Josip Regović, Marko Lukunić i Luka Stanzl/Pixsell
Josip Regović, Marko Lukunić i Luka Stanzl/Pixsell

Sve podsjeća na proljeće 1999.!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 18.02.24. | 20:30

Nastavlja se borba za naslov utroje, u kojoj Rijeka izgleda najmoćnije. I takva za tjedan dana dolazi u Maksimir

Riječanima se od pomisli na to prvenstvo diže kosa na glavi, Hajdukovi navijači možda su i zaboravili da su do pred kraj bili u utrci za trofejem, jer su njihovi ljubimci prvi posustali, a Dinamo je u onom šokantnom zadnjem kolu, o kojemu su kroz 25 godina napisani traktati, ipak uzeo 'kantu'. A ovo što se događa u HNL-u ovog proljeća podsjeća upravo na tu 1999., samo što još nitko ne može predvidjeti kraj. Dinamovi bi navijači sigurno odmah potpisali isti rasplet, međutim, Modri se i dalje muče, ali tako su se mučili i onda. Rijeka je tada pobijedila u Maksimiru (0-1) i uhvatila zamah, pobijedila je i na Poljudu, ali Dinamo se vratio trijumfom na Kantridi. Svi troje tada su gubili bodove i međusobno i na tzv. 'manjim utakmicama', sve do tog 'opjevanog' zadnjeg kola, do njegove zadnje minute.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sva tri pretendenta za naslov osvojila su u ovom kolu tri boda, netko teže, netko lakše i Rijeka u tom društvu trenutno izgleda najmoćnije. Momčad Željka Sopića lomi sve pred sobom, poput oluje s Kvarnera, Lokomotiva je u subotu na Rujevici s tih 4-0 dobro i prošla. Stalno se priziva neki pad u riječkoj igri, mnogi smatraju da on mora kad-tad doći i da Riječani ne mogu taj ritam držati do kraja. No, iz utakmice u utakmicu Pjaca i društvo demantiraju prognoze i sve više podsjećaju na onaj Kekov marš na naslov prije sedam godina. Svi nogometni stručnjaci, ali i objektivni, čak i subjektivni navijači, slažu se da Rijeka trenutno igra najbolji nogomet u HNL-u. I pravi ispit riječkih šampionski ambicija bit će derbi iduće nedjelje u Maksimiru.

Dinamo 'šepa', muči se, pobjeda u Sevilli nije donijela potreban zamah, iako je Dinamo mogao ranije riješiti Varaždin, na kraju ga je morao spašavati Nevistić. Hoda po rubu Sergej Jakirović, a prije Rijeke čeka ga još uzvrat s Betisom, unatoč tih 1-0 iz Seville može ponovno očekivati tešku borbu do zadnje minute. Ako Dinamo ispadne bit će to još jedan šok, a ako prođe, onda će si 'natovariti' još utakmica za vratom i dodatno se potrošiti u borbi za naslov. Već protiv Varaždina vidjelo se da nedostaje energije, a problemi s ozljedama su stalni. Dinamu će derbi biti možda i presudan u toj borbi, ako Modri ne pobijede, a pogotovo ako izgube, njihove će akcije dodatno pasti.

Hajduk je dominirao protiv 'fenjeraša' Rudeša (2-0), promašivao čuda, na kraju mogao i on izgubiti puni plijen. Ne briljiraju Splićani, ali osvajaju bodove protiv momčadi iz donjeg dijela ljestvice, imaju najmanje utakmica protiv rivala do kraja, a idućeg vikenda Bijeli mogu i profitirati od derbija Dinama i Rijeke. Ali, ima još do raspleta dosta utakmica, puno 'nagaznih mina' i doista je teško predvidjeti tko će prvi proći ciljem. Utakmica Dinama i Rijeke mogla bi puno toga otkriti, ali daleko od toga da će nešto riješiti. Hoće li u toj utakmici Dinamo napokon proigrati i krenuti jače u pohod na naslov, ili će Rijeka nastaviti ovaj furiozni juriš?



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaHajdukHNL

Ostale Vijesti