Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Despotović: „Preživjeli smo prvo poluvrijeme i dočekali svoj trenutak“; Đulvat: „Stvorili smo puno šansi, nismo imali svoj dan“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 07.05.24. | 16:56

Nakon 'teniskih' 6-4 za Futsal Dinamo u prvoj utakmici, Omišani su s 'nogometnih' 2-0 slavili u drugoj i tako dodatno zakomplicirali finalnu seriju.

Finale prvenstva Hrvatske brojat će najmanje četiri utakmice. Nakon što je Futsal Dinamo svladao Olmissum u prvoj zagrebačkoj utakmici nakon produžetaka (6-4), Omišani su u drugom dvoboju napravili 'break' (2-0), oba gola zabivši u samoj završnici dvoboja. Dinamo je u drugoj utakmici stvorio možda i više šansi nego u prvoj, no, Vinko Rozga na kraju je upisao spektakularne 22 obrane i zaključao svoja vrata. Omišani su bili strpljivi, igrali čvrsto i staloženo, a takav pristup na kraju ih je nagradio golovima dvojice pivota u pretposljednjoj i posljednjoj minuti utakmice.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Uputio bih iskrene čestitke svojim igračima, odigrali su još jednu lavovsku utakmicu u ovoj užarenoj atmosfer. Smogli smo snage i preživjeli prvo poluvrijeme u kojem je Dinamo bio puno bolji. Na odmor smo otišli s odličnim rezultatom, shodno našoj igri. Dogovorili smo se da moramo biti hrabriji jer ćemo u suprotnom izgubiti ovu utakmicu. Igrači su to prihvatili, bili smo strpljivi, Dinamo je ušao u malu nervozu i dočekali smo svoj trenutak. Zabili smo golove na individualne kvalitete BUkovca i Sekulića te smo stigli do važnog breaka. Sada nas očekuju dvije utakmice u Omišu", rekao je nakon utakmice trener Olmissuma Frane Despotović.

Dinamo je posebno dobro odigrao prvo poluvrijeme, a s istim tempom nastavili su igrati i u nastavku. Činilo se da su Plavi stigli na korak do druge pobjede nakon što su Omišani već u 28. minuti stigli do petog akumuliranog prekrašaja. No, gosti su uspjeli izgruati ostatak utakmice bez prekršaja, a u sam smiraj dvoboja stići i do pobjede.

"Omišani su se dobro branili. Nismo uspjeli zabiti gol iako smo pokušavali do samoga kraja. Danas jednostavno nije bio naš dan. Dečkima ne mogu puno toga zamjeriti jer zbilja su dali jako puno, stvorili puno šansi. Gol smo primili iz naše male neopreznosti, možda i nesreće. Olmissum je zasluženo pobijedio. Sada je 1-1 u seriji. Idemo u Omiš pokušati pobijediti. Ako želimo biti prvaci trebala nam je barem jedna pobjeda u Omišu", rekao je nakon utakmice Matija Đulvat.

Neki navijači Futsal Dinama nakon utakmice su komentirali: "Način na koji smo izgubili sličan je načinu na koji smo jučer pobijedili Rijeku", aludirajući, naravno na pobjedu 'velikog' Dinama na Rujevici, u utakmici u kojoj je Rijeka dominirala udarcima, a Dinamo je golovima u završnici dvoboja stigao do pobjede. Olmissum je, tako, prekinuo seriju od sedam uzastopnih poraza od Futsal Dinama. Serija se sada seli u Omiš u kojem je Futsal Dinamo u redovnom dijelu prvenstva slavio s 2-1. Prva utakmica u Omišu, treća finalna, igra se u petak, a četvrta finalna idući ponedjeljak.

Podsjetimo, finalna serija se igra na tri pobjede. Dakle, momčad koja pobjedi obje utakmice u Ribnjaku postat će prvak. U slučaju da oba finalista upišu po jednu pobjedu, majstorica bi se igrala između 17. i 20. svibnja u Zagrebu. (N.R.)



Tagovi

MNK OlmissumOlmissumFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo ZagrebFutsalfutsalprvenstvo hrvatske u futsalu

Ostale Vijesti