Hrach Khachatryan/PIXSELL
Hrach Khachatryan/PIXSELL

Dalić: "Volio bih da mirnije privodimo kraju ovakve utakmice, nedostajao je drugi pogodak"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.09.23. | 20:52

Riječ izbornika.

Zlatko Dalić može itekako biti zadovoljan. OK, rezultatski to ne djeluje previše uvjerljivo, ali Hrvatska je na nezgodnom gostovanju uglavnom držala uzde u svojim rukama. Velikoj dominaciji nedostajao je još pokoji pogodak.

Okladite se na bogatu Germanijinu ponudu ljetnog prijelanog roka 2023. (Igraj odgovorno, 18+)

„Imali smo kontrolu utakmice, puno posjeda i šansi, sve osim drugog gola. Volio bih da privedemo utakmicu mirnije, jer onda bude panika, ali to tako bude kada ne zabiješ i drugi. Nismo primili gol, što se zna dogoditi u ovakvim utakmicama i čestitke igračima“, komentirao je izbornik nakon utakmice.

„Armenija je težak protivnik, vrući teren. Postavili smo se odgovorno i kompaktno, nismo srljali, oni su bili opasni, ali tri boda su najvažnija“.

Dalić se izjednačio sa Slavenom Bilićem po broju pobjeda na klupi reprezentacije, obojica su na 42.

„Ne pratim to. Lijepo je, to sigurno, ali idemo dalje. Napravili smo veliki korak prema Njemačkoj. Odradili smo što smo htjeli, nismo se mučili, nismo pali u igri, nismo gubili glavu. U zadnje dvije godine se mučimo u ovakvim utakmicama, sve drugo su protivnici poput Argentine, Španjolske, Nizozemske… Ovo su protivnici koji nas nekada znaju prevariti“.

O Petkoviću i Ivanušecu:

„Ivanušec je igrao jako dobro. Zamijenili smo njega i Kramarića kako bi se odmorili jer su igrali i cijelu utakmicu u Rijeci. Bruno je ima dvije šanse, no bio je jako dobar, sačuvao je puno lopti, bio mantinela, skočio, imao je zicera. Zadovoljan sam. Bruno dobro igra u klubu i reprezentaciji, na njemu je da nastavi tako.“

Hrvatska ima još četiri utakmice u kvalifikacijskoj grupi.

„Idemo korak po korak. Sad imamo Tursku doma i Wales u gostima. Moramo što prije osigurati plasman da se ne borimo u zadnjim utakmicama. Bitno je koliko ćemo bodova osvojiti i zbog ždrijeba za Euro. Jedva čekam utakmicu s Turskom na Opus Areni. Idemo pobijediti“.



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti