Pixsell
Pixsell

Germanijak.hr postava 23. kola: Riječana i Osječana najviše, napad 'za prste polizati'

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 19.02.24. | 17:22

Gol kola pripao je Osijekovom veznjaku.

Iza nas je 23. kolo HNL-a u kojem smo vidjeli dvije uvjerljive pobjede domaćina (Rijeka protiv Lokomotive i Osijek protiv Gorice), jednu minimalnu i teško izborenu pobjedu domaćina (Dinamo protiv Varaždina), jedan remi (Slaven Belupo i Istra 1961) te jednu pobjedu gostiju (Hajduk kod Rudeša)

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+).

Zbog svojih uvjerljivih pobjeda, ali i još uvjerljivijih partija Rijeka i Osijek zauzeli su najviše mjesta u postavi kola, po tri iz svake momčadi. Ramon Mierez zabio je svoj 10. pogodak u prvenstvu, bio je ujedno i najopasniji igrač Osijeka na utakmici, dok je Darko Nejašmić s dvije lijepe asistencije trasirao Osijekov put prem pobjedi. Sjajnu partiju u defenzivnom segmentu odigrao je Slavko Bralić koji je zauzeo stopersku poziciju u paru s Istrinim Dariom Marešićem strijelcem vrlo lijepog prvog pogotka na utakmici Slaven Belupo - Istra 1961 koja je završila rezultatom 1-1.

Što se pak Rijeke tiče, lider prvenstva odigrao je perfektnu utakmicu protiv neugodne Lokomotive. Iz tog dvoboja mogli smo izabrati i više igrača, no, na kraju smo izabrali dvostrukog strijelca Brunu Bogojevića (prvi put u karijeri zabio je dva pogotka na utakmici), dvostrukog strijelca Marka Pjacu te strijelca trećeg Rijekinog pogotka, Veldina Hodžu.

Kada Dinamo u postavu kola da vratara i desnog beka, i to nakon utakmice u Maksimiru, jasno je koliko je prvak odigrao slabu utakmicu protiv Varaždina. Ivan Nevistić u završnici dvoboja skinuo je jedanaesterac, a onda i zicer Varaždincima te je bio najbolji golman prošlog kola, a odličnu utakmicu u oba smjera odradio je Stefan Ristovski i to na neprirodnoj poziciji - lijevog beka. No, zbog sjajnog Bogojevića, za potrebe ove postave Ristovskog smo stavili na prirodnu mu poziciju desnog beka.

Utakmica Rudeš - Hajduk (0-2), iznjedrila je jednog igrača. Riječ je, dakako, o najboljem prvotimcu Bijelih, Marku Livaji koji se na sjajan način vratio s 'bolovanja', golom za 1-0, a da je imao malo više koncentracije (li da nije bio ozlijeđen) sigurno bi zabio još pokoji gol najslabijoj momčadi prvenstva i gotovo sigurnom putniku u 1.NL.

Za kraj, ostala nam je jedna pozicija u veznom redu, a nju smo dodijelili najboljem igraču utakmice između Slaven Belupa i Istre 1961 i strijelcu drugog pogotka Ivanu Lepinjici.

Potez kola - gol Petra Pušića

Osijek je zasluženo svladao Goricu s uvjerljivih 3-0. Domaćini su cijelo prvo poluvrijeme lomili ne baš ljute Bikove čiju je mrežu načeo 'El Toro' Mierez. Pitanje pobjednika praktički je bilo riješeno u 63. minuti, kada je Darko Nejašmić probio desnu stranu, poslao povratnu loptu na 16 metara gdje je usamljen stajao Petar Pušić. Veznjak Osijeka imao je i previše vremena da se namjesti za udarac, nacilja loptu u sami kut Banićevog gola i neobranjivo pogodi za 2-0.

Germanijak.hr postava 23. kola



Tagovi

Germanijak postava kolaDinamo ZagrebGNK DinamoHajdukNK OsijekOsijekRijekaSlaven BelupoIstra 1961

Ostale Vijesti