Photo: Šime Zelić/PIXSELL
Photo: Šime Zelić/PIXSELL

Dinamo slavio na Poljudu, Petkovićev gol odlučio, Livaja napustio igru zbog ozljede

sub. 30.03.24. | 21:35

Plavi su ovom pobjedom preskočili Bijele na ljestvici, a još imaju i utakmicu manje...

Dinamo je svladao Hajduk u najvećem hrvatskom Derbiju golom Brune Petkovića u 38. minuti utakmice. Ovom pobjedom Plavi su skočili na drugo mjesto, imaju pet bodova i utakmicu manje od Rijeke, te dva boda više i utakmicu manje od Hajduka.

Do 38. minute gledali smo jednu vrlo nesadržajnu utakmicu, bez i jednog udarca u okvir, s puno prekršaja, i četiri žuta kartona. A onda je krenuo šou. Bruno Petković prevario je Lovru Kalinića i zabio za 1-0.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U idućem napadu Moufi je imao veliki zicer, već je matirao Nevistića, ali je Bernouer izbio s crte, a u nastavku akcije Bijeli su tzražili i kazneni udarac, a onda je u samoj završnici prvog dijala Dinamo mogao udvostručiti svoju prednost. Baturina je pogodio stativu, a Prpić u nastavku akcije blokirao Petkovićev udarac.

Mislav Karoglan odmah je reagirao, u nastavku je krenuo s dvije zamjene, Šimun Hrgović zamijenio je Dialloa, a Nikola Kalinić ušao je umjesto Rokasa Pukštasa. No, u 54. minuti igru je zbog ozljede morao napustiti Hajdukov talisman Marko Livaja čime se dodatno zakomplicirao Hajdukov status.

Najveću šansu u nastavku utakmice imao je Nikola Kalinić, koji je nakon pogreške Kevina Theophilea Catherinea izbio sam pred Ivana Nevistića, no Dinamov golman sjajnom reakcijom čuva svoja vrata. Nevistić je odlično reagirao i nakon pokušaja Moufija, no danas očito nije bila Hajdukova večer...

Napomenimo kako su njemački suci, na čelu s Danielom Siebertom odradili jednu vrlo dobru utakmicu koja će završiti bez repova.

Hajduk u idućem kolu gostuje kod Rijeke na Rujevici, a Dinamo u Maksimiru dočekuje Istru 1961. No, prije tog dvoboja, očekuje nas repriza derbija u polufinalu Kupa, 3. travnja na Poljudu.

Hajduk - Dinamo 0:1

Poljud. Split. Gledatelja: 31.018

Strijelci: 0-1 Petković (38., Pierre-Gabriel)

Hajduk (4-3-3): L. Kalinić - Moufi (od 78. Dajaku), Šarlija, Prpić, Diallo (od 46. Hrgović) - Sigur, Krovinović, Pukštas (od 46. N. Kalinić) - Sahiti (od 56. Brekalo), Livaja (od 56. Benrahou), Kleinheisler

Dinamo (4-1-4-1): Nevistić - Ristovski, Bernauer, Theophile, Pierre-Gabriele - Mišić - Kaneko (od 54. Špikić), Ademi (od 54. Sučić), Baturina (od 75. Bulat), Hoxha (od 89. Kulenović) - Petković

Suci: Daniel Siebert (glavni), Jan Seidel, Rafael Folytyn, Timo Gerrach (Njemačka), VAR Johann Pfeifer, Michael Emmer (Njemačka)

Žuti kartoni: Krovinović, Šarlija, N. Kalinić, Kleinheisler (Hajduk) / Pierre-Gabriel, Kaneko, Ristovski (Dinamo)



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHajdukDerbiHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti