Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

OCJENE - Hajduk: Moufi najbolji, Diallo prijetnja za vlastita vrata, Livaja morao van zbog ozljede

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 30.03.24. | 21:40

Evo kako smo ocijenili igrače Hajduka u Derbiju na Poljudu (0-1)

Tko je po vama zaslužio plus, a tko minus?

Lovre KalinićVratar
Kapetan je stao na vrata nakon 17 mjeseci u prvenstvu. Kod Petkovićeva gola nije se ni pomaknuo, pogodio je centarfor Dinama sami kut, malu mrežu.To mu je bio 46. primljeni gol protiv Dinama u dugoj karijeri u Hajduku.
Ocjena
5.5
Fahd MoufiObrana
Zamijenio Mikanovića i u početku dobro surađivao sa Sahitijem. Također je uputio i opasan centaršut za Livaju. Našao se u nadoknadi prvoga dijela sam pred Nevistićem i prebacio, ali Bernauer očistio s crte spriječivši izjednačenje. U nastavku je Moufi bio opasan i blizu gola nakon udarca koji je završio tik uz vratnicu. Kako nije do kraja zaliječen, izašao je u završnici kada je trener Bijelih uveo još jednog napadača.
Ocjena
6.5
Zvonimir ŠarlijaObrana
Ušao je nakon 20-ak minuta čvrsto u Petkovića daleko od vrata. Međutim, prošao ga je Petković prije gola. U 52. je dobio žuti karton koji mu je treći pa neće moći igrati u Jadranskom derbiju na Rujevici.
Ocjena
5
Dominik PrpićVezni red
Dobio prednost ispred Eleza, nije uspio blokirati Petkovićev udarac nakon kojega je pao pogodak. Ušao je u vatru u teškoj utakmici i nije uspio ispraviti pogrešku kolege.
Ocjena
5
Ismaël DialloObrana
Na startu je imao nekoliko ubačaja, jedan je išao Pukštasu na glavu. U završnici je pogriješio pa je Dinamo pogodio vratnicu. NIje Karoglan mogao trpjeti slabu igru afričkog prvaka pa ga je izvadio na poluvremenu.
Ocjena
5
Rokas PukštasVezni red
Pucao preko gola iz teške situacije glavom. Nije odigrao blistavo prvo poluvrijeme nakon kojeg je zamijenjen jer je ušao Nikola Kalinić, Hajduk se bacio u totalnu ofenzivu.
Ocjena
5.5
Niko Kristian SigurVezni red
Pokušavao je u veznom redu parirati iskusnim Dinamovim igračima, borio se i trsio, htio organizirati. U završnici je otišao na desni bok, pokriti pozciju kada je izašao Moufi.
Ocjena
5
Filip KrovinovićVezni red
Igrao je više lijevo, nastojao se ubacivati iz drugog plana, a Kaneka je prisilio na žuti karton. Međutim, i on sam je u završnici prvoga dijela ušao u bilježnicu suca Sieberta. NIje uspio puno toga iskreirati u porazu koji je bolan.
Ocjena
5.5
Emir SahitiVezni red
Dobar u defenzivnim zadaćama, premda je išao i naprijed te iznudio rani žuti karton. Međutim, nije imao učinka prema naprijed pa je u drugom dijelu zamijenjen, Karoglan je zaigro na kartu Brekala.
Ocjena
5.5
Marko LivajaNapad
Dolazio je i iza centra po loptu, pomagao u defenzivnom skoku. Imao je prigodu glavom nakon ubačaja Moufija. Poslije je on sjajnom loptom uzvratio Marokancu. U drugom poluvremenu se ozlijedio i morao je iz igre. Vidjet ćemo hoće li se oporaviti za Kup.
Ocjena
5.5
Laszlo KleinheislerVezni red
Karoglanovo rješenje za startera na lijevom krilu i vrlo dobro ušao u utakmicu. Nakon toga je malo stao, sve do situacije kada je iznudio žuti karton Ristovskog i sam izveo slobodni udarac ubacivši u peterac. U nastavku je pokušao iz daljine, ali je Nevistić obranio. Do kraja dobio i žuti karton.
Ocjena
6
Nikola KalinićNapad
Ušao u 46. umjesto Pukštasa. Kasnije, kad je izašao Livaja, zaigro je sam u špici, a nakon njegova kontakta s Nevistićem tražili su Bijeli kazneni udarac, ali Siebert je odmahnuo rukom. Imao je veliku priliku u 81. minuti, no Nevistić mu je obranio.
Ocjena
5.5
Šimun HrgovićObrana
Ušao u 46. umjesto Dialla. Kako igrao da igrao bolje je rješenje od Dialla. Ofenzivnija je bio opcija, možda je trebao igrati od početka, no sigurno će u Kupu kako je igrao Afrikanac.
Ocjena
5.5
Josip BrekaloNapad
Brekalo Ušao u 57. umjesto Sahitija. NIje se uspio nametnuti u nešto više od pola sata igre.
Ocjena
5
Yassine BenrahouVezni red
Ušao u 57. umjesto Livaje. Teško mu je bilo štogod napraviti protiv čvrste Dinamova obrane.
Ocjena
5
Leon DajakuNapad
Ušao u 78. umjesto umornog Moufija. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Mislav KaroglanTrener
Izgubio je utakmicu sezone, priliku za ostanak u igri za titulu, sada ga čekaju još dvije teške utakmice u kojima mora nešto napraviti kako bi podignuo momčad. Premda je igrao nominalno ofenzivno, puno prilika u prvom dijelu mu momčad nije stvorila.
Ocjena
5



Tagovi

HajdukDerbiGNK DinamoHrvatska nogometna ligaMislav Karoglan

Ostale Vijesti