Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Bez pogodaka u utakmici s čak 49 prekršaja

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 29.03.24. | 17:30

Ako se po prvoj utakmici 28. kolo HNL-a poznaje, neće biti efikasno...

Istra 1961 i Lokomotiva otvorili su 28. kolo HNL-a jednom vrlo nesadržajnom utakmicom, u kojoj nije bilo (priznatih) pogodaka, ali je dosuđeno šest žutih kartona i čak 49 prekršaja! Iako je Lokomotiva bila ta koja je dominirala posjedom, bliže pobjedi bila je Istra 1961 kod koje je Elias Filet bio najopaniji igrač, a u 79. minuti nije mu priznat lijepi pogodak zbog očiglednog zaleđa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Lokomotiva se ovim remijem 'učvrstila' na četvrtom mjestu s četiri boda i utakmicom više od Osijeka (koji u 18 sati igra protiv Slaven Belupa u Koprivnici), a Istra je preksočila Slaven Belupo.

Istra 1961 i Lokomotiva utakmicu u otvorili u dosta sporom ritmu, kao da je pauza trajala mjesecima, a ne tek dva tjedna. Jedan od rijetkih raspoloženih u prvoj dionici utakmice bio je Istrin francuski napadač Flet, koji je prvi put (malo prebrzo) pobjegao obrani Lokosa i pucao iz zaleđa, a u 10. minuti je nakon sjajnog driblinga opalio u Oršićevskom stilu, samo s desne strane, no lopta je prohujala kraj stative…

Sredinom prvog dijela tempo se pojačao, a dva puta je iz prilične udaljenosti zaprijetio Dario Marešić, od čega je posebno opasan bio udarac iz slobodnog udarca, ali je lopta prošla tik uz vratnicu Zvonimira Šubarića.

Lokomotiva je u prvom dijelu imala dvije prilike, jednom Duje Čop nije najbolje zahvatio loptu, a u drugom navratu Martin Šotiček se dobro oslobodio za udarac, ali je s ruba kaznenog prostora pucao kraj gola.

Prvo poluvrijeme momčadi su završile s 28 prekršaja.

Početak drugog dijela pripao je Lokomotivi, ali pokušaji Silvija Goričana i Marina Leovca nisu nisu zaprijetili Marijanu Ćoriću. Na suportnoj strani ponovno je najopasniji bio Filet, ali ni on nije ozbiljno zaprijetio Šubariću. U nastavku utakmicu nastavilo se igrati s brojnim prekršajima, Lokomotiva je bila ta koja je kontrolirala posjed lopte, ali bez konkretnih prigoda.

Jedni put loptu u mreži vidjeli smo u 79. kada je za Istru 1961 zabio Filet, no 22-godišnji Francuz nalazio se u očiglednom zaleđu i gol opravdano nije priznat.

Dosta živosti u igru Lokomotive unio je mladi U19 reprezentativac Ivan Canjuga, ali niti on nije pomogao utakmici da vidimo (priznati) pogodak...

Utakmica je završila sa šest žutih kartona i čak 49 prekršaja!

Istra 1961 u idućem kolu gostuje kod Dinama, a Lokomotiva dočekuje Goricu.

Istra 1961 - Lokomotiva 0:0

Stadion: Aldo Drosina, Pula.

Istra: Ćorić - Hujber, Marešić, Majstorović - Kadušić (od 67. Koski), Blagojević, Petrusenko (od 67. Valinčić), Devetak - Čuić (od 78. Matheus), Ćalušić (od 78. Maurić) - Filet

Lokomotiva: Šubarić - Bartolec (od 69. Vranjković), Kalaica, Mersinaj, Leovac - Marić, Smakaj - Šotiček, Mudražija (od 85. Žilinski), Goričan (od 69. Canjuga) - Čop

Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo), pomoćnici: Bojan Zobenica (Velika Gorica), Ivan Janić (Ilok); VAR: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina), AVAR: Vedrab Đurak (Sveti Ivan Zelina).

Žuti kartoni: Majstorović, Kadušić, Devetak (Istra 1961) / Mersinaj, Goričan, Mudražjija




Tagovi

Istra 1961Lokomotiva ZagrebNK LokomotivaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti