Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Rudeš namučio Hajduk dok se nije ukazao povratnik Livaja. Lučić spašavao, Žaper izašao na nosilima! Petković pogodio vratnicu u 95. minuti!

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 17.02.24. | 19:03

Pobjeda Splićana s 2-0 protiv fenjeraša, točku na 'i' stavio je Dajaku

Relativno je dugo odolijevao Rudeš protiv Hajduka koji je probio bunker domaćih tek u drugom dijelu pogotkom povratanika Marka Livaje koji je zabio za olakšanje pune Kranjčevićeve, jer navijači Splićana su napunili stadion. Na kraju je završilo 0-2, namučio se dosta Hajduk dok stvari nisu sjele na svoje mjesto i održao priključak za Rijekom na dva boda. Na kraju su Splićane spasili vratar i vratnica koju je u 95. minuti pogodio Vinko Petković. Uskoro je Leon Dajaku postavio 2-0, tri boda su na kontu Splićana.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dobre vijesti za trenera Mislava Karoglana bile su što je spreman za utakmicu bio Marko Livaja, najbolji igrač Splićana koji se vratio taman kada se ozlijedio Nikola Kalinić koji mora propustiti dvije utakmice. Nije bilo Fahda Moufija zbog lakše ozljede pa je na poziciju lijevog beka od prve minute stao mladi Šimun Hrgović.

Prvi udarac u okvir na utakmici uputio je Rudeš, nakon kornera je pucao Jan Doležal, ali je prelagana lopta to bila za Ivana Lučića. Hajduk je uzvratio kontrom Emira Sahitija koji je zavrnuo pred vrata, ali je Livajin pokušaj završio iznad vrata.

Novu dobru priliku Hajduk je imao nakon duge lopte u prostor Nike Sigura za Josipa Brekala, no i on je lobom prebacio vrata. Pucao je potom i Livaja, ali se istaknuo intervencijom Matej Marković.

Nizao je Hajduk prilike, pa je tako nakon ubačaja Sahitija na drugoj vratnicu pucao Anthony Kalik koji je se lijepo ubacio, ali nije pogodio loptu kako je htio. Visio je gol Hajduka zraku...

Na treću godišnjicu povratka u Hajduk Livaja je u 21. minuti dao sjajnu loptu za Rokasa Pukštasa koji je prošao Marković, no šut mu je blokirao Tomislav Mrčela spriječivši pogodak. Opsada Splićana je trajala, tako je malo zaitim pucao Livaja, ali je Marković lako obranio.

U 32. minuti je Livaja opet bio u prigodi, pucao je glavom preko gola, ali je nezgoddno doskočio, pa je malo šepao, ali je ipak nastavio igru.

Splićani su do kraja prvoga dijela zabili, mrežu je nakon pogreške Markovića zatresao Pukštas, ali pogodak nije priznat zbog zaleđe na začetku akcije. Nakon toga je Hajduk imao korner, ali je udarac Zvonimira Šarlije završio u novom korneru nakon kojega nije bilo opasnosti tako da je Rudeš unatoč dominaciji Splićana zadržao nulu u prvom dijelu.

Hajduk je napokon naplatio svoju dominaciju početkom drugog dijela, dosta je Rudeš mučio Splićane, a onda je Kalik s desne strane ubacio pred vrata gdje se najbolje za vodstvo snašao Livaja i pogodio glavom za 0-1. Laknulo je hajdukovcima nakon tog gola, osmog ovosezonskog Livaje.

Uskoro je Livaja umalo asistencijom vratio Kaliku za gol, ali australski Hrvat pucao je u padu iznad vrata. Imao je prodor i Brekalo, ali je Marković obranio.

Zaprijetio je Rudeš s dva uzastopna kornera, ali ostalo je samo na tome, nije bilo opasnosti po Lučićeva vrata,

Pokušao je trener domaćih s promjenama doći do pogotka koji Rudeš čeka od 1. listopada prošle godine, ali nije urodilo plodom, jer i Hajduk je ulaskom Mihaela Žapera dobio na čvrstini i kontrolirati rezultat.

Blizu gola bili su domaći u 85. minuti kada je nakon solo prodora sa dvadesetak metara pucao Vanja Vukmanović, ali je Lučić sjajno obranio. No u nastavku akcije ozlijedio se Žaper koji je na nosilima morao izaći iz igre jer zbog boli u koljenu.

Ipak, Hajduk je na kraju došao i do drugog gola, ali se dobrano namučio.


RUDEŠ – HAJDUK 0-2 (0-0)

Zagreb. Nogometni stadion Zagreb. Gledatelja: 4475. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Kristijan Novosel (Valpovo) i Luka Pajić (Rijeka). Četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar). AVAR: Bojan Zobenica (Velika Gorica).

Rudeš (4-2-3-1): Marković – Šehić, Mrčela, Pavlović, Krušlin (od 75. Pavković) – Srbljiinović, Vukmanović – Topić od 59. Grezda), Ćorić (od 59. Latković), Mašala (od 75. Petković) – Doležal (od 75. Babić). Trener: Davor Mladina.

Hajduk (4-3-3): Lučić – Sigur, Šarlija, Elez, Hrgović (od 82. Mikanović) – Pukštas, Krovinović (od 71. Žaper, od 87. Odjidja-Ofoe), Kalik (od 71. Kleinhesler) – Sahiti (od 82. Dajaku), Livaja, Brekalo. Trener: Mislav Karoglan.

Strijelci: 0-1 – Livaja (48., Kalik), 0-2 - Dajaku (90.+7, Brekalo)

Žuti kartoni: Šehić, Srbljinović, Babić (Rudeš)

Crveni kartoni: -



Tagovi

NK RudešHajdukMarko LivajaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti