Sime Zelic/PIXSELL
Sime Zelic/PIXSELL

Karoglan: "Cijeli tjedan radimo na tome da nam se Baturina i Petković ne smiju okrenuti na desnu nogu i onda nam Petko tako zabije..."

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.03.24. | 21:45

Riječ trenera Hajduka

Strateg Hajduk Mislav Karoglan bio je vidno utučen nakon poraza od Dinama, riječi su jedva tekle…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Jako težak poraz za nas, ne mogu reći zaslužena pobjeda Dinama, ali čestitke svejedno. Nogomet je nekada brutalan. Igrali smo protiv vjetra imali, šanse preko Livaje i Mouffija u startu. U drugom dijelu imali velike prilike koje moraš zabiti za pobjedu u ovakvim utakmicama. Imali smo pet velikih prilika, a kada tako nešto ne zabiješ, zaslužio si izgubiti“, istaknuo je Karoglan pa dodao:

„Dobro smo otvorili utakmicu, imali dobar ritam. Igra je bila isprekidana. Primili smo taj gol, i to me najviše smeta - radili smo da se Petković i Baturina ne okrenu prema golu i onda nam se Petković okrene na desnu nogu... Kasnije je igrač Dinama očistio s linije. Hajduk je bio dominantniji, ali to je nogomet“.

Suđenje?

„Neću to komentirati, ali ne mogu reći da je nešto pogriješio“.

Lovre Kalinić?

„Lučić ima težu ozljedu, morat će na operaciju. Laszla sam stavio da odgovorimo na Ademija, imali smo prostor i mogli smo više dolaziti do opasnih zona, ali glupo je pričati kada izgubiš utakmicu“.

Ozlijedio se i Livaja…

„Imamo velik broj pehova još od priprema… I to je jedan dio koji treba analizirati o ozljedama i zbog toga mi je žao“, rekao je pred tv-kamerama.

Kasnije na press konferenciji govorio je još:

" Prvo poluvrijeme protiv vjetra, plan je bio uzeti posjed što je više moguće. Imali smo više šansi. Jedino što prvo poluvrijeme mogu zamjeriti je gol Dinama, Pukštas propadne u presingu. Nedopustivo je da se Petković okrene tako. Poslije je pogriješio i Diallo. Imali smo u 45. minuti zicer Moufija, onda šanse Kalinića, Moufija, Krovinovića. Imaš pet prilika, moraš zabiti. Da zabiješ uz pomoć vjetra okreneš utakmicu. Faktor sreće moraš imati, nije baš da smo ga imali Jako teška pozicija. Ovo je bila za nas ključna utakmica. Dok se god igra matematički si unutra. Ne ovisimo više sami o sebi."

Diallo i Brekalo?

"Neću pojedinačno. Prpić, Hrgović, Laszlo, Krovinović su bili dobri. Svjestan sam da je Hrgović talentiraniji, zato i dobiva priliku petu utakmicu zaredom. Znao sam i da je Prpić klasa.".

Jesu li vas neki igrači razočarali?

"Ne može me nikad igrači razočarati. Postoji najlakša istina, a to je da sam morao napraviti bolji posao, ali mogu se itekako pogledati u ogledalo".

Zvučite kao da ste na odlasku?

"Ja sam najmanji problem.".

Kako mislite podići ekipu nakon dva teška poraza?

"Rezultatski se nije promijenilo, ali treba biti pošten prema momcima i reći da smo promašili previše u derbiju. Možeš biti pametan koliko hoćeš. U dva mandata Hajduka sam imao dva loša poluvremena. U prvom mandatu drugo poluvrijeme Lokomotiva i u ovom drugo poluvrijeme Varaždin. Znam što radim i koliko sam predan. Tu razinu predanosti moraju imati i igrači, da bi bio prvak. Izraziti krivac za sportski sektor sam ja. Klub nam je sve osigurao. Predsjednik je s upravljačke strane napravio sve, nije nam nedostajalo ni ptičjeg mlijeka."

Što promijeniti za srijedu?

"Moramo zabiti golove. Ne znam kada je Hajduk imao protiv Dinama pet velikih prilika. Zadnji derbi je riješen na prebacivanje glavom, na jednu šansu. Moramo se pitati zašto nam se to događa."

Kakva je situacija s Livajom?

"Ne znam, nisam stigao pitati." (dku)



Tagovi

HNLGNK DinamoHajdukDerbiMislav Karoglan

Ostale Vijesti