hajduk.hr
hajduk.hr

Kako dalje, Hajduče? Poraz od Dinama je skup, (ne) može ga spasiti Kup!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 31.03.24. | 08:01

Peti poraz na Poljudu ove sezone Bijele je izbacio iz utrka za prvaka

Hajduk je poražen od Dinama 0-1 u Derbiju na Poljudu što ga je previše udaljilo od utrke za prvaka, jer kad izgubiš petu domaću utakmicu u sezoni, teško je biti prvi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk je bio jesenski prvak, a pad je počeo porazom od Rijeke u Jadranskom derbiju na početku drugog dijela. Ako je novi poraz od Lokomotive još i držao Bijele u nekoj nadi, što reći nakon gubitka bodova od Dinama.

Da stvari budu gore, ostao je i bez Marka Livaje za dvije do tri utakmice. Neće najboljeg igrača Hajduka biti u polufinalu Kupa, reprizi Derbija u srijedu, ali ni u Jadranskom derbiju u nedjelju na Rujevici. Isto tako je je za Rijeku izgubio i Zvonimira Šarliju zbog trećeg žutog kartona, a rečeno je i da Ivan Lučić mora na operaciju. Kada se tome doda odsustvo Darija Melnjaka, Mihaela Žapera, Filipa Uremovića i da Ivan Perišić još ne može, to je zaista serija loše sreće.

Problemi se nižu jedan za drugim, razumljivo je da je trener Mislav Karoglan bio razočaran nakon utakmice, nije dao na igrače i rekao je kako im je uprava na čelu s predsjednikom Lukšom Jakobušićem omogućila da im ne fali ni 'ptičjeg mlijeka'.

Utrka za prvaka čini se izgubljenom, a treći Kup u nizu bi bio mala utjeha za vojsku navijača Bijelih, pogotovo što će se polufinale igrati bez Livaje, koji nije na razini kao prethondih godina, ali još uvijek je najopasniji igrač.

Što smo vidjeli u Derbiju? Lovre Kalinić, kapetan Hajduka i povratnik na vrata u prvenstvu nakon 17 mjeseci, rekao je da je Hajduk stvorio 14 prilika, puno više od Dinama i izgubio utakmicu. Dobro, nije baš 14, ali jest četiri-pet koje ako misliš dobiti ljutog rivala, moraš iskoristiti.

Eto i činjenica da je Fahd Moufi bio najbolji od Bijelih, govori koliko su drugi, osim donekle Laszla Kleinheslera podbacili. Dinamo je igrao na rezultat, dok Hajduk nije slijedio zamisli trenera Karoglana koji je na pressici na pitanje da djeluje kao čovjek na odlasku kazao da on nije nikad bio problem, te da je to uvijek na stolu.

Vremena, a ni rješenja za promjenu u ovom trenutku nema, nego se treba mobilizirati za Kup i bez Livaje pokušati napraviti nešto, a onda u Jadranskom derbiju što bude...

Neki igrači se moraju probuditi, čini se da je Ismael Diallo prvi koji će se preseliti na klupu, ali više moraju dati posebice Josip Brekalo koji je bio nevidljiv kad je ušao, kao i Yassine Benrahou, ali i starosjedioci poput Emira Sahitija, Filipa Krovinovića...

Kako će sad Hajduk izgledati bez Livaje? Logično rješenje je ulazak Nikole Kalinića od samoga starta pa koliko izdrži, jer bez obzira što nije postigao gol, donio je neku živost u drugom dijelu. Ispada da će veteran koji je bio na izlaznim vratima morati biti spasitelj.



Tagovi

HajdukGNK DinamoDerbiMislav KaroglanMarko LivajaHrvatska nogometna ligaHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti