Pixsell
Pixsell

Germanijak.hr postava 6. kola: Četiri dinamovca, dva hajdukovca, pet klubova dalo jednog igrača (FOTO/VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 22.08.22. | 18:10

Četiri od pet utakmica završilo je s oba daju 3+.

Iza nas je šesto kolo HNL-a u kojem su sve momčadi zabile pogodak, a četiri od pet utakmica završilo je s oba daju 3+. Pobjede su upisala tri domaćina, a dvije utakmice završile su neriješeno. Zanimljivo, na začelju tablice uz Istru 1961 nalaze se dvije momčadi koje su se prošle sezone borile za naslov prvaka – Rijeka i Osijek.

No, krenimo redom...

Kolo su otvorili Slaven Belupo i Gorica na Ivanu Kušeku Apašu. Gorica je rano povela pogotkom Momčila Raspopovića, imala je ‘više od igre’, kako se novinarskim žargonom kaže, pregršt šansi, no pobjedu je na kraju uzeo Slaven Belupo i učvrstio drugo mjesto na ljestvici. Nezadovoljan igrom svojih izabranika Zoran Zekić je već do 60. minute napravio svih pet izmjena, a one su mu donijele pobjedu. Ante Crnac zabio je nakon akcije u kojoj su sudjelovali Matthias Fanoimo i Marko Žuljević, a potonji dvojac donio je Slavenu preokret nakon sjajne akcije koja je završila u našoj rubrici “Potez kola” (vidi dolje). U našoj postavi kola je, pak, završio bivši član West Hama Fanimo, koji je pokrenuo akciju za prvi pogodak, i nakon sjajnog driblinga asistirao Žuljeviću za potpuni preokret.

Sažetak utakmice i izjave aktera možete pogledati OVDJE.

Od dvoboja Varaždin – Šibenik očekivali smo čvrstu utakmicu, čak smo i mi ‘znalački’ predvidjeli 0-2 gola u našim rubrikama najava i tipovi dana. Na kraju smo u Varaždinu gledali super-atraktivnu utakmicu s četiri pogotka, po dva na obje strane. Šibenik je bolje otvorio utakmicu, gosti su propustili tri dobre prilike, a onda i poveli golom Duje Čopa. Varaždin je brzo izjednačio preko Michelea Šege koji je zabio sjajan pogodak početkom nastavka za preokret. Opasno je u tim trenucima živio Šibenik, Varaždin je u istom napadu dvaput pogodio okvir gola, a imao je i još nekoliko dobrih prilika. Kod gostiju je pak posebno inspiriran bio je Matej Delić, koji je u prvom dijelu propustio tri šanse. Delić je u nastavku izborio kazneni udarac kojeg je sam realizirao za konačnih 2:2. Upravo su on i dvostruki strijelac Varaždinaca Šego završili u našoj postavi kola.

Sažetak utakmice i izjave aktera možete pogledati OVDJE.

Derbi kola odigran je na Maksimiru, 100. utakmica od kada je HNL-a između Dinama i Osijeka. Plavi su poveli već u trećoj minuti pogotkom Mislava Oršića, no potom se Dinamo ‘ugasio’. Osijek je u nastavku poluvremena bio bolja momčad na terenu, pogodili su gosti stativu, Dionu Dreni Belju je prvo poništen gol, a onda je mladi Vinkovčanin i zabio za izjednačenje. U nastavku utakmice na terenu je postojala samo jedna momčad. Dinamo je bio furiozan, dominantan, moćan. Bruno Petković zabio je glavom na ubacivanje Sadegha Moharramija, a onda je stoper Dino Perić iskoristio ubačaje Petra Bočkaja i zabio dva gola i doveo Dinamo na prag pobjede (između dva Perićeva gola, ugurao se i pogodak Laszla Kleinheislera kojeg je mađarski reprezentativac zabio uz ‘pomoć’ Josipa Mišića). Konačni rezultat Dinamo je postavio u sudačkoj nadoknadi, nakon što je Mario Jurčević skrenuo ubačaj Darija Špikića u vlastitu mrežu.

Iz ove utakmice očekivano smo izabrali najviše igrača u postavu kola. Dinamo ih je dao četvoricu – dvostrukog strijelca Dinu Perića, dvostrukog asistenta Petra Bočkaja, jednostrukog asistenta Sadegha Moharramija te Josipa Mišića koji je s pozicije 'šesitce' sjajno komandirao Dinamovim napadom. Osijek je dao Diona Drenu Belju koji je zabio prvi gol za svoju momčad i bio je stalna opasnost Dinamovoj obrani.

Sažetak utakmice i izjave aktera možete pogledati OVDJE.

Nedjeljni program otvorili su Istra 1961 i Rijeka, regionalnim derbijem na Aldo Drosini. Iako je Istra 1961 imala velikih problema s izostancima odigrala je jako dobru utakmicu te je na kraju izvukla bod. Rijeka je povela već u 4. minuti, nakon što je kapetan Haris Vučkić na svoj 30. rođendan zabio sjajan pogodak. Djouhara je potom pogodio prečku iz slobodnog udaraca, a onda je konce igre preuzela Istra 1961. Vinko Petković lijepo je u 26. zabio s ruba kaznenog prostora iskosa, Istra 1961 je do kraja utakmice bila bolja momčad na terenu, no, Nediljko Labrović više se nije dao svladati, posebno je impresionirao obranom u sudačkoj nadoknadi i tako je završio u našoj postavi kola.

Sažetak utakmice i izjave aktera možete pogledati OVDJE.

Kolo su zaključili Hajduk i Lokomotiva utakmicom na vrlo dobro popunjenom Poljudu. Lokomotiva je jako dobro otvorila utakmicu, stisnula je Hajduk u njihov kazneni prostor, no onda se ukazao Chidozie Awaziem i u maniri vrsnih centarfora zabio sjajan pogodak za vodstvo Bijelih. Nekoliko minuta kasnije Lukas Grgić zabio je iz blizine za 2:0 prednost splitske momčadi i lijepi kapital pred odlazak na odmor. U nastavku utakmice igralo se puno čvršće, a Lokomotiva se vratila u igru u 74., Silvio Goričan izborio je kazneni udarac, a iskoristio ga je najbolji strijelac Lokomotive Sandro Kulenović. Isti igrač se potom našao u još jednoj šansi, ali izjednačenje nismo vidjeli. Hajduk je slavio s 2:1 i nastavio utrku za Dinamom,.

Sažetak utakmice i izjave aktera možete pogledati OVDJE.

POTEZ KOLA – Marko Žuljević

Konkurencija je bila velika. Awaziem je zabio u maniri vrsnih centarfora, Michele Šego pogodio projektil u rašlje, na utakmici Dinamo – Osijek vidjeli smo čak četiri ‘teledirigirana’ centaršuta, ali je potez kola pripao mladom Marku Žuljeviću koji je petom zabio za pobjedu Slaven Belupa i učvršćivanje drugog mjesta i to nakon sjajnog driblinga i asistencije Fanima.

Pogodak Žuljevića pogledajte OVDJE (5:27)

POSTAVA 6. KOLA (4-2-3-1)

HNL, 6. kolo

Petak, 19. kolovoza

Slaven Belupo – Gorica 2:1

Subota, 20. kolovoza

Varaždin – Šibenik 2:2

Dinamo – Osijek 5:2

Nedjelja, 21. kolovoza

Istra 1961 – Rijeka 1:1

Hajduk – Lokomotiva 2:1

HNL, 7. kolo

Petak, 26. kolovoza

Gorica - Istra 1961 20.00

Subota, 27. kolovoza

Lokomotiva - Slaven Belupo 18.55

Rijeka - Varaždin 21.05

Nedjelja, 28. kolovoza

Šibenik - Dinamo 18.30

Osijek - Hajduk 21.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLPrva HNLDinamo ZagrebGNK DinamoHajdukNK OsijekOsijekHNK RijekaRijekaNK LokomotivaLokomotiva ZagrebHNK GoricaSlaven BelupoNK ŠibenikIstra 1961NK VaraždinVaraždinGermanijak postava kola

Ostale Vijesti