver, Smolčić je bio defenzivno neprelazan, ali nije bilo moguće da baš ‘pola Rijeke’ završi u momčadi kola.

I onda, dolazimo do derbija. Vjerovali su u Splitu da mogu do pobjede, ali Dinamo je ipak zasluženo slavio.

Četiri igrača Plavih našla su se u postavi kola. Ivan Nevistić je bio siguran, miran, pravovremen, a isto tako pamtimo i onu sjajnu obranu Moufiju pa tako pitanje vratara kola nije dolazilo u pitanje. Maxime Bernauer odigrao je vrlo dobru utakmicu, a posebno se istaknuo čišćenjem s gol linije kad je praktički pola stadiona krenulo sa slavljem pogotka. Pierre-Gabriel nije ‘unutra’ samo zbog asistencije, već jer je cijelu utakmicu bio na visokom nivou, dok se o Petkoviću ne treba trošiti riječi – potez kola, gol koji je odlučio pobjednika i cijela utakmica na iznimno visokoj razini. Petko iz najboljih dana!

Sa samog derbija valja pohvaliti i sjajnog suca Sieberta koji je već u drugoj minuti pokazao ‘tko je gazda na terenu’, a nije ni ‘nasjeo’ na pritisak s tribina kad je Ristovski nehotice sam sebe pogodio u ruku. Ono što je također bilo impresivno je brzina reakcije VAR sobe, odnosno koordinacija glavnog i VAR suca. Tihe provjere trajale su par sekundi, nije bilo odugovlačenja i čekanja, par sekundi gledanja i sve je bilo gotovo.

Spomenimo za kraj kako smo u prvom kolu posljednjeg kruga prvenstva vidjeli devet pogodaka, čak 25 žutih kartona, ali opet nijedan crveni. Kaznenih udaraca također nije bilo.

Potez kola – Bruno Petković

Pogodak koji ne samo da je odlučio pitanje pobjednika u Derbiju, već i pogodak koji je vrlo vjerojatno izbacio Hajduk iz borbe za naslov prvaka.

Sve je Petković napravio savršeno. Primanje, ‘vaganje’ protivnika, a onda i udarac. Šarlije se otresao kao da je pionir, a Prpić potom nije stigao korigirati grešku stopera kojeg su ne tako davno neki ‘gurali’ u reprezentaciju. Majstorija Petka koji igra najefikasniju sezonu karijere! (G)

Germanijak.hr postava 28.kola



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLGermanijak postava kolaBruno Petković

Ostale Vijesti