Humanitarni listić u podne: Ivica Šimić osvojio rekordnu donaciju za udrugu Atribut

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.11.17. | 09:25

Pogođeno pet parova Europske lige.

Lijepo smo to jučer odradili. Nakon nešto duže pauze od našeg prošlog dobitnika, košarkaša Cibone Karla Uljarevića, jučer smo napokon ispunili dobitan listić, a za njega je zaslužan kninski novinar i kulturni radnik Ivica Šimić. On je pogodio pet parova na svojem listiću i osvojio do sada rekordan iznos od 5.880 kuna koje je namijenio udruzi Atribut iz Knina.

Naravno, kako su jučer u prvom planu bile utakmice nogometne Europske lige, tako je i na našem listiću bilo mjesta samo za te oglede. Odabrali smo pet utakmica, pomno pazeći kome što treba za prolazak dalje.

Tako je Ivica Šimić igrao na Nicu koja je prolazak dalje ulovila protiv Waregema (3:1), Plzen kojem je trebala pobjeda protiv FCSB-a (2:0), Salzburg koji je bio favorit protiv Guimaraesa (3:0) te Ostersunds koji je protiv Zorye potvrdio da je hit ovog natjecanja (2:0). Te četiri utakmice su se igrale u terminu od 19 sati, a u onom od 21:05 je ostala samo jedna utakmica, doduše ona s najvećim tečajem – dvoboj Maccabija i Slavije.

Maccabi je najgora momčad skupine A, a prije jučerašnje utakmice imala je jedan bod i gol razliku 0:6. Slaviji je trebala pobjeda kako bi se uključila u borbu za prolazak skupine i tečaj 2,20 se uistinu činio dobar. No, Izraelci su se držali bez primljenog gola sve do sudačke nadoknade prvog poluvremena. Tada je Husbauer zabio za Slaviju, a kada je isti igrač u 54. minuti zabio još jedan gol, sve je bilo jasno. Slavia nosi tri boda, a udruga Atribut dobija 5.880 kuna.

Ivica Šimić se priključio našoj listi dobitnika na kojoj su do sada bili Ćiro Blažević, Ivan Vukušić, Ivica Vrdoljak, Marijo Možnik, Veselin Đuho, Josip Barišić, Etto, Maida Arslanagić, Ivan Šimac, Emil Nikolić, Pavo Marković, Toni Živković, Hrvoje Herceg, Žuvi, Hrvoje Ban, Sanjin Španović, Siniša Žunec, Marko Gaćina, Dubravko Miličić, Ilko Ćimić, Hrvoje Krešić, Goran Stojanović, Neven Perok, Hrvoje Penava, Andrija Bakula, Tarik Filipović, Matija Matko, Dean Kotiga, Matko Saltarić i Karlo Uljarević, a u njihovo ime ukupno smo donirali 80.367 kuna.

Podsjetimo, svakoga dana u podne na stranicama Germanijaka objavljujemo listić kojeg ispunjava naš gost, poznata osoba iz svijeta sporta, glume, glazbe, televizije i svega ostalog što spada pod domenu javnih djelatnosti. Njihov zadatak je jednostavan – trebaju samo odabrati nekoliko parova iz kladioničarske ponude Germania sport, a na nama je sve ostalo.

U njihovo ime Germania Sport će svakog dana donirati 400 kuna po listiću, a sav potencijalni dobitak ide u dobrotvorne svrhe, i to na ime organizacije po izboru našeg gosta.

(Foto: Privatna arhiva/Grafika: Germanijak)


Tagovi

humanitarni listićbet analizalistić u podne

Ostale Vijesti