Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Dinamova 'petica' Bjelici za rođendan (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 20.08.22. | 22:57

Osijek je odigrao najbolje poluvrijeme ove sezone, imao je 1:1 i nekoliko velikih prilika. A onda je u nastavku uslijedio Dinamov uragan, Modri su potopili Osječane i još jednom efikasnom partijom najavili uzvrat protiv Bodo/Glimta

Nakon dvije četvorke, protiv Ludogoreca i Hajduka, stigla je i 'petica'! U Maksimiru ove sezone frca na sve strane, derbi Dinama i Osijeka bio je pun sadržaja, šansi, preokreta, golova...

Pamtit će se pljesak Bruni Petkoviću, koji se vraća u formu, njegov je gol usmjerio utakmicu, pamtit će se dva pogotka stopera Dine Perića na dva sjajna ubačaja Petra Bočkaja. Koji je, nedvojbeno, opet bacio rukavicu u lice vlastitom treneru. Pamti se i najbolje Osijekovo poluvrijeme sezone, a onda i najteži poraz Bjeličine momčadi.

Kako je počelo, već smo spremali tekst o nastavku Osijekove agonije. Jer, Ivanušec je u trećoj minuti prošao kroz Osijekovu obranu, kao da tamo nikoga nema, onda ubacio pred gol. Od Lončara se lopta odbila na zicer Oršiću, pucao je s nekoliko metara, ali je Ivušićev refleks bio fantastičan. No, odbijanac je opet završio na Oršićevoj nozi, zakucao je u mrežu za rano vodstvo.

I sljedećih nekoliko minuta Dinamo je napadao, Osijek izgledao izgubljeno, konfuzno, a onda se ozlijedio i stoper Bralić. Peh za pehom, činilo se kao da će to biti jako teška večer za Nenada Bjelicu. Kojemu je, usput, baš danas bio rođendan, napunio je 51 godinu. Slavljeničke torte nije bilo, generalno, nije neka slavljenička atmosfera u Osijeku, nije bilo previše razloga u zadnje vrijeme za feštu. Inače, u maksimirskoj loži bila je jaka osječka delegacija, predsjednik Ferenc Sakalj i član Uprave Vlado Čohar, tko zna o čemu su i oni razmišljali nakon tih uvodnih sedam, osam minuta, možda o terminu nekog novog sastanka s Nenadom Bjelicom na istu, poznatu temu.

I, morao je Bralić izići iz igre, ušao je Lovrić, Bjelica je promijenio formaciju, iz onih početnih tri ili pet u zadnjoj liniji, na sustav sa četvoricom. Pokazalo se, iako prisilna, vratila je ta promjena Osijek u život. Petković je imao pokušaj glavom, nije zabio, Dinamo je kontrolirao situaciju, ali kao da su i Modri pomislili da će im posao subotnje večeri biti lakši od očekivanoga. Osijek se, naime, probudio i to kako. U samo minutu i pol, Osječani su imali tri velike prilike. Prvo je Fiolić pucaoi glavom, Livaković sjajno 'izvadio'. Bio je korner, nakon ubacivanja iz kuta i nekoliko dodavanja, opalio je Kleinheisler i pogodio vratnicu. U nastavku akcije, Lovrić je pucao u svom stilu, lopta je okrznula Mišića, promijenila je smjer i Livaković je imao težak zadatak. Ali, obranio je udarac, na nogu Belje koji je loptu zakucao u mrežu. Ipak, bio je Beljo u zaleđu, ništa od izjednačenja. No, Osijek je počeo igrati, potpuno suprotno od onih slabih, bezidejnih izdanja, Osječani su napadali, prijetili Modrima, bili bolji i opasniji. Kao da su odjednom zamijenili dresove.

U takvoj igri gol za 1:1 bio je logičan slijed, a Dion Drena Beljo još je jednom pokazao o kakvom se napadaču radi. Ubačaj Miloša bio je precizan i kvalitetan, a mladi Beljo othrvao se Lauritsenu i glavom poentirao. Nije čudo da je Beljo toliko zanimljiv na tržištu, još uvijek je moguć njegov odlazak iz Gradskog vrta do kraja kolovoza, a mogu i u Maksimiru žaliti što ga svojedobno nisu doveli, imali bi Modri danas opet igrača za svjetsku scenu. Osijek je, definitivno, odigrao svoje najbolje poluvrijeme ove sezone, Dinamo je zaprijetio tek jednom i to iz kontre. Petković je proigrao Oršića, on je odlučio pucati, trebao je vratiti Petkoviću, bio bi to zicer.

