Borna jaksic/PIXSELL
Borna jaksic/PIXSELL

Nejašmićev masterclass za novu pobjedu Osijeka i šesti uzastopni poraz Gorice, Pušić zabio pogodak kola!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 18.02.24. | 16:39

Osječani su u drugom djelu zabili tri pogotka Goričanima i time učvrstili svoju četvrtu poziciju, a istovremeno i ozbiljno zatresli trenerski stolac Dinka Jeličića!

Bez ikakve drame, baš onako kako su to navijači Osijeka priželjkivali, momčad Zorana Zekića je u 23.kolu HNL-a s uvjerljivih 3-0 svladala Goricu na Opus Areni. Sve pogotke vidjeli smo u drugih 45 minuta, strijelci su bili Mierez (50.), Pušić (63.) te Almasi (72.) koji je u svojem drugom nastupu u bijelo-plavom dresu stigao do svojeg prvijenca. Bio je ovo peti uzastopni poraz Gorice te je pozicija Dinka Jeličića sada ozbiljno ugrožena, dok Zekić nakon dugo vremena može biti zadovoljan izvedbom svoje momčadi koja je u svakom segmentu igre ove nedjelje nadigrala Turopoljce.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Oba trenera su iznenadila početnim postavama, s tim da se to posebno odnosi na Dinka Jeličića koji je, na neki način morao, nešto preokrenuti u svojoj momčadi. Iako je sam istaknuo kako smatra da njegova momčad nije u igračkoj, već rezultatskoj krizi, Jeličić je na brzi travnjak Opus Arene od prve minute poslao Kapulicu, Rukavinu i Ilečića, dok su svoju priliku s klupe vrebali Pršir, Blummel i Matavž. Zekić je pak odlučio još jednom dati priliku Lovriću, pomislio je strateg Osijeka da bi najskuplje pojačanje u povijesti Bijelo-plavih mogao imati svoj dan protiv bivšeg mu kluba, a to kako je Lovrić odigrao najbolje opisuje da je na poluvremenu ostao u svlačionici.

Prvih pola sata bez ikakvih problema stane u rečenicu ili dvije. Osijek je imao blagu inicijativu, ali konkretnu priliku pred golom Banića nisu kreirali. S druge strane, Goričani su upisali tek jednu (polu)priliku, ali Soldin pokušaj bio je mačji kašalj za Marka Malenicu.

A onda smo, od 30. do 40. minute, svjedočili jednom pravom vatrometu.

Prvo je nakon pola sata igre, u sebi svojstvenom stilu i s omiljene mu pozicije, jako lijepo tukao Bukvić, ali udarac desnog krila Osijeka s kojih 15-ak metara iskosa otišao je malo pored gola. Lijepo je Bukvić zahvatio loptu, imala je fin ‘efe’, ali to ipak nije bilo dovoljno.

Tri minute kasnije, najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio je Mierez. Božica Fortuna pomilovala je Goričane po glavi, jer centimetre su dijelili Argentinca od njegovog 10. pogotka ove sezone u HNL-u. Na izvrstan ubačaj s desne strane Mierez je reagirao kako pravi centarfori to rade, ali njegov iznimno kvalitetan udarac glavom s 11-12 metara zaustavila je vratnica. Banić je ostao ukopan, pogledom je ispratio let lopte, ali na njegovu sreću ipak ju nije morao vaditi iz mreže.

Da ne bi sve prošlo u znaku domaćina se u 36. minuti pobrinuo vižljasti Mitrović. Obrana Osijeka poklonila je jednu loptu brzonogom napadaču Gorice, on se s desne strane sjurio u 16-erac domaćina, sjajnim prizemnim udarcem tražio malu mrežicu gola Osijeka, no onda se ispriječio Marko Malenica koji je sjajno intervenirao i vršcima prstiju sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Do kraja prvog dijela više nije bilo izglednih prilika, s tim da se može spomenuti i kombinacija Rukavine i Mitrovića iz 39.minute, ali mladi i zaigrani dvojac na kraju nije uputio udarac koji bi ugrozio gol Osijeka, što je prilično naljutilo trenera Jeličića.

U drugi dio Osijek je ušao nešto odlučnije, a nagradu su dobili već u 50. minuti. Bio je to jedan karambol u 16-ercu gostiju, na kraju je Nejašmić lijepo glavom loptu odložio za Ramona Miereza, a Argentinac je sjajno glavom zakucao loptu u gol Goričana – 1-0

Svega 13 minuta kasnije, Osijek je povećao svoje vodstvo na 2-0 te su na neki način već tu ‘riješili’ pitanje pobjednika.

Nejašmić je ukrao jednu loptu pa otišao za njom skroz na desnu stranu, nitko ga nije napadao, a on je potom podigao glavu, vidio usamljenog Pušića na vrhu 16-erca, uposlio ga lijepom povratnom loptom, nakon čega je uslijedio pogodak kola budući da je ofenzivni veznjak Bijelo-plavih odmjerenim udarcem, i to od grede, sjajno povećao vodstvo svoje momčadi - 2-0

Točku na i stavio je Slovak Almasi u 72. minuti. Obrana Gorice loše je reagirala na jedan korner domaćeg sastava, nisu uspjeli otkloniti opasnost te je na kraju slovački napadač pokupio jedan odbijanac te je sa svega par metara uspio svladati nemoćnog Banića - 3-0

U 75. minuti je Blummel propustio smanjiti rezultat nakon što je njegov udarac iz okreta, s kojih 10-ak metara po sredini, ukrotio Malenica, a taj promašaj kao da je bila definitivna potvrda kako će se Gorica u svoje Turopolje još jednom vratiti praznih džepova. Spomenimo i kako je kod Osijeka na ovom ogledu prvi seniorski nastup upisao Andrej Mičić koji je u igru ušao u 85.minuti umjesto iznimno raspoloženog Pušića. Mičić je u Osijek stigao iz Borca iz Banja Luke, a Bijelo-plavima ga je preporučio Josip Brezovec.

U sljedećem kolu Osijek gostuje u Zagrebu gdje će ih dočekati Lokomotiva, dok će Gorica svoje prve bodove u drugom dijelu sezone potražiti na domaćem terenu protiv Slaven Belupa.

Osijek – Gorica 3-0

Strijelci: 1-0 Mierez (50., Nejašmić), 2-0 Pušić (63., Nejašmić), 3-0 Almasi (72.)

Stadion: Opus Arena, gledatelja:

Glavni sudac: Fran Jović (Zagreb), VAR: Ante Čuljak (Zagreb)

Žuti kartoni: Soldo, Pršir (Gorica)

Crveni kartoni: /.

Osijek (4-3-3): Malenica - Gržan, Bralić, Duarte, Jurišić (85. Zebec) - Nejašmić, Cokaj (66. Brlek), Pušić (85. Mičić)– Bukvić (66. Prekodravac), Mierez, Lovrić (46. Almasi)

Gorica (4-3-3): Banić - Munksgaard, Maloča, Krizmanić, Štiglec – Soldo (64. Matavž), Mrzljak (73. Blummel), Kapulica (64. Pršir) – Rukavina (64. Lazarov), Mitrović, Ilečić (71. Fall)



Tagovi

HNK GoricaNK OsijekOsijekHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti