Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Odluka o naslovu prvaka mogla bi pasti danas, Osječani love majstoricu u Zagrebu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.05.24. | 11:00

Nedjeljna bi utakmica, ukoliko Mladost pobijedi, mogla biti i posljednja ovosezonska

Odbojkaši Mladosti i Osijeka u nedjelju igraju četvrtu utakmicu play offa odbojkaša, a zagrebačka momčad trenutačno vodi 2-1 u finalnoj seriji.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nedjeljna bi utakmica, ukoliko Mladost pobijedi, mogla biti i posljednja ovosezonska.

Sva su tri dosadašnja susreta doigravanja za prvaka Hrvatske u odbojci okončana u četiri seta. Mladost, aktualni prvaci države, slavili su na svom terenu, u Domu odbojke Bojan Stranić, dok su Osječani bili bolji u svojoj dvorani bili bolji.

Nakon odlične utakmice u četvrtak u Zagrebu, u kojoj je Mladost pobijedila s 3:1, šanse za obranu njihovog naslova sve su veće. Jer, vode u seriji s 2-1, pred njima ipak nije utakmica 'biti ili ne biti', kao pred Mursom.

Trener Mladosti Ratko Peris, koji će odmah nakon klupske sezone uskočiti u onu reprezentativnu, kao prvi asistent izborniku Igoru Juričiću, zna da njegove igrače u Osijeku čeka težak zadatak.

"I u prvoj smo utakmici dominirali u prva dva seta, i onda, odjednom – kao da smo već dobili utakmicu. U Osijeku slična situacija, prvi set dobijemo lako, i onda nestanemo. Počinjemo biti u panici, pa se previše opustimo, počnemo igrati 'bez glave', a Mursa je momčad koja će se boriti od prvog do posljednjeg poena, što su do sada i nebrojeno puta pokazali", rekao je Peris koji je svjestan da je psihološka priprema za utakmicu iznimno važna.

"Jako puno igra mentalni sklop u glavi, mi imamo dosta mladih igrača u momčadi i to sve još treba podići na pravi nivo. U Osijek idemo dati sve od sebe i pokušati završiti seriju. Mi se svi dobro poznajemo, nema tu prostora za prevelika iznenađenja. Ako uspijemo zadržati koncentraciju do kraja, ako odigramo na nivou prva dva seta s posljednje utakmice u Zagrebu, mislim da se možemo nadati pobjedi. U svakom slučaju, biti će to još jedan odličan odbojkaški show, utakmica koja će napuniti tribine a i obzirom da je na TV sigurno će pobuditi veliku pažnju sportske javnosti", dodao je.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Odbojka

Ostale Vijesti