Davor Puklavec/PIXSELL
Davor Puklavec/PIXSELL

Mladi Lokosi ponovno su iskazali hrabrost i ofenzivni potencijal, no, moraju se riješiti 'blackoutova'

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.08.22. | 08:40

Silvijo Čabraja na Poljudu je istrčao s najmlađom momčadi ove sezone, koristio je usluge samo jednog ‘starijeg’ igrača, 27-godišnjeg Branimira Cipetića.

Četvrta gostujuća utakmica, četvrti poraz. Lokomotivi ove sezone nije osvojila bod na gostovanju, što je još jedna potvrda da nogomet i nije baš ‘najpravednija’ igra na svijetu. Lokomotiva je u ‘šahu’ držala Dinamo u prvom kolu, imala je prednost od 2:0, bolju igru u nastavku, a na kraju je ostala bez boda u sudačkoj nadoknadi nakon što je 12 minuta ranije isključen Mateo Marić. Zanimljivo, to je bila jedina od Dinamove četiri domaće utakmice u kojoj su Plavi zabili manje od četiri gola...

Lokomotiva je u Šibeniku igrom razbila istoimenog domaćina, Čabrajini izabranici imali su na kraju 19 udaraca na suparnički gol i više od 60 posto vremena loptu u svojim nogama. Šibenik je na kraju slavio s 2:1, a VAR je u sudačkoj nadoknadi Lokosima poništio pogodak za poravnanje.

Dvoboj u Gorici bio je sličan, Lokomotiva je ponovno dominirala, držala rano stečenu prednost do 61. minute, a onda je u 18-minutnom ‘blackoutu’ Gorica zabila tri gola i na kraju slavila s konačnih 3:2.

Četvrti gostujući poraz iz isto toliko gostujućih utakmica, Lokomotiva je upisala na Poljudu. Ponovno je Lokomotiva bila ta koja je igrala, stvarala prilike, u trenutku prvog dijela momčad s Kajzerice stisnula je Hajduk u vlastiti šesnaesterac, no ponovno su domaćini bili ti koji su zabijali.

"Čestitke Hajduku na pobjedi. Iskoristili su naše greške i zabili dva pogotka iz prekida. Nakon toga se nismo uspjeli vratiti u utakmicu. Moje mišljenje je da smo dobro izgledali na terenu, no to u konačnici ništa ne znači. Hajduk je imao dva prekida, poentirao iz njih i odveo utakmicu prema svojoj pobjedi, ne mogu reći prema mirnim vodama, jer zabili smo i mi na vrijeme gol, no nažalost nismo uspjeli izjednačiti”, rekao je nakon utakmice Čabraja.

Nećemo napisati da je Lokomotiva zaslužila pobjedu u sve četiri utakmice, ali barem bod – je.

Lokomotiva igra jedan od najatraktivnijih nogometa lige, zagrebački sastav je (uvjerljivo) druga najefikasnija momčad prvenstva, s četiri pogodaka više od prvih pratitelja (Hajduk, Varaždin i Osijek). No, dok Lokomotiva s izgradnjom napada i hrabrom, ofenzivnom igrom protiv favoriziranih protivnika nema problema, Silvijo Čabraja morat će ipak poraditi na poboljšanju obrambenog segmenta igre, pogotovo nakon prekida. Oba Hajdukova gola te po jedan gol u porazima od Gorice, Šibenika i Dinama, Lokosi su primili nakon prekida.

Sažetak utakmice Hajduk – Lokomotiva pronađite OVDJE.

No, takvi golovi i svojevrsni ‘blackoutovi’, koje je Lokomotiva imala u tri od četiri gostujuća poraza (Dinamo, Gorica i Hajduk), donekle možemo pripisati neiskustvu, odnosno, uz Varaždin i Istru 1961, najmlađoj momčadi HNL-a.

Sinoć su protiv Hajduka, recimo, zaigrali Nikola Čavlina (20), Jon Mersinaj (23), Nikola Soldo (21), Ivan Miličević (24), Enis Cokaj (23), Art Smakaj (19), Mateo Marić (24), Jakov Anton Vasilj (20), Silvio Goričan (22), Sandro Kulenović (23), a kasnije su još u igru ulazili Marko Vranjković (23), Luka Stojković (18), Indrit Tuci (21), Valdan Bubanja (23) i praktički kadet Marin Šotićek (17).

Jedini donekle stariji igrač od njih 16 koji su sinoć nastupili bio je Branimir Cipetić (27).

Ukupni prosjek godina - 21.75, odnosno najmanji kojeg je jedna momčad imala u ovosezonskom prvenstvu.

Prema tome, takvi ‘blackoutovi’ su normalna pojava za ovaku mladu momčad kojoj će, ako nastavi s dosadašnjim predstavama, sigurno prekinuti i tu crnu seriju gostujućih poraza. No, prije idućeg gostovanja, početkom rujna na Aldo Drosini, Lokose čeka Slaven Belupo na Kranjčevićevoj (27. kolovoza). A na domaćem terenu Lokomotiva ne zna za poraz od Hajduka u Kupu krajem studenog prošle godine, a samo u posljednjih devet domaćih utakmica, momčad s Kajzerice ima sedam pobjeda i dva remija, protiv Osijeka i Dinama.

(1.90) Lokomotiva (3.50) Slaven Belupo (4.20)

HNL, 6. kolo

Petak, 19. kolovoza

Slaven Belupo – Gorica 2:1

Subota, 20. kolovoza

Varaždin – Šibenik 2:2

Dinamo – Osijek 5:2

Nedjelja, 21. kolovoza

Istra 1961 – Rijeka 1:1

Hajduk – Lokomotiva 2:1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+

 


Tagovi

Prva HNLNK LokomotivaLokomotiva Zagreb

Ostale Vijesti