Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Slaven traži prekid crnog domaćeg niza, Gorica želi izbjeći petu utakmicu bez pobjede

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 04.05.24. | 08:01

Nogometaši Slaven Belupa danas će s početkom u 17 sati na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš ugostiti Goricu.

Dok se u gornjem domu prvenstva bije opasna bitka za naslov prvaka između Dinama i Rijeke, Hajduk sanja matematičku kombinaciju iz najluđih snova da ipak domogne trofeja, a Osijek i Lokomotiva se tuku za četvrtu poziciju, u donjem domu druga pjesma.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rudeš se odavno zacementirao za ispraćaj iz lige, možda čak i titulu najlošije momčadi u povijesti HNL-a ne dođu li do još barem dva boda kako bi preskočili Radnika iz Velike Gorice (1993./94.) i Varaždin (2011./2012.). Za to vrijeme, Gorica, Istra 1961 i Slaven Belupo biju boj za šesto mjesto, što god to značilo u bilo kojem smislu, osim onom statističke prirode. Jasno, nitko ne želi predati utakmicu, ali nekog posebnijeg značaja one više nemaju. Jedna takva će biti i ona Koprivničana i Turopoljaca.

Nogometaši Slaven Belupa danas će s početkom u 17 sati na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš ugostiti Goricu. UTakmicu možete gledati u izravnom prijenosu na MaxSport 1. Gorica i Slaven u tri su ovosezonska susreta dva puta remizirali, a posljednji put su slavili Turopoljci na svome terenu 1-0.

"Moramo ispraviti loš dojam iz utakmice s Istrom. Svjesni smo da smo ove polusezone ostali dužnici našim navijačima. Jedini cilj su tri boda", rekao je Ivan Radeljić čiji je klub trenutno na predzadnjoj poziciji lige s 30 bodova, dok su protivnici na sedmom mjestu s pet bodova prednosti. Goričani mogu eventualno preskočiti Varaždin koji s Hajdukom igra tek 5. svibnja, ali to je jedini značaj što se tiče pozicija na tablici u ovoj utakmici.

Domaćini imaju čak pet poraza na domaćem terenu pa će Gorica unatoč izostancima imati dobru priliku da ih rani, no domaćini su najavili da će tražiti prekid krize.

"Dolazi nam momčad koja ima neke svoje probleme, a nama je utakmica jako bitna da prekinemo negativan niz. Imamo negativan niz kod kuće, to je jako ozbiljna stvar i to se mora promijeniti, to ne može biti tako. Od igrača ću zahtijevati da to pod svaku cijenu prekinemo", najavio je trener Radeljić. No, nije ni Gorica briljirala na gostovanjima, nije slavila više od mjesec dana u gostima, još od Varaždina, a prije njega su bili remiji i porazi.

Osim slabije statistike u gostima, imaju i Goričani svoje druge probleme. Nakon 3-0 poraza od Osijeka i oni su svjesni da moraju bolje.

"Moramo sve bolje od ove zadnje utakmice s Osijekom. To je od mog dolaska bila najlošija utakmica. Puno tu stvari nije štimalo, od same energije, trke, duela, pasa, sve je falilo. Tako da sam uvjeren da ćemo u Koprivnici odigrati bolju utakmicu, da teško možemo ponoviti takvu utakmicu. Čeka nas jako zahtjevna utakmica protiv momčadi koja, uostalom kao i mi, po igračkom kadru nije ostvarila rezultat koji su planirali. Radi se o jednoj dobroj ekipi, imali su malo i peha, tako da u svakom slučaju sve samo ne lagana utakmica za nas", rekao je Rajko Vidović i dodao:

"Nemamo Štigleca, nemamo Krizmanića, tu fale neki standardni igrači, ali ono što se kaže koga nema bez njega se i može i mora. Moramo dati priliku mlađim igračima, a na njima je da se pokažu, dokažu. Moramo sve napraviti da u Koprivnici uradimo jedan dobar rezultat. Ono što je najbitnije privesti sezonu kraju, sad govorim i za nas, a i Belupo, a pri tome dati priliku mladim igračima i procijeniti tko je taj za sljedeću sezonu."

Niti jedna momčad neće imati izostanke zbog tri žuta kartona.

Pravdu će na ovom dvoboju dijeliti Zdenko Lovrić iz Đakova, dok će u VAR sobi kao pomoć imati ugledno ime - Ivana Bebeka (Rijeka).

Očekivane postave:

Slaven Belupo (4-2-3-1): Sušak - Bosec, Pllana, Božić, Štefulj - Lepinjica, Agbekpornu - Murić, Mioč, Liber - Štrkalj

Gorica (4-1-4-1): Banić - Đekić, Maloča, Matković, Leš - Soldo - Majstorović, Mitrović, Pršir, Rukavina - Vujnović





Tagovi

Slaven BelupoHNK GoricaHNL

Ostale Vijesti