Davor Puklavec/PIXSELL
Davor Puklavec/PIXSELL

Hajduk prekinuo negativan niz, Lokomotiva poražena na Poljudu

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 21.08.22. | 23:01

Bijeli su slavili s 2:1 u 6. kolu HNL-a protiv momčadi s Kajzerice

Hajduk je na Poljudu u 6. kolu HNL-a slavio protiv Lokomotive s 2:1.

Lokomotiva je u Split stigla s epitetom momčadi koja igra najbolji nogometu HNL-u, no protiv Hajduka nisu pokazali puno od toga. Hajduku je ovo bila prva domaća utakmica u HNL-u ove sezone nakon što su odgađani susreti s Rijekom i Goricom. Bijeli su još u četvrtak igrali prvi susret play-offa protiv Villarreala u Valenciji gdje su poraženi s 4:2, a uzvrat je na Poljudu u četvrtak 25. kolovoza. Težak je to ritam u kojem su nanizali tri poraza i Lokomotiva im je bila situacija za prekinuti negativan niz.

Dojam u prvom poluvremenu bio je lošiji od rezultata za Bijele,a za Lokomotivu ukupno je bilo sve loše. Nije se uživalo tad na Poljudu u posebno dopadnom nogometu. Bilo je to više kost u kost i nepovezana igra sve dok Hajduk poveo. Prvi gol je praktički samostalna izvedba Chidozieja Awaziema. Nigerijski stoper posljednje je pojačanje u redovima Bijelih, a u svojim prvim utakmicama bio je meta kritika zbog kiksa na Maksimiru, a onda i partije na zadnjem veznom protiv Villarreala.

Danas je odigrao jako dobru utakmicu i pokazao one karakteristike kojima su ga komplimentirali Portugalci kad je dolazio u Hajduk. Osim što je bio dobar u obrani doveo je Hajduk u vodstvo u 33. minuti.

Filip Krovinović je izveo slobodni udarac sa sredine terena, Josip Elez nogom prebacio u kazneni prostor, a tamo Awaziem u maniri golgetera zabio. Glavom je prebacio čuvara, primio je loptu na prsa i nogom zakucao za 1:0.

Nije se dugo čekalo na drugi gol, ali se čekalo dugo na njegovo priznavanje. Igrala se 39. minuta kad je Dario Melnjak prebacio ubačaj iz kuta na drugu stativu, a tamo se snašao Lukas Grgić i bedrom iz blizine ubacio loptu u mrežu. Sudac Tihomir Pejin prvo je rezolutno pokazao da nema gola.

Činilo se na prvu možda sucu da je igrao rukom Grgić kod zabijanja gola, a i je li bio u zaleđu. Javio mu se VAR s kojim je analizirao preko direktne linije bez gledanja u ekran i na kraju donio odluku da prizna zgoditak za 2:0 Hajduka.

Početkom drugog dijela Silvijo Čabraja, nezadovoljan igrom svoje momčadi, odlučio se napraviti promjene u sastavu. Ostavio je u svlačionici Jakova Antona Vasilja i Arta Smakaja, a na travnjak je poslao Luku Stojkovića i Indrita Tucija. No ni rane izmjene nisu previše pomogle Lokomotivi.

Hajduk je nakon odmora izašao organiziraniji i ono što je u prvom dijelu ostavljalo loš dojam više nije bilo tako. Lopta je bila uglavnom u nogama hajdukovaca, a Lokomotiva je od 46. do 73. minute šutirala samo jednom po golu. Sve dok se nije zaigrao Jani Atanasov oko kojeg kruže glasine da bi mogao napusitit uskoro Poljud. Makedonski veznjak nije dobro primio loptu u opasnoj zoni i izgubio je, a Lokomotiva je pokrenula opasan napad. Uslijedilo je dodavanje za Kulenovića u dubinu, a u kaznenom prostoru srušio ga je Awaziem.

Pokazao je Pejin odmah na bijelu točku bez puno razmišljanja. Sandro Kulenović postavio je loptu na 11 metara i zabio iza leđa Lovre Kalinića za rezultat 2:1. Imala je Lokomotiva nakon toga izlete na polovicu Hajduka, posebice pri kraju utakmice, ali bez konkretnog učinka, a isto su završavali i pokušaji domaćih.

Hajduk je s ovom pobjedom na trećem mjestu s devet bodava, a Lokomotiva je na petom sa šest. Bijele u idućem kolu čeka gostovanje u Osijeku, dok će Lokomotiva ugostiti Slaven Belupo.

Hajduk – Lokomotiva 2:1

Stadion: Poljud, Split. Gledatelja: 19243

Glavni sudac: Tihomir Pejin; pomoćnici: Dino Knez, Ivan Janić; četvrti sudac: Mateo Erceg

Strijelci: Chidoize Awaziem (33') 1:0, Lukas Grgić (39') 2:0, Sandro Kulenović (74' – 11m) 2:1

Žuti kartoni: Jan Mlakar, Josip Elez (Hajduk); Art Smakaj, Jon Mersinaj, Enis Cokaj (Lokomotiva)

Crveni karton: /

Hajduk (4-2-3-1): Kalinić – Lovrencsics(od 75' Mikanović), Elez, Aweziem, Melnjak – Fossati(od 67' Atanasov), Grgić – Mlakar(od 75' Sahiti), Krovinović(od 85' Čubelić), Biuk(od 84' Čolina) – Livaja

Lokomotiva (4-5-1): Čavlina – Cipetić(od 70' Vranjković), Mersinaj, Soldo, Milićević – Goričan(od 84' Šuticek), Smakaj(od 46' Stojković), Marić(Bubanja), Cokaj, Vasilj(od 46' Tuci) – Kulenović

HNL, 6. kolo

Petak, 19. kolovoza

Slaven Belupo – Gorica 2:1

Subota, 20. kolovoza

Varaždin – Šibenik 2:2

Dinamo – Osijek 5:2

Nedjelja, 21. kolovoza

Istra 1961 – Rijeka 1:1

Hajduk – Lokomotiva 2:1


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

HajdukLokomotiva ZagrebHNL

Ostale Vijesti