Sime Zelic/PIXSELL
Sime Zelic/PIXSELL

Jakirović: "Petković je pokazao i u reprezentaciji koliko je važan, a za prolazak u finale Kupa ćemo morati biti još bolji"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.03.24. | 21:45

Riječ trenera Dinama

Sergej Jakirović je, sasvim jasno, bio izuzetno sretan pobjedom u Derbiju. Veliki je to korak u borbi za naslov prvaka…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Čestitke dečkima na borbi želji u ovoj utakmici. Nisu bili jednostavni uvjeti, vjetar se mijenjao iz minute u minutu… U startu smo griješili u predaji i Hajduk je imao tu neke poluprilike. Kasnije je bilo bolje, kad smo imali posjed dolazili lagano smo dolazili u zadnju trećinu, zabili, imali stativu. Znali smo da će im ući još jedan napadač u drugom dijelu, onda se i vjetar promijenio i bilo je bitno obranit se. Bilo je puno duela, trke i uspjeli smo dobiti. Jako važna tri boda, nakon 2020. prva pobjeda Dinama u Splitu“, ispričao je strateg Dinama, pa pohvalio strijelca pobjedničkog pogotka Brunu Petkovića.

„I u reprezentaciji se vidjelo koliko je važan - u formi je, zdrav je. Danas se borio, razigravao i nagradio se pogotkom“.

Baturina?

„Vidjelo se da je pao fizički. Sreća je bila da smo imali pauzu i onda ne bi mogao igrati. Odmah prvi dan nakon Rudeša je rekao da će napraviti sve da igra. Jako sam zadovoljan s njegovom igrom, jako nam znači“.

Sudac?

„Najavio sam da on sudi po pravilima i ako je žuti karton, onda je žuti karton. I bilo nam je opterećenje jer smo dobili rano kartone. Stabilizirali smo se kasno i bilo je dobro. Vjerojatno je za suce puno manji pritisak. Oni dođu, odsude i odu, nikoga ne poznaju. Puno je više bilo efektivne igre. Čovjek je sudio po pravilima, nema tu prvi ili peti faul. Znao sam kako sudi, ima dobar osjećaj za igru i sva iščašena ponašanja on kažnjava“.

Dinamo od rujna 2020. nije slavio na Poljudu…

„Nisam mogao vjerovati da je to tako. Derbi je specifičan, drago mi je da smo mi ti koji smo srušili tu tradiciju. Brzo se vraćamo, treba odmoriti i pripremiti se za novi Derbi. Sigurno da ćemo sve napraviti, ali morat ćemo biti još bolji kako bi prošli u finale“.

Mišić je bio dobar uz Petkovića?

"Kada su oni raspoloženi onda mi igramo bolje. Petković je važan i za reprezentaciju, a Mišić je u prvih 20 minuta griješio, ali jasno je koliko nam oni znače."



Tagovi

HNLGNK DinamoHajdukSergej JakirovićDerbi

Ostale Vijesti