Ante Čačić od prve je minute dao šansu već opjevanom Petru Bočkaju i zaboravljenom Marku Toliću, manje je iznenađenje bio Luka Menalo. Bočkaj je defenzivno u tom prvom dijelu opet pokazao slabosti, dosta je akcija Osijeka išlo preko njegove strane, otamo je i Miloš centrirao Belji.

Odmah na poluvremenu Čačić je zamijenio Menala i Tolića. Pitanje je kad će Marko Tolić opet dobiti priliku, ovu baš nije iskoristio, bio je potpuno nevidljiv, ali imao je uoči utakmice zdravstvenih problema, što mu može biti mali alibi.

I opet je Čačić napravio dobar potez, Dinamova je u nastavku proigrao i na kraju rezultatski 'razbio' Osječane. Odličnu je utakmicu odigrao Bruno Petković. U akciji za gol lucidno je proigrao Moharramija i onda utrčao pred gol na njegov ubačaj i glavom zabio. Rijetko smo ga vidjeli tako pokretljivog, gladnog. A kad je takav, onda je klasa, to znamo... Baš je bio na visokoj razini, Petković iz svojih boljih dana, sigurno. Najavio je i u Norveškoj da se vraća u formu, šteta što tamo nije zabio onaj zicer koji si je sam priredio, ovdje je bio baš pravi 'killer'.

A onda se probudio i Petar Bočkaj, pokazao ono u čemu je najbolji. Dva vrhunska, fantastična ubačaja za glavu Dine Perića. Odgovorio je time Bočkaj, na svoj način, Čačiću na onaj komentar kako Dinamo nema lijevog breka. Ako je u prvom dijelu to tako i izgledalo, ono što je napravio u drugom dijelu, trener teško može ignorirati. I maksimirske tribine rekle su što misle, sa Zapada se orilo: "Pero, Pero". Da, između ta dva Perićeva gola, Kleinheisler je, uz Mišićevu pomoć, pogodio za 3:2, ali za razliku od prvog dijela, Osijek nije djelovao kao momčad koja može na kraju ugroziti Modre. Štoviše, u zadnjim minutama Jurčević je pogodio svoju mrežu za 'peticu' na Bjeličini rođendan, nije tako izgledalo nakon prvih 45, ali nogomet se igra i više od 90 minuta. A tu je Dinamo sasvim zasluženo, efikasno i dominantno upisao novu visoku pobjedu. I dobio sve što mu treba uoči utakmice s Bodo/Glimtom u srijedu, prođe li Norvežane, ovaj prvi dio sezone bit će za maksimalnu ocjenu.

Četvorka Hajduku, petica Osijeku, ako još bude i Liga prvaka, što više Modri mogu poželjeti?

S druge strane, ako je prvo poluvrijeme najavilo neko sunce nakon oluje, konačan rezultat nije otjerao oblake iz Gradskog vrta, Bjelici, igračima i klupskom vodstvu ostaju iste glavobolje.

Tekstualni prijenos utakmice s Germanijaka pronađite OVDJE.

Video sažetak pronađite OVDJE.

Dinamo - Osijek 5:2

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 5168.

Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćnici: Alen Jakšić (Split) i Ivan Mihalj (Velika Gorica).

VAR: Duje Strukan (Split). AVAR: Goran Perica (Šibenik).

Strijelci: 1:0 Oršić (3.), 1:1 Beljo (29., Miloš), 2:1 Petković (53., Moharrami), 3:1 Perić (66., Bočkaj), 3:2 Kleinheisler (74.), 4:2 Perić (82., Bočkaj), 5:2 Jurčević (93.-ag, Špikić)

Žuti kartoni: Petković (39.,Dinamo)

Crveni karton: -

Dinamo (4-1-4-1): Livaković – Moharrami, Lauritsen, Perić, Bočkaj - Mišić - Menalo (od 46. Špikić), Ivanušec (od 84. Gojak), Tolić (od 46. Drmić), Oršić - Petković (od 76. Baturina). Trener: Ante Čačić.

Osijek (3-4-3): Ivušić - Barišić, Lončar, Bralić (od 10. Lovrić, od 84. Mierez)- Miloš, Brlek (od 80. Bakić), Jugović, Jurčević - Fiolić (od 80. Gržan), Beljo, Kleinheiseler (od 84. Fućak). Trener: Nenad Bjelica

HNL, 6. kolo

Petak, 19. kolovoza

Slaven Belupo – Gorica 2:1

Subota, 20. kolovoza

Varaždin – Šibenik 2:2

Dinamo – Osijek 5:2

Nedjelja, 21. kolovoza

Istra 1961 – Rijeka, 18.55

Hajduk – Lokomotiva 21.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

GNK DinamoOsijekHNL

Ostale Vijesti