REUTERS/Isabel Infantes
REUTERS/Isabel Infantes

Ancelotti: “Modrić i Kross nam puno znače, ne razmišljam o budućnosti bez njih”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.05.24. | 15:16

Trener Reala najavio je utakmicu s Bayernom

"Poštujemo Bayern je je bio bolji od nas u prvoj utakmici", započeo je Carlo Ancelotti najavu druge utakmice polufinala Lige prvaka. Talijanski stručnjak svjestan je da njegovi igrači nisu pružili dobru igru ​​na Allianz Areni, te je objasnio što momčadi treba da ostvari dugo prolaz u finale.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Na obrambenoj razini u prvoj smo utakmici mogli učiniti puno više. Želimo intenzivnu utakmicu. Blizu smo finala. Prije utakmice dolazi briga i strah, ali danas je spektakularno: priprema za polufinale razmišljanje o još jednom finalu daje vam puno motivacije. Bayern ima igrače s iskustvom u klubu koji jako dobro poznaju karakter ove momčadi, poput Neuera, Müllera, Kimmicha... Ako bude produžetaka, igrat ćemo produžetke."

Sličnosti između Real Madrida i Bayerna?

"Real Madrid i Bayern slični su klubovi, s velikom tradicijom i poviješću u europskim natjecanjima. Obje momčadi jako dobro rade tranzicije jer imamo kvalitetne i brze igrače. To su dvije najopasnije momčadi u Europi u tom smislu, ali uz dobru ravnotežu rizikom se može dobro upravljati. Vaša se ideja mora prilagoditi karakteristikama igrača, a ja ne želim imati momčad koja ima samo jedan identitet."

Govorio je i o igračkom kadru.

"Lunin će igrati sutra. Courtois mora uzeti vremena da dostigne svoju najbolju verziju. Igrao je protiv Cádiza jer je trenirao jako dobro i odigrao izvrsnu utakmicu pokazujući sigurnost i samopouzdanje, ali mora doseći svoju najbolju razinu. Kroos i Modrić? Nisu igrali zajedno, ali mogu. Ne razmišljamo o tome kakva će budućnost biti bez njih jer trenutno su ovdje, puno doprinose i jako smo zadovoljni s njima."

Govorio je o svome vremenu u Münchenu.

"Moramo raditi posao i moramo imati temeljnu potporu kluba. Kad te podrške nema, bolje je da se razdvojimo. Ništa više. Imam fantastičan odnos s onima koji tamo rade i to je posao."

Slavlje za naslov prvaka još se priprema...

"U subotu smo bili sretni što smo osvojili Ligu, ali morali smo obuzdati radost jer smo se morali pripremiti za ovu utakmicu. Liga je na čekanju i u četvrtak ćemo razmišljati kako ćemo to proslaviti."



Tagovi

Carlo AncelottiLuka ModrićToni KroosReal MadridBayernLiga prvaka

Ostale Vijesti