Davor Puklavec/PIXSELL
Davor Puklavec/PIXSELL

Pobjeda u pravom trenutku i vjera u čudo protiv Villarreala

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.08.22. | 08:05

Prekinut je negativan niz u utakmici koja je imala dodatan imperativ pobjede

Tri boda ostala su na Poljudu u pravom trenutku. Slavio je Hajduk u 6. kolu HNL protiv Lokomotive s 2:1 i prekinuo negativan niz nastao porazima od Vitorije, Dinama i Villarreala. Rušili su ti porazi samopouzdanje momčadi Valdasa Dambrauskasa koja je pod njim prošle sezone upisala svega dva poraza. Stoga je i utakmica protiv Lokomotive dodatno bila podcrtana s imperativom pobjede na Poljudu za povratak pozitivan kolosijek.

Momčad s Kajzerice od početka sezone neugodan je protivnik svima, a pokazali su to i na Poljudu. Da nisu došli u Split na izlet pokazali su od početka do kraja s nekoliko obećavajućih prilika, ali srećom po Hajduk bez konkretne završnice osim realiziranog jedanaesterca. Igra momčadi Valdasa Dambrauskasa nije generalno ostavila dobar dojam, što je potvrdio i sam trener nakon utakmice, ali je još jednom rutinski uzela tri boda. Pokazali su to i ranije protiv Istre 1961 i Varaždina, gdje je rezultat bio bolji od dojma. Sjetimo li se nekih prošlih vremena u takvim utakmicama Hajduk je često znao ostati bez bodova, a sad ih rješava rutinski.

U prvom planu na ovom susretu bio je Chidozie Awaziem koji je odigrao na desnom stoperu. Zamjerali su mu se kiksevi protiv Dinama i Villarreala, a danas je imao svoje trenutke iskupljenja. Prvenstveno u golu koji je zabio u maniri golgetera za vodstvo Hajduka, potezom kakav smo navikli gledati od Marka Livaje. U obrani je bio jako dobar, a ostala mu je mala zamjerka na rušenje Sandra Kulenovića u kaznenom prostoru kad je pokušao ispraviti grešku Janija Atanasova.

Nakon vodstva u prvo poluvremenu i dobre igre na otvaranju drugog, zadnjih dvadesetak minuta igra Bijelih nije bila ni blizu razine kakvu bi htio Dambrauskas. Još jednom je visilo vodstvo do zadnjih minuta. Na kraju bodovi su tu, a za dojam sutra već više nitko neće mariti. No za ispunjenje nekih viših ciljeva takvi periodi u igri se ne bi smjeli događati.

Kakav ishod bude protiv jačih momčadi kad se izgubi fokus vidjelo se protiv Villarreala u Valenciji. Sad s ovom pobjedom i vraćanjem pozitivnog ozračja u pravom trenutku Bijeli vjeruju u čudo za uzvrat protiv Žute podmornice u četvrtak. Posebnu energiju igračima daju pune tribine, a koliko vjeruju u njih navijači pokazali su pjesmom i podrškom nakon utakmice.

Pjevalo se 'Hajduče znaj, još nije kraj, igraj i nikad se ne predaj' i tako zazivali isti pristup kao protiv Vitorije na Poljudu. U nogometu smo se uvjerili više puta da su čuda moguća, a na Bijelima je u četvrtak da probaju realizirati svoje čudo pred ispunjenim Poljudom.

HNL, 6. kolo

Petak, 19. kolovoza

Slaven Belupo – Gorica 2:1

Subota, 20. kolovoza

Varaždin – Šibenik 2:2

Dinamo – Osijek 5:2

Nedjelja, 21. kolovoza

Istra 1961 – Rijeka 1:1

Hajduk - Lokomotiva 2:1



Tagovi

HajdukVillarrealLokomotiva Zagreb

Ostale Vijesti