Jerome Miron-USA TODAY Sports
Jerome Miron-USA TODAY Sports

VIDEO Dončić i Irving ispratili Clipperse na godišnji, Orlando izborio sedmu utakmicu

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 04.05.24. | 08:10

Odigrane su dvije utakmice NBA doigravanja, a u jednom paru imat ćemo maksimalan broj dvoboja

Dallas Mavericksi plasirali su se u polufinale doigravanja Zapadne konferencije nakon što su sinoć kod kuće u šestoj utakmici uvjerljivo sa 114-101 svladali Los Angeles Clipperse i dobili seriju rezultatom 4-1.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najzaslužniji za pobjedu Dallasa bio je Kyrie Irving koji je zabio 28 od svojih 30 poena u drugom poluvremenu. Luka Dončić je dodao 28 poena, 13 asistencija i sedam skokova za Maverickse koji će u polufinalu igrati s prvim nositeljima Oklahoma City Thunderom.

"Da budem iskren s vama, bio sam fizički umoran i iscrpljen u prvom poluvremenu", rekao je Irving. "Igranje obrane na visokoj razini će vam to učiniti. Samo sam zahvalan što su me suigrači podigli. Ušli smo u poluvrijeme i bilo je 52-52, tako da je to bila igra svih nas".

P.J. Washington dodao je 14 poena, Daniel Gafford 13, a pričuva Dereck Lively II 10 poena i devet skokova za Maverickse.

Kod Clippersa najbolji je bio Norman Powell koji je utakmicu završio s 20 poena, a Paul George dodao je 18. Hrvatski košarkaš Ivica Zubac je odigrao 37:01 minuta za Clipperse i zabio je 17 poena (šut iz igre 6/11, slobodna bacanja 5/8) uz 11 skokova i jednu asistenciju. James Harden je dodao 16 poena, 13 asistencija i sedam lopti, a Terance Mann 14 poena za Clipperse koji su bili bez ozlijeđenog Kawhija Leonarda treću uzastopnu utakmicu i četvrti put u seriji.

Dallas je imao 15 poena prednosti na početku zadnje četvrtine i ubrzo je povećao na 100-78 sedam i pol minuta prije kraja nakon uzastopnih koševa Dončića i Derricka Jonesa Jr.

Pet i pol minuta prije kraja rezultat je 106-82 za Dallas. Tada su se Clippersi probudili, Harden je zabio tricu i zaustavio Dallasov niz od 13-2 te smanjio zaostatak Los Angelesa na 108-95 s nešto više od tri minute prije kraja.

Međutim, Dallas nije ispuštao prednost i minutu i 14 sekundi prije kraja vodi s 14 razlike (114-100) a do kraja je samo Powell zabio jedno slobodno bacanje za Clipperse.

U drugom noćašnjem dvoboju, košarkaši Orlando Magica izborili su sedmu utakmicu doigravanja Istočne konferencije nakon nšto su sinoć na svom terenu sa 103-96 pobijedili Cleveland Cavalierse.

Paolo Banchero zabio je 27 poena, a Franz Wagner dodao je 26 za Orlando koji je izjednačio na 3-3 u seriji na četiri pobjede i izborio svoju prvu sedmu utakmicu od doigravanja 2009. godine.

Sedma utakmica se igra u nedjelju u Clevelandu, a pobjednik će se plasirati u konferencijsko polufinale gdje će se odmjeriti snage protiv prvih nositelja Boston Celticsa.

Clevelandu nije pomoglo ni 50 poena Donovana Mitchella. Darius Garland dodao je 21 poen za Cavalierse.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

NBALos Angeles ClippersDallas MavericksIvica ZubacLuka Dončić

Ostale Vijesti