Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Još jedan geler pao vrlo blizu, Dinamova patnja se nastavlja! Nevistićeve čudesne obrane spasile tri boda Modrima!

Vrijeme Čitanja: 5min | ned. 18.02.24. | 19:00

Petković je zabio s bijele točke, izgledalo je kao da će Dinamo brzo slomiti Varaždince. Ali, živjeli su Modri opasno do sudačke nadoknade i ipak slavili (1-0). A novi igrač Pierre-Gabriel izišao je iz igre zbog ozljede

Nema lagano kad je Dinamo u pitanju, utakmice s izvjesnim ishodom ove su sezone iznimka. I Varaždin je namučio Modre, imao je, štoviše gostujući sastav kazneni udarac u 81.minuti, zatim i zicer u zadnjem napadu, ali junak Dinama je Ivan Nevistić! Obranio je udarac s bijele točke, a onda i taj zicer Poldrugača i spasio Dinamu tri boda (1-0). Uh, kakav bi to bio kiks da nije Dinamo pobijedio, bio bi to pravi fijasko. A s bijele točke Dinamo je i došao do tog gola, Petković je, kao i u Sevilli, zabio kazneni udarac, nakon igranja rukom Postonjskog. Petković je zabio četiri zadnja Dinamova gola, ali patnja Dinama u HNL-u i dalje traje. Ovaj geler je pao vrlo blizu!

Pariz nema kaj ti imaš, govori stih poznate zagrebačke pjesme i mogli bismo ga preslikati na Dinamovih udarnih 11. Naime, trojica su Francuza zaigrala u Dinamovoj zadnjoj liniji, debitirao je Pierre-Gabriel na desnom boku, Bernauer i Theophile-Catherine bili su stoperi. Doista to ni Paris(SG) nema! Da se malo i našalimo, Dinamova je obrana napokon našla zajednički jezik, barem je tako bilo na početku, kasnije su i oni nekoliko puts bili izgubljeni u prijevodu. U takvom odnosu snaga na lijevom je boku završio - Stefan Ristovski. Neobično, ali nije Jakirović pronašao drugo rješenje. Japanac Ogiwara je ozlijeđen, Perković je bio na poštedi i prevenciji zbog umora, ušao je tek pred kraj, u nuždi. Inače, taj Pierre-Gabriel znao je igrati na lijevoj strani, ali Dinamov trener valjda ga nije želio odmah u debiju prebaciti na 'krivu stranu' pa je taj zadatak povjerio Ristovskom. Koji se, logično, svaki put izvlačio na desnu nogu i tako 'gađao' suigrače u šesnaestercu. Nakon dugo vremena Josip Mišić je započeo s klupe, kao što smo i najavili tamo je preselio i Arber Hoxha.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na maksimirskim tribinama okupilo se, po službenoj brojci 7288 gledatelja, da ih i nije bilo više, to je već respektabilna brojka kad su Dinamove HNL utakmice, osim derbija, u pitanju. Budi se zagrebačka, Dinamova publika svakom utakmicom sve više, ne sumnjamo da će za tjedan dana protiv Rijeka to biti još žešći nogometni ambijent. Nosila je podrška s tribina Modre od prve minute, ali nije im bilo lako probiti varaždinski bedem, nisu gosti previše griješili i nisu ostavljali previše prostora Dinamovim igračima. Iako je odmah bilo jasno da je Dinamo tu veliki favorit i da su igrači Sergeja Jakirovića toga svjesni. Iako je, kao i uvijek, često bio izvan zone napadača, Bruno Petković bio je najopasniji Dinamov igrač u prvom poluvremenu. Pokušaj iz okreta završio je u bloku, onaj iz voleja bio je neprecizan. Ali, zato je pogodio s bijele točke. Kao i u Sevilli, kao da su Modri preslikali tu utakmicu. Korner, ubačaj Baturine, Ademi je pucao glavom, Postonjski igrao rukom. Sudac Terzić odmah je pokazao na bijelu točku, nije ni čekao reakciju VAR-a. A Petković pogodio isti kut kao i u Sevilli, nije Zelenika imao šanse.

Varaždin, definitivno, ne djeluje dobro kao jesenas i kao u nekim ranijim utakmicama s Dinamom, no, kako Modri nisu uspjeli zabiti drugi gol - Vidović je s 10-ak metara pucao u blok, a Petković nije pogodio s prve stative - ohrabrili su se Varaždinci i u tri minute mogli šokirati Maksimir. Prvo je Šego opalio s 20-ak metara, lopta je pogodila Bernauera i prošla malo preko vratnice. Nakon kornera, glavom je pucao Belcar, pokraj gola, bilo je opasno. Nisu Varaždinci odustajali, imao je šansu Mitrovski, ali u zadnji je tren u udarac uklizao Ristovski i spriječio veće probleme.

Donio je nastavak sličnu priču, Dinamove napade i varaždinske pokušaje iznenađenja. Opet je Petković bio blizu gola nakon ubacivanja Ristovskog, pucao je iz prve, bilo bi efektno da je završilo u mreži. Pokušao je Sučić izdaleka, preko gola, ali nisu se gosti predavali, Dabro je jednom pobjegao Bernaueru, nedostajala je završnica za hladan tuš. Onda je tribine dodatno zagrijao Ristovski, sjajan udarac s 20-ak metara, ali Zelenika je odlično reagirao. 'Lomio' je Dinamo utakmicu, ali nikako da je slomi, a u takvim okolnostima uvijek je moguć neki zalutali metak iza Nevistića. Francuz Pierre-Gabriel odigrao je prosječnu predstavu, ali je u 76. minuti morao iz igre. Prvo je izgledalo da su ga uhvatili grčevi, što bi isto bilo neobično, ali onda je zatražio zamjenu i šepajući napustio teren. No, dok još ušla zamjena, Dinamo je bio s 10 igrača i u tom trenutku Bernauer je skrivio kazneni udarac. Neoprezan je taj Francuz, bez obzira na odličnu partiju u Sevilli, nije mu prvi put. Sudac Terzić prvo je pustio igru, ali nakon upozorenja iz VAR sobe gledao snimku i odlučio se za bijelu točku zbog igranja rukom. Pucao je Marko Dabro, ovozimsko pojačanje Varaždinaca, ali Nevistić je 'sklnuo' kazneni udarac! A što je tek obranio u sudačkoj nadoknadi, u zadnjem napadu. Poldrugač je bio sam pred njim, ciljao suprotan kut, ali Nevistić je bio maestrealan.

Dakle, upravo ono čega su se Modri bojali. Umjesto da riješe utakmicu ranije, da se počnu pripremati za Betis i Rijeku, doveli su se u situaciju da ih Varaždinci pritisnu, a vratar mora spašavati. Nikako da Dinamo izađe iz tog grča, da počne lakše pobjeđivati ovakve utakmice, ona Gorica bila je izuzetak. Ali, živi su Modri, uzeli su tri boda i za tjedan dana, nakon što odigraju uzvrat s Betisom, stiže im Rijeka 'na steroidima'. Još jedna ključna, ali baš ključna utakmica.

Dinamo - Varaždin 1-0

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 7288. Sudac: Ante Terzić (Podstrana). Pomoćnici: Hrvoje Radić (Split) i Sanja Rođak-Karšić (Podravske Sesvete). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar). AVAR: Vedran Đurak (Sveti Ivan Zelina).

Dinamo: Nevistić - Pierre-Gabriel (od 79.Perković), Bernauer, Theophile-Catherine, Ristovski - Sučić, Ademi (od 67.Mišić) - Kaneko (od 63. Hoxha), Baturina (od 79.Halilović), Vidović (od 63.Špikić) - Petković. Trener: Sergej Jakirović.

Varaždin: Zelenika - Vukčević, Jelinić, Ba, Boršić - Postonjski (od 67.Drožđek), Lusavec (od 90.Domjanić), Belcar - Mitrovski (od 83.Levanić), Gudelj (od 46. Dabro), Šego (od 67.Poldrugač). Trener: Nikola Šafarić.

Strijelci: 1-0 - Petković (18.-11m)

Žuti kartoni: Lusavec, Mitrovski.

Crveni kartoni: Salatović (pomoćni trener Dinama).



Tagovi

GNK DinamoNK VaraždinHNLBruno Petković

Ostale Vijesti