Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Petković u 93. promašio pobjedu, Istrijani 19 utakmica ne znaju za slavlje protiv Rijeke u HNL-u

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 21.08.22. | 21:00

Domaćin ostaje na začelju HNL-a, s tim da su posljednje četiri momčadi, među kojima je i Rijeka, bodovno izjednačene.

Svakome po bod u derbiju začelja. Ni jedni ni drugi više nisu ni zaslužili, jer Rijeka je dobro startala pa se onda energetski potpuno ugasila, dok je kod Puljana bod u današnjem ogledu veoma zadovoljavajući budući da su već u prvih 15 minuta mogli biti tri pogotka u zaostatku. No, sama činjenica da je kod Rijeke najbolji pojedinac bio Nediljko Labrović, a kod domaćina Lovro Majkić, dovoljno govori o tome što je tko zaslužio. Krajnji rezultat bio je 1:1, zabijali su Vučkić (5.) i Petković (26.), s tim da je potonji mogao postati apsolutni heroj susreta da je u 93. minuti iz veoma dobre pozicije svladao Labrovića. No, to ipak nije bio slučaj…

Nisu još ni svi gledatelji stigli na tribine, a domaćin je već bio u zaostatku. Dugu loptu u 16-erca je poslao s lijeve strane Prince Ampem, domaći stoperi bili su loše kordinirani, Vučkić se izborio za poziciju i onda sjajno pogodio te rasparao mrežu Zagrepčanina Majkića koji je prije dolaska u Istru 1961 četiri godine bio član mlađih uzrasta Rijeke.

Malo je nedostajalo da Rijeka već u 10. minuti napravi veliki korak prema pobjedi protiv Istrijana, ali je udarac Djouahre odsjeo na vratnici. Teško je reći što bi bilo, ali da je Alžirac bio malo precizniji, vjerojatno bi utakmica otišla u nekom drugom smjeru.

I u 15. minuti je Rijeka mogla do pogotka, ali je Majkić obranio udarac Vučkića, da bi svega minutu kasnije sjajan solo prodor Ampema lako ukrotio domaći čuvar mreže. Rijeka je bila bolja u početku, ali nepisano nogometno pravilo je 'ne zabiješ – dobiješ' što im se dogodilo u 26. minuti.

Petković je primio loptu uz aut liniju. S lijeve strane okomito krenuo prema 16-ercu, obrana Rijeke kao da je dobila zadatak da ga čuva 'poluaktivno', a posuđeni igrač Osijeka to je iskoristio zabivši špicom s nekih 17 metara. Lopta je prošla kroz noge Pavloviću, Labrović je teško mogao bolje reagirati, a 'momentum' je u tom trenutku u potpunosti otišao na stranu domaćina koji je do kraja poluvremena bio bolji takmac.

Labrović je u 37. sjajnom intervencijom obranio udarac Bakrara, dok je četiri minute kasnije na drugoj strani glavom tukao Krešić, ali to je bilo suviše slabašno da bi se Majkić zabrinuo.

U nastavku je ritam malo splasnuo pa se na prvu 'kakvu-takvu' priliku čekalo 20 minuta. Kadušić se našao u mat poziciji, ali je Labrović nogom obranio njegov udarac. Sjajna obrana povremenog hrvatskog reprezentativca.

Izgleda kako su priče o 'viroznoj svlačionici' bile malo pretjerane budući da je Gonzalo Garcia prvu promjenu napravio u 70. minuti kad je Mumba ušao umjesto Petrusenka, dok je ranije Budicin u potrazi za pobjedom u ubacio Bušnju i Obregona.

Minutu po ulasku Mumbe, Istra 1961 je mogla ostati bez Luke Marina, ali za krvnički start na Lindonu Selahiju lijevi bek domaćina dobio je samo žuti karton. Lovrić mu je progledao kroz prste, Marin itekako ima razloga biti sretan njegovom odlukom.

U posljednjih 20-ak minuta obje su momčadi imale pokoju 'polupriliku', a najbolju kod gostiju je zapucao Pavlović koji iz blizine nije poentirao glavom, dok je udarac Petkovića u 93. minuti obranio Labrović.

U sljedećem kolu Rijeka na domaćem terenu dočekuje Varaždin, dok Istra 1961 sljedeće kolo HNL-a otvara gostovanjem u Gorici.

Istra 1961 – Rijeka 1:1

Stadion: Aldo Drosina

Gledatelja: 2400

Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo)

Strijelci: 0:1 Vučkić (5.), 1:1 Petković (26.)

Žuti kartoni: Galilea, Kadušić, Marin, Mlinar (Istra 1961) Vrančić, Pavlović, Selahi (Rijeka)

Crveni kartoni:

Istra 1961 (4-3-3): Majkić - Hujber, Galilea, Perković, Marin (75. Antovski) - Mlinar, Petrusenko (70. Mumba), Caseres – Kadušić (86. Lauš), Bakrar, Petković

Rijeka (4-2-3-1): Labrović - Solano, Pavlović, Krešić, Vukčević – Hodža (88. Liber), Selahi - Ampem, Vrančić, Djouahra (65. Bušnja) - Vučkić (65. Obregon)

HNL, 6. kolo

Petak, 19. kolovoza

Slaven Belupo – Gorica 2:1

Subota, 20. kolovoza

Varaždin – Šibenik 2:2

Dinamo – Osijek 5:2

Nedjelja, 21. kolovoza

Istra 1961 – Rijeka 1:1

Hajduk – Lokomotiva 21.05

 


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Istra 1961HNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti