REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Völler prije utakmice s Francuskom: “Osjećam da mi je dužnost pomoći”

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 12.09.23. | 11:08

Rudi Völler vraća se na trenersku klupu reprezentacije protiv Francuske. Samo jednom kao privremeni izbornik

Poraz 4-1 protiv Japana u subotu u Wolfsburgu bio je udarac previše za Hansija Flicka, kojega je nakon otkaza na klupi njemačke nogometne reprezentacije zamijenio Rudi Völler, bivši šef reprezentacije (2000. do 2004.).

Okladite se na bogatu Germanijinu ponudu ljetnog prijelanog roka 2023. (Igraj odgovorno, 18+)

"Prije utakmice s Japanom još uvijek sam vjerovao da možemo uspjeti. Ali to više nije bilo moguće u ovoj konstelaciji. Morali smo donijeti odluku", rekao je Völler još jednom, opisujući zašto su se samo dva dana prije dvoboja s Francuskom odlučili za otkaz Flicku.

"Osjećam da mi je dužnost pomoći", rekao je u ponedjeljak o svojoj privremenoj ulozi koju će do utakmice s Francuskom obnašati zajedno s izbornikom U-20 reprezentacije Hannesom Wolfom (simpatično, kod nas je izbornik U20 VUKojević) i njegovim pomoćnikom Sandrom Wagnerom.

Novi izbornik Njemačke trebao bi biti obznanjen sredinom listopada. Govorio je Völler o kriterijima koje novi izbornik mora zadovoljiti:

"Važno je da novi čovjek sa sobom donese novu ideju. Imamo još devet mjeseci da stvaramo euforiju prije Europskog prvenstva. To se može rezultatima, ali to funkcionira i s novom osobom na mjestu izbornika."

"Čak i ako nastupi u zadnje vrijeme nisu bili dobri, uvjeren sam da ako su svi tamo, možemo odigrati dobar turnir. Što to na kraju znači - ne možemo ništa obećati."

Dvojac Wolf/Wagner, koji je još bio u Poljskoj s U20 kada ih je Völler pozvao u A reprezentaciju, donio je sa sobom puno ideja i dao nove impulse.

"Hannes je kratko vrijeme bio i trener Bayer Leverkusena. Tijekom ovih deset tjedana mogao sam vidjeti kakva vatra gori u njemu", rekao je Völler o Wolfu, koji je uz posao U20 izbornika obavljao i onaj direktora za mlade, obuku i razvoj u DFB-u.

Völler je prešutio kakve promjene planira privremena trojka, ali moguće je da će imati i probleme sa sastavom. Naime, pitanje je hoće li Joshua Kimmich zaigrati s obzirom na to da je zbog problema s mišićima odradio samo dio momčadskog treninga u ponedjeljak navečer. Upitan je i Niklas Süle, koji u ponedjeljak nije niti bio s momčadi, zbog skorog rođenja drugog djeteta, javljaju Nijemci. Niclas Füllkrug još je jedna boljka Die Mannschafti kojega su problemi s mišićima i istegnuće tetive spriječili već u debiju za BVB da pokaže što zna. U remiju protiv Heidenheima 2-2 zamijenjen je već u 12. minuti jer nije mogao igrati. Iako su se u reprezentaciji nadali da će moći igrati barem protiv Francuske teško da će se to dogoditi, a malo je vjerojatno da će se oporaviti i za utakmicu Borussije protiv Freiburga koja je na rasporedu u subotu u 15.30.

"On je ozlijeđene i ne vjerujem da će moći zaigrati, čak niti za vikend."

(eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Njemačka nogometna reprezentacijaFrancuska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti