Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Dinamo ima sve za rušenje Norvežana, niz Modrih je fantastičan, a recept samo jedan: napad mora 'pobijediti' obranu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 21.08.22. | 08:16

Dinamo je u šest utakmica u Maksimiru, nakon Superkupa, zabio čak 22 gola, najmanje dva svakom suparniku. Osijeku i Hajduku u dva je poluvremena zabio osam golova, a već četvrtu utakmicu zaredom protvinici nisu dobili manje od četiri komada. Dinamov je napad u Zagrebu ubojit, međutim, brine podatak da su u svih šest utakmica Modri primili barem po gol,uglavnom čak i dva

Dinamo se protiv Osijeka (5:2) opet pokazao u svom, sad već standardnom, izdanju. Jedno poluvrijeme slabije, drugo odlično, na kraju opet dovoljno za visoku (5:2) pobjedu. Ante Čačić mogao je opet biti zadovoljan rezultat, većim dijelom i izvedbom svoje momčadi. Sve što je želio dobiti prije uzvrata play-offa Lige prvaka protiv Bodo/Glimta, Čačić je i dobio. Visoka pobjeda za novu rundu samopouzdanja i kao novi krunski dokaz mogućnosti ove momčadi i porasta forme.

Možemo slobodno reći, svi preduuvjeti za rušenje Norvežana i ulaska u Ligu prvaka ispunjeni, Dinamo ima u nogama plasman u skupine elitnog natjecanja. Jer, u Maksimiru je Dinamo ove sezone raspucan i efikasan do krajnijih granica. Dakle, nakon onog Superkupa s Hajdukom, 'nule' u 90 minuta i odluke nakon pucanja jedanaesteraca, Dinamo je svojim suparnicima u Maksimiru zabio 22 gola u šest utakmica! I pritom, nikome manje od dva, a samo je skopski Shkupi uspio izbjeći poraza. Znači, redom, Lokomotiva je dobila tri gola (3:2), Shkupi dva (2:2), Istra četiri (4:1), Ludogorec četiri (4:2), Hajduk četiri (4:1) i Osijek pet (5:2). Fantastičan je to niz, Maksimir je postao snažna Dinamova utvrda, svakom protivniku jasno je da bi ovdje mogao dobiti 'porciju'. Dakle, čak i uz neke slabije dijelove utakmica, a rijetko je koju Dinamo odigrao dominantno u kontinuitetu svih 90 minuta, Modri su spremni rezultatski 'razbiti' suparnika i pošteno mu napuniti mrežu. Recimo, u dva poluvremena, jednom protiv Hajduka i jednom protiv Osijeka, Dinamo je uspio zabiti čak osam golova. Protiv dva, nominalno, najjača rivala u HNL-u. A to je fenomenalna najava za ono što slijedi u srijedu, za dolazak Bodo/Glimta. Norvežani imaju 1:0 iz prvog susreta, ali s obzirom da slove za momčad koja puno lošije prolazi na gostovanjima nego na svom stadionu, ovakav Dinamo ima uistinu velike izglede za prolaz.

"Moja priča da ćemo biti najbolji u kolovozu pokazala se točnom. Imamo dosta širok roster, sve više igrača koji su u dobroj formi i vjerujem da ćemo u sinergiji s našim navijačima izboriti Ligu prvaka", rekao je nakon utakmice zadovoljni Ante Čačić.

Činjenica da je k tome protiv Osijeka uspio odmoriti Ademija, Ristovskog, Boška Šutala, Baturinu, Špikića, Ljubičića..., neke sigurne a neke vjerojatne startere protiv norveškog prvaka, dodatno je navukla osmijeh na Čačićevo lice. Podizanje forme vidljivo je i kod Luke Ivanušeca, da ne govorimo o Bruni Petkoviću, koji dugo nije izgledao ovako raspoložen, željan pogodaka, razigran. Jednostavno, imjaju u Maksimiru puno razloga za optimizam, dojam je kako je, nogometno, sve uoči uzvrata na strani Dinama.

Međutim, jedan podatak ipak poziva na oprez i Čačić i igrači o njemu moraju voditi računa. U svih tih šest utakmica u Maksimiru nakon Superkupa Dinamo je primio barem jedan pogodak, a Lokomotiva, Shkupi, Ludogorec i Osijek zabili su čak dva. Nije lako uvijek zabiti više, u ovom slučaju Dinamo treba zabiti dva više od suparnika, stoga do srijede Čačić mora povesti i malo računa o obrani.

"Protiv momčadi kao što je Bodo/Glimt ne smijemo imati rupu kao protiv Osijeka. Neke golove primamo, jer nismo dovoljno koncentrirani, često s bočnih pozicija. Radimo na tome, razgovaramo, uvježbavamo. Nedostaje nam malo harmonije u obrani, nekad i malo sreće, a i ne smijemo biti nestrpljivi", kazao je Čačić na tu temu, svjestan da postoje stvari koje mogu i moraju biti bolje. Hoće li do srijede pronaći rješenje za te probleme? U svakom slučaju, Dinamo ima sve u svojim rukama, ima i jako oružje - efikasnost. A recept za Ligu prvaka zvuči sasvim jednostavno; Dinamo napad mora 'pobijediti' vlastitu obranu, zabiti dva više no što će primiti. U zadnje vrijeme u Maksimiru to je postala praksa.

HNL, 6. kolo

Petak, 19. kolovoza

Slaven Belupo – Gorica 2:1

Subota, 20. kolovoza

Varaždin – Šibenik 2:2

Dinamo – Osijek 5:2

Nedjelja, 21. kolovoza

Istra 1961 – Rijeka, 18.55

Hajduk – Lokomotiva 21.05

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+



Tagovi

GNK DinamoOsijekHNLBodo/GlimtLiga prvaka

Ostale Vijesti