Vjeran Zgane Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zgane Rogulja/PIXSELL

Triler u Varaždinu prošao bez pobjednika, utakmicu obilježili bivši igrači Hajduka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 20.08.22. | 20:30

Šego je zabio golčinu, a Delić i Čop donijeli bod gostima

Varaždin i Šibenik remizirali su 2:2 u 6. kolu HNL na Gradskom stadionu u Varaždinu. Domaći su prije susreta posvetili na semaforu poruku podrške svome kapetanu Igoru Postonjskom koji se oporavlja od teške ozljede. Postonjski je stradao prošlog vikenda na prvenstvenoj utakmici protiv Osijeka. Odmah nakon sudara s Mijom Caktašem i teške ozljede u KBC Osijek izvršen je operativni zahvat intermedularne osteosinteze tibije i fibule. Izvan terena će sigurno biti nekoliko mjeseci, a klub ga je podržao još jednom lijepom gestom.

Gledajući omjere i statistike nije mirisalo da će danas u Varaždinu biti golijade, ali smo se prevarili. U jako dinamičnoj utakmici, punoj preokreta i sjajnoj predstavi bivših igrača Hajduka pala su četiri gola. Varaždin je od početka sezone mučio velike momčadi, pokazao dobru igru, ali su nakon šest kola momčad Marija Koovačevića je na tek jednoj pobjedi.

Šibenčanima se zamjeralo u prošlim utakmicama da malo šutiraju na gol, a Damir Čanadi kao da je prihvatio tu kritiku i zatražio od svojih igrača da napumpaju tu statistiku danas. Samo u prvom poluvremenu šutirali su 15 puta prema Zelenika od čega je pet udaraca išlo u okvir gola, a jedan je i završio u mreži. Imao je Šibenik nekoliko opasnih pokušaja, a u 24. jednu prigodu su realizirali.

Nastala je tad opća pomutnja u šesnaestercu Varaždina nakon kornera gostiju. Mesa je zakuhao situaciju,a Duje Čop zakucao iz blizine iza leđa Olivera Zelenike za rezultat 0:1.

Nije se dugo čekalo na odgovor domaćih koji su samo pet minuta kasnije došli do izjednačenja. Lamine Ba primirio je svijeću i povratnom loptom pronašao Michelea Šegu koji je s desetak metara donio ekspresno izjednačenje Varaždincima.

Gosti su vodili u udarcima, a domaći u posjedu tijekom prvog dijela. Bilo je tu još prilika koje nisu realizirane pa se na odmor otišlo s rezultatom 1:1.

Na otvaranju drugog dijela pokušao je Ivan Delić iznenaditi Zeleniku, no prošlo je to bez veće opasnosti. Ubrzo nakon toga, njegov bivši suigrač iz Hajduka je uspio na svom naumu iznenaditi Lovru Rogića. Potegnuo je Šego u 50. minuti s 20-ak metara okružen trojicom Narančastih u pogodio same rašlje za preokret Varaždina na 2:1.

Mogli su Varaždinci i povisiti vodstvo četiri minute kasnije kad je Tonio Teklić pogodio gredu iz slobodnog udarca, a odbijanac je Aron Elezi poslao u stativu. Nastavilo se dinamično prema vratima Šibenika. Prilike su imali Brodić i Elezi, ali nisu uspjeli pronaći put iza leđa Rogića.

Mogao se proslaviti i Teklić u 65. minuti kad je prošao trojicu šibenskih braniča u kaznenom prostoru, ali na kraju je ostao blokiran u petercu. I kako kaže ona stara nogometna tko ne zabije primit će. Tako se na štetu Varaždinaca ispostavilo u 69. minuti.

Pao je Delić u kaznenom prostoru nakon što ga je srušio Mato Stanić, a Fran Jović nije dvojio i pokazao je na bijelu točku. Delić je preuzeo odgovornost i lagano s 11 metara plasirao loptu za 2:2 iza leđa Zelenike.

Tu dinamika nije pala, a prijetnje su sijevale na obje strane. Teklić je nastavio atraktivnim potezima pa je tako u 74. minuti uposlio Šegu nakon tunela Salomonu, no bivši hajdukovac nije pronašao put do mreže za hat-trick. Meč loptu je imao i Šibenik u 86. minuti kad je nastala gužva ispred Zelenike, ali nitko se od Šibenčana nije snašao za realizirati priliku.

Pred kraj susreta orili su se zvižduci s varaždinskih tribina kad Jović nije pokazao na bijelu točku. Pao je Šego nakon duela s Araijem, ali procjena suca i VAR sobe je bila da nema govora o penalu. Nisu tu stale ni prijetnje gostiju. Vidović je čekao pred kaznenim prostorom dugu loptu, a stvar je spasio Zelenika pravovremenim izlaskom s gola.

Završila je tako utakmica s četiri pogotka, po dva na svakoj strani. Varaždin je sad na šestom mjestu prvenstvene ljestvice s isto toliko bodova dok je Šibenik na trećem sa sedam. U idućem kolu Šibenik će ugostiti Dinamo, a Varaždinci idu u goste Rijeci.

Golove i najzanimljivije situacije s utakmice možete pogledati OVDJE.

Varaždin – Šibenik 2:2

Stadion: Gradski stadion Varaždin

Glavni sudac: Fran Jović, pomoćnici: Hrvoje Radić i Luka Pušić, četvrti sudac: Marino Majstorović; VAR: Ivan Bebek, AVAR: Jerko Crnčić

Strijelci: Duje Čop (24') 0:1, Michele Šego (29') 1:1, Michele Šego (50') 2:1, Ivan Delić (69' – 11m) 2:2

Žuti kartoni: Jorgo Pellumbi, Agon Elezi, Marija Kolarić, Filip Brekalo (Varaždin); Duje Čop, Mislav Matić, Mario Čurić, Patrick Solomon, Stefan Perić (Šibenik)

Crveni karton: /

Varaždin (4-3-3): Zelenika – Kolarić, Ba(od 85' Belcar), Pellumbi, Urata(od 73' Brekalo) – Elezi, Teklić, Lusavec(od 46' Stanić) – Peco(od 46' Jelenić), Brodić(od 73' Perić), Šego

Šibenik (3-4-3): Rogić – Mesa, M. Matić(od 67' Čanadi), Perić – Arai, Salomon, B. Matić(od 66' Vidović), Mina – Ćurić(od 88' Kreković), Delić, Čop(od 78' Kvesić)

Petak, 19. kolovoza

Slaven Belupo – Gorica 2:1

Subota, 20. kolovoza

Varaždin – Šibenik 2:2

Dinamo – Osijek, 21.05

Nedjelja, 21. kolovoza

Istra 1961 – Rijeka, 18.55

Hajduk – Lokomotiva 21.05


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

NK VaraždinNK Šibenik

Ostale Vijesti