Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Nevistić je opet Dinamova 'jedinica'! Pet puta zaredom ima čistu mrežu, zadnji gol iz igre primio prije četiri mjeseca

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 19.02.24. | 12:00

Bio je plan da brani samo u Kupu i Europi, da ne 'istrune' na klupi. A on je, jednako brzo kao što ju je izgubio, vratio 'jedinicu' na svoja leđa. Nema nikakve logike da sad ponovno bude druga opcija

"Nevistić je branio, jer smo sve to jasno komunicirali unutar svlačionice. On će braniti europske i Kup utakmice, zasad", rekao je nakon utakmice i pobjede u Sevilli Sergej Jakirović. No, u samo nekoliko dana sve se okrenulo. Nevistić je, zbog lakše ozljede Danijela Zagorca, dobio priliku i u HNL-u i bio Dinamov junak protiv Varaždina. Obranio je kazneni udarac i zicer u zadnjim minutama nadoknade. A nakon što je odlično branio i protiv Betisa i bio važan čovjek u toj pobjede, sad je osobno spasio Dinamu pobjedu. I, vratio 'jedinicu' na svoja leđa, nakon ovakve dvije predstave, bilo bi nelogično ponovno mijenjati vratare. Danijel Zagorac branio je više-manje dobro, imao i vrhunskih obrana, donosio je bodove i spašavao pobjede, no, sad se sve'prevrnulo' i Nevistić je ponovno ugrabio 'jedinicu'.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+).

Kako je brzo izgubio mjesto na crti, nakon nekoliko loših utakmica, tako je Nevistić, gotovo jednako brzo, vratio status prvog vratara u svoje ruke. I sad Dinamu slijedi Betis, gdje bi ionako branio po onom inicijalnom dogovoru, a nakon Rijeke je utakmica Kupa s Goricom u kojoj bi opet on bio na vratima. Dakle, nema nikakvog razloga da ne brani i protiv Rijeke, da se prekida niz, bez obzira kako branio protiv Betisa. Sad kad je u pravoj formi, kad je u dvije utakmice donio toliko puno i, nećemo se lagati, spasio i trenera Jakirovića, mora ostaiti na golu. Prvo micanje s vrata, kad je umjesto njega prvi vratar postao Zagorac, nije Nevistića 'ubilo', štoviše, dodatno ga je motiviralo i krenuo je raditi više, bolje. U suradnji s trenerom vratara Gojkom Mrčelom, koji mu je i Rijeci bio važan kotačić u razvijanju forme, koja ga je i dovela do Dinama. Nevistić nije potonuo, vidio je u tome izazov i sad se vratio u najboljem mogućem trenutku. No, bude li ponovno morao na klupu, to bi ga ipak moglo pokolebati i ne bi bilo pravedno.

Da je Nevistić u odličnoj formi pokazuje i njegova statistika. Zadnji je pogodak iz igre, odnosno dva u toj utakmici, primio još 21.listopada u Velikoj Gorici. Dinamo je tada izgubio 1-2 u sudačkoj nadoknadi, iako je vodio 1-0. Nevistić je potom branio i protiv Viktorije Plzen u Maksimiru (0-1), tada je imao jednu fantastičnu obranu, ali je primio gol s bijele točke. Poslije toga branio je u Kupu protiv Oriolika (8-0), triput u HNL-u, protiv Slavena (2-0), Rudeša (1-0) i sad Varaždina (1-0) te protiv Betisa u Europi (1-0). Dakle, u pet zadnjih utakmica nije primio ni pogodak, a u zadnjih šest samo jedan i to s bijele točke. Sve su to dovoljni argumenti da nastavi čuvati Dinamova vrata i napokon izađe iz sjene Dominika Livakovića. Ove dvije obrane protiv Varaždina, kao i one u Sevilli, bile su upravo na tragu bravura velika Livija.



Tagovi

GNK DinamoIvan NevistićSergej JakirovićBetisKonferencijska ligaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